GYIK

Gyakran ismételt kérdések a Durex termékekkel és azok használatával kapcsolatban

1. Miért érdemes Durex óvszert használni?

Több mint 80 éves tapasztalattal rendelkezünk az óvszergyártás területén. Így nem igazán meglepő, hogy a Durex termékek vezető óvszermárkának minősülnek az egész világon.

Minden általunk gyártott óvszerhez kizárólag a legjobb minőségű nyersanyagokat használjuk és minden egyes darabot elektromosan megvizsgálunk, szivárgást vagy hibákat keresve. Az innováció területén is úttörő szerepet játszunk.

Ez azt jelenti, hogy a standard Durex óvszerek ma már ‘easy on’ típusúak, vagyis könnyebben és gyorsabban fel lehet őket húzni, és a viselésük is kényelmesebb.

2. Milyen minőségi teszteken mennek keresztül a Durex óvszerek?

Minden egyes Durex óvszert elektromosan tesztelünk annak ellenőrzésére, hogy alkalmas-e a rendeltetésszerű használatra.

Ráadásul minden egyes gyártási sorból kiveszünk egy véletlen mintát, amelyet még szigorúbb tesztelésnek vetünk alá.

A vastagság és a hossz megmérése után a minták keresztülmennek a levegő felfújási teszten, ahol a szakítószilárdságot és a rugalmasságot vizsgáljuk (jellemzően egy Durex óvszer 40 liter levegőt képes megtartani kidurranás nélkül).

De végzünk szivárgási tesztet is, vízzel.

Minta óvszereket vízzel töltünk meg - egy percre felfüggesztjük, majd itatóspapíron görgetjük végig az óvszert és figyeljük, hogy van-e szivárgás.

A Durex gyáraiban havonta hozzávetőleg kétmillió vizes tesztet végzünk el.

Ha valamelyik minta nem megy át a teszten, az egész sorozatot leselejtezzük!

3. Milyen minőségi előírásoknak felelnek meg a Durex óvszerek?

A Durex óvszerek az egész világon a minőség mércéjét jelentik, mivel megfelelnek minden nemzeti és nemzetközi előírásnak, illetve túl is szárnyalják azokat.

Még a Durex Minőség szimbólumhoz kapcsolódó követelményeket is frissítettük annak érdekében, hogy mindig a kötelező előírások előtt járhassunk.

Íme egy példa…

a levegő kipukkadási teszt nemzetközi szabványa szerint az óvszernek 18 liter levegőt kell tudnia megtartani. A mi követelményünk azonban 22 liter, és egy Durex óvszer jellemzően 40 liter levegőt képes megtartani.

4. A vékonyabb óvszerek hamarabb elszakadnak?

Nem. Az óvszer vastagsága nem áll közvetlen összefüggésben annak biztonságosságával.

5. Használhatok ízesített óvszert az orális és hüvelyi szexhez egyaránt?

A Durex Taste Me (ízesített) óvszereket elsősorban hüvelyi szexhez ajánljuk. Azonban, ha mégis orális szexhez szeretnéd használni, a rajta lévő síkosító lenyelése nem jelent semmiféle veszélyt. Ha orális szexhez használtátok, a hüvelyi szexhez helyezzetek fel egy újabb óvszert.

6. Biztonságos-e óvszert használni víz alatt, vagy zuhanyozás közben?

Nem végeztünk kísérleteket az óvszer vízben vagy víz alatt történő alkalmazásáról. Megnövekedhet például a lecsúszás kockázata, ha ilyen körülmények között használjátok. Míg a sós tengervíz nem gyakorol káros hatást az óvszer anyagára, a medencékben használt vegyszerek (például klór és ózon) nagy valószínűséggel igen. A fürdőolajok, vagy más, vízben vagy zuhanyzás közben használt anyagok hátrányosan befolyásolhatják a latex óvszer tulajdonságait.

7. Használhatok-e óvszert anális szexhez?

Jelenleg nincs olyan szabvány, amely kifejezetten anális szexnél alkalmazandó óvszer készítését írná elő. Anális szex esetén az óvszer felhelyezését követően javasolt további mennyiségű vizes alapú síkosító felvitele az óvszer szakadásának vagy lecsúszásának megelőzése érdekében.

