Mindnyájan szeretjük a jó szexet. Izgalmas, jó érzéssel tölt el, és segít közelebb kerülni partnerünkhöz. 

Egyértelmű, hogy amikor szexről van szó, fontos, hogy mindig légy ott fejben és ne feledkezz meg a legfontosabb tényezőről: a védekezésről.

Itt egy kis segítség a biztonságos szexhez, hogy megkönnyítsük a dolgod...

Óvszerek

Amikor óvszerekről van szó, több, mint valószínű, hogy elsőként a férfi óvszerek jutnak eszedbe. Ezek a legelterjettebbek, mivel védelmet nyújthatnak a nemi betegségek és a nem kívánt terhesség ellen. Tudtad azonban, hogy léteznek női óvszerek is? Ezeket a nők (akár partnereik segítségével) szex előtt behelyezik a vaginájukba, így a férfi óvszerekhez hasonlóan, védelmet nyújthatnak a nemi betegségek és nem kívánt terhesség ellen.

Mesélj még…

A férfi és női óvszerek egyaránt megvédhetnek Téged a nemi betegségektől, különösen abban az esetben, amikor olyan partnerrel vagy együtt, akinek korábbi nemi életével nem vagy teljesen tisztában. A férfi óvszerek rengeteg különböző formában, méretben és vastagságban elérhetőek, így érdemes többet kipróbálni, egészen addig, amíg meg nem találod a számodra tökéleteset. 

Tabletták

Nők esetében, a fogamzásgátló tabletták szedése egy világszerte széleskörűen elterjedt módszer. A tabletták hormonokat tartalmaznak, melyek különböző módokon segítenek meggátolni a nem kívánt terhességet. Más fogamzásgátlási módszerek népszerűsége is egyre növekszik a nők körében (többek között a különféle méhen belüli eszközöké), de egyelőre a fogamzásgátló tabletta a legelterjettebb.

Azonban ne feletjsd…

Az óvszerrel ellentétben, a fogamzásgátló tabletták nem nyújthatnak védelmet a nemi betegségek ellen és többek között olyan mellékhatásaik lehