Ismerjük meg testünket - nőként

Ismerd a tested, szeresd a tested

Minél jobban ismered a tested, annál nagyobb élvezetben lehet részed. A legtöbb nő felfedezte már magát az ujjai segítségével, de ha részletesebben is megérted testrészeid működését, még nagyobb öröm lesz a jutalmad.

Szeméremdomb

Vénuszdomb néven is ismerjük azt a területet, amit szőr borít (vagy nem, ízlésünktől függően), és aminek kényeztetését gyakran elhanyagoljuk. A szeméremdomb simogatása a csiklót is izgatja, de emellett finom nyomást alkalmazva a csikló előbőrét is visszahúzhatjuk (ez a fityma megfelelője a nőknél), és feltárhatjuk annak érzékeny csúcsát.

Csikló

A női szexuális élvezet központja. A csikló idegvégződésekkel van tele, és megfelelő ingerlésre reagálva a péniszhez hasonlóan megduzzad. A csikló mérete, alakja és érzékenysége minden nőnél más és más, ezért jó, ha először gyengéden közelítünk hozzá.

Ha a nő csiklója kevésbé érzékeny, húzd vissza nyelveddel vagy kezeddel a csikló előbőrét, így csodákat érhetsz el. Ha feltártad a csikló csúcsát, óvatosan kényeztesd – erre egészen másként fog reagálni egy olyan nő is, aki eleinte kevésbé tűnt érzékinek.

Hüvely

A hüvely, amire általában leginkább összpontosítunk a szex során, egy olyan csatorna, amely izgalmi állapotban megfelelően tágul, befogadva az ujjakat vagy a partner péniszét. A csiklóval ellentétben nem különösen érzékeny, bár bizonyos nők esetében a G-pont izgatása élvezetet okozhat. A hüvely végében található méhnyak is erogén zónának számít a nők egy részénél – de legyél óvatos, nem mindenki szereti, ha annyira mélyen ingerlik.

Izgalmi állapotban a hüvely önmagát nedvesíti, de vannak nők, akiknél további síkosításra lehet szükség, főleg, ha a partner méretes, vagy erőteljesebb szexuális aktus során.

"A rendszeresen végzett Kegel-gyakorlatok segítenek fitten tartani intim izmaidat."

Az izomtónus egyénenként változó, de minden nő javíthatja az orgazmuskészségét a Kegel-izmok edzésével, ami javítja a terület vérellátását és segít az izmok erősítésében és irányításában.

Többféle Kegel eszköz áll a nők rendelkezésére: különféle golyók, súlyozott kúpok, nyomással működő készülékek, és elektronikus impulzusokat kibocsátó szerkezetek (ezek hasonlítanak a hasizmokat edző övekhez), amelyek enyhe (fájdalommentes) elektromos áramot alkalmaznak az izmok átmozgatásához. Ha ilyesmit szeretnél vásárolni, megbízható és neves márkák közül válogass.

Alternatív megoldásként manuális Kegel-gyakorlatokat is végezhetsz: helyezd be egyik ujjadat a hüvelyedbe, majd kezdd el megszorítani és elengedni az izmaidat odalent, amíg meg nem tudod szorítani az ujjadat. Ezután tízszer szorítsd meg és engedd el, minden szorítás és elengedés közben számolj tízig. A rendszeresen végzett Kegel gyakorlatok fitten tartják izmaidat.

Ismerjük meg testünket: A női test | Jobb szex | Durex HU

Az óvszer eredete és evolúciója

Az óvszer eredete és evolúciója

Miért találták fel a bordázott, pontozott és texturált óvszereket? Miért lehetnek érdekesek számunkra és partnerünk számára? És mi az óvszer jövő...
Szex házasság után

Szex házasság után

Elgondolkodtunk már valaha, hogy milyen a házasság utáni szex? Dr. Laura Berman szexuális szakértő biztosít arról, hogy a házasok vagy a hosszú t...
Felkészülés az anális szexre

Felkészülés az anális szexre

Felkészülés az anális szexre A sokak fantáziájában jelen lévő, míg mások számára félelmetes anális szex az egyik legmegosztóbb és tabut jelentő s...