8. Mit jelentenek az óvszer csomagolásának hátulján feltüntetett számok? Meg lehet állapítani, hogy hol vásárolták az óvszert?

A termékinformáció felkutatásának időigényessége miatt kizárólag a rendvédelmi hatóságok számára tudunk gyártási tételszámot megadni. Azonban általános információval tudunk számodra szolgálni.

A Durex csomagolófóliára és a kartonokra rányomtatjuk a gyártási tételszámot és a lejárati időt, amikor elhagyják a gyártóegységet és előkészítjük őket a szállításra. Általában körülbelül 90 nap alatt érnek a termékek a raktárunkba, ahonnan kiszállítják őket az értékesítő kiskereskedők részére. A lejárati idő azt az időtartamot jelzi, amin belül a termék a címkén feltüntetett módon használható a tudományos adatok szerint. A Durex óvszerek lejárati ideje 5 év. Jelenleg az egyetlen kivétel a Durex Avanti Bare poliizoprén óvszer, amely három éves lejárati idővel rendelkezik.

Példaként: a 2014-05 lejárati idő azt jelenti, hogy az óvszer 2009 májusában készült, és valószínűleg 2009 augusztusában került az üzlet polcára.

9. Miért érdemes síkosítót használni?

A síkosítókat hosszú ideig meleg férfiakkal és hüvelyszárazsággal küzdő nőkkel hozták összefüggésbe.

De ma már egyre többen használnak síkosítókat a még élvezetesebb szex érdekében.

A síkosítók intenzívebbé teszik az élményt, új színt adnak az aktushoz és fokozzák a természetes nedvesedést.

A Durex Play síkosítókat úgy terveztük, hogy a lehető legintenzívebb élményt biztosítsák!

10. Ha a nő nem elég nedves, az azt jelenti, hogy nem izgult fel eléggé?

Nem. Számos oka van annak, ami miatt egy nő száraz maradhat, például a stressz, szülés után, tamponhasználat esetén, vagy a hormonszint változásai miatt.

11. Biztonságos-e a síkosítók és az óvszer együttes használata?

Igen. A Durex síkosítók vizes alapúak, ezért teljes biztonsággal használhatók óvszerrel együtt.

12. Mely testrészekre lehet a síkosítót felvinni?

Mindenhová és bárhová.

A Durex Play síkosítók használata bármely testrészen biztonságos, lenyelésük nem jár egészségügyi kockázattal.

Az egyetlen dolog, amit nem javaslunk, az a bizsergő érzést keltő síkosító alkalmazása az anális szexhez, mert egyes személyek esetében kissé erősebb hatással járhat.

13. Használható-e a síkosító a vibrációs gyűrűvel?

Sokan igazi felfedezésként élik meg a síkosító és a vibrációs gyűrű együttes használatát.

Minden típusú Durex Play síkosító tökéletesen biztonságosan használható a vibrációs gyűrűvel, majd azt követően vízzel könnyen lemosható.

14. Hogyan vigyem fel a síkosítót és mennyit használjak belőle?

Ebben nincsenek szabályok. A legjobb, ha ellazulsz, élvezed a pillanatot és kísérletezel.

Ha első alkalommal használod, egyszerűen nyomj egy kis síkosítót az ujjaid hegyére és finoman vidd fel az intim területekre. A síkosító használható óvszerrel és anélkül, a felhelyezése előtt, vagy utána.

Az óvszer felhelyezése előtt ne használj túl sokat belőle, különben szex közben lecsúszhat. Ha szükséges, megismételheted a felvitelt.

15. Biztonságos-e a vibrációs gyűrű használata vízben?

A Durex Play vibrációs gyűrűk biztonságosan használhatók zuhanyozás közben.

16. Hol találhatok információt a Durex Real Feel óvszer termékvisszahívásról?

Az ezzel kapcsolatos információkat a Termékvisszahívás oldalon találja