Felkészülés az anális szexre

A sokak fantáziájában jelen lévő, míg mások számára félelmetes anális szex az egyik legmegosztóbb és tabut jelentő szextéma. Az anális szex rossz hírnévnek örvend, mivel azt tartják róla, hogy "fájdalmas, piszkos és nem higiénikus". Olyannyira tabutémának számít, hogy a partnerek nem is beszélnek róla, bár ennek nem kellene így lennie. A szexnek a felfedezésről, kísérletezésről és partnerünk vágyainak megismeréséről kell szólnia. A 2013-ban közzétett a szexuális hozzáállásról és életmódról szóló nemzeti felmérés szerint a férfiak 17%-ának, míg a nők 15,1%-ának volt része anális szexben az elmúlt év során.[1]

A lábaktól kezdve a szőrös jelmezekig bezárólag a fétisek és fantáziák szexuális spektruma igencsak változatos, ezért ne tévesszen meg minket a sok félrevezető információ, hogy a magunk módján élvezzük partnerünk testét. Amennyiben megfűszereznénk szexuális életünket vagy új dolgokat szeretnénk kipróbálni, íme, néhány kulcsfontosságú tipp, amely felkészít minket az anális élményre.

1. Lépés: a kommunikáció kulcsfontosságú

Bár partnerünk kedvelheti a meglepetéseket, az anális szex biztosan nem tartozik ebbe a kategóriába. Ha előzetesen megbeszéljük anális szex iránti vágyainkat, mindkét félnek lesz ideje felkészülni és megtenni a lépéseket egy még kellemesebb élményhez. Ha valamelyik félben rossz emlékek élnek a múltból az anális szexel kapcsolatban, akkor érdemes megbeszélni, hogy mit szeretnénk, illetve mit kerüljünk el. Akkor is kommunikáljunk egymással, ha már teljesen belelendültünk; bátorítsuk egymást és használjunk csúnya szavaka, hogy életben tartsuk a szenvedélyt.

2. Lépés: anális szex előtti higiénia

Nyilvánvalónak tűnhet, de nem felejtsünk el wc-re menni szex előtt - ezzel eltüntetünk mindent, ami a szerelem útjába állhat. Vegyünk fürdőt vagy zuhanyozzunk le, hogy frissnek és tisztának érezzük magunkat. Figyelem, ez akár előjátékként is szolgálhat!

Az anális beöntés szintén jó opció az anus megtisztítására. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a művelet bakteriális fertőzéssel és a bélrendszer működésének felborulásával járhat, ha túl gyakran végzik el.

3. Lépés: védekezzünk

Mint minden szexuális együttlét esetén, itt is fennáll a partnerek közötti STI fertőzés kockázata. Általános mítosz, hogy az anális szexben kisebb a szexuális megbetegedések kockázata. Ez azonban egyszerűen nem igaz - a kockázat sokkal magasabb anális szex esetén, mivel az anus bőre nagyon vékony. Ez azt jelenti, hogy az anus sokkal érzékenyebb a fertőzésekre, ha nem tesszük meg a megfelelő óvintézkedéseket.[2]

Az anális (és hüvelyi) szex alatt továbbítható STI-k a következők:[3]

 • Chlamydia
 • Genitális herpesz
 • HIV
 • Szifilisz
 • Genitális szemölcsök
 • Gonorrhoea

Íme, néhány tipp, hogy biztonságban legyünk anális szex közben:

 • Az óvszer felhúzása nemcsak a szex izgalmas része, de meg is védhet minket. A latex gátat szab a baktériumoknak és az STI-k továbbításának mindkét fél számára. Ne kössünk kompromisszumot, használjuk a Durex óvszereket a maximális örömért és biztonságért.
 • Ne használjunk olaj alapú síkosítót latex óvszerrel. Az olaj maró hatással van a latexre, és gyengítheti az óvszert - csak vízalapú vagy szilikon síkosítót használjunk.
 • Tegyünk fel új óvszert, ha anális szexről hüvelyi szexre váltunk. Az anus és a hüvely finom ökoszisztémák, ezért a baktériumok elterjedése fertőzésekkel járhat.

4. Lépés: síkosítsunk

Az anus nem síkos, ezért bőségesen kell síkosítót alkalmaznunk szex előtt és szex közben is. Fedezzük fel a Durex síkosító kínálatát, hogy megtaláljuk az éjszaka tökéletes kiegészítőjét.

5. Lépés: ne feledkezzünk meg az előjátékról

Általános tévhit, hogy az "anális szex" egyből a teljes behatolásról szól, amely valószínűleg csalódást keltő élményhez vezetne a fogadó fél számára - és egy kihagyott lehetőséghez mindkét fél részéről. Csakúgy, mint "normális" szexnél, az előjáték itt is létfontosságú a kölcsönös örömszerzéshez; vagyis az anális szex nem csak a behatoló félről szól.

Behatolás előtt az alábbiak segíthetnek, hogy parnerünk kellően felizguljon:

 • Ujjazás
 • Szexjátékok
 • Orális szex

Tippek anális szexhez:

 • Először is fontos, hogy nyitottak legyünk a partnerünkkel való beszélgetésre, ügyelve arra, hogy valóban megértsük, mit szeretne a másik
 • Fontos, hogy a befogadó fél irányítson - adjunk teljes kontrollt a fogadó félnek
 • A szexjátékok, mint a fenék dugók, ellazítják és pihentetik az anális izmokat, ezáltal a behatolás kényelmesebbé válik
 • Pihekönnyű érintésekkel fedezzük fel a prosztata belsejében található G-pontot, amely csak néhány hüvelyk távolságra található belül, az anus felső részén. Érdemes megfontolni ezt a trükköt, mivel a stimuláció erőteljes orgazmushoz vezethet!

Az anális szex mindkét fél számára örömteljes lehet, és izgalmas, új távlatokat nyithat meg előttünk a szexuális felfedezések terén. Ha már kipróbáltuk vagy csak szélesíteni szeretnénk a repertoárt, mindenképpen tegyük meg a megfelelő lépéseket, hogy megdönthessük a legédesebb tabut.

 

[1] http://www.nhs.uk/Livewell/STIs/Pages/Sexualactivitiesandrisk.aspx

[2] http://www.nhs.uk/chq/Pages/3050.aspx?CategoryID=118

[3] http://www.nhs.uk/chq/Pages/3050.aspx?CategoryID=118