Az együttlét egy partnerrel mindenki számára más egy kicsit – ami téged beindít, az nem biztos, hogy egy másik ember számára is izgató. Előfordulhat, hogy ami másnak természetes dolog az ágyban, az neked már túl sok. A Te és partnered közötti megállapodáson kívül nincs túl sok szabály a szexre vonatkozóan – engedjétek szabadjára fantáziátokat és fedezzétek fel, hogy mi az, amit mindketten élveztek! Fontos azonban, hogy mindig legyetek ott fejben!

Nem, ez nem jelenti azt, hogy együttlét közben be kell csatolnotok a biztonsági övet – kivéve, ha bejön az autós szex. Akkor még ez is simán belefér. Csupán arra célzunk, hogy szex közben saját magad és partnered érdekében fontos minimalizálni a nemi betegségek kockázatát. Továbbá ha biztonságban érzed magad az együttlét közben, könnyebben át tudod majd adni magad az élvezetnek is.

A cikk hátralevő részében megtalálod a mi tippjeinket a biztonságos szexért. Tanulmányozd és kövesd őket a biztonságos, mégis ugyanolyan forró szexuális együttlétekért!

Használj óvszert!

Nyilvánvalónak tűnik, igaz? Különösen azért, mert a nemi betegségek száma egyre növekszik (1). Sok ember az óvszereket hibáztatja azért, mert megzavarják a meghitt pillanatokat, vagy mert nem megfelelően illeszkednek és kényelmetlenek, de az igazság az, hogy a választék nagyon szerteágazó: különböző méretű, vastagságú és ízesítésű óvszerek léteznek. Így Te is kipróbálhatsz minél többet azért, hogy megtaláld a Neked legmegfelelőbbet! Ezek után már nincs igazán jó indok arra, hogy mért ne használjuk őket. Még hordozható, olcsóbb kiszerelésben is kaphatóak, hogy könnyedén a zsebedbe vagy tárcádba csúsztathass egyet.

Járj rendszeresen szűrésre!

Bár félelmetesnek tűnik, a legjobb módja egészségünk megőrzésének az, ha elmegyünk szűrővizsgálatra. Nem is olyan macerás, mint gondoljuk. A jó hír az, ha felelősségteljes szexuális életet élsz (például használsz óvszert), akkor az ilyesfajta vizsgálatok óvintézkedések. És ki nem szeret sikeresen átmenni egy teszten?

Ne felejtsetek el beszélgetni partnereddel egymás szexuális egészségéről sem, hogy a megfelelő pillanatban mindketten jó döntést hozhassatok!

Ne feledkezz meg az orális szexről sem!

Itt az ideje, hogy nyíltan beszélgessünk az orális szexről, hiszen ez az egyik útja a nemi betegségek terjedésének. Orális szex közben is fontos, hogy saját biztonságotok érdekében partnereden mindig legyen óvszer. Védekezésként néhányan szájgumit használnak óvszer helyett. A szájgumi egy vékony latex réteg, amely megfelelő biztonságot nyújt számodra orális szex esetén. Nem utolsó sorban pedig, ha megfelelően használod még partnered fantáziáját is felizgathatod vele!

Használj sikosítót!

Tudtad, hogy a sikosító nélküli szex közben, a megnövekedett súrlódás által a nemi betegségek is nagyobb valószínűséggel terjednek? Sikosítóval lehet igazán jó az élmény. Mindig ügyelj azonban, hogy víz alapú sikosítót használj, hiszen bármilyen más termék megrongálhatja az óvszert.


(1)World Health Organisation (2019) https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/sexually-transmitted-infections-(stis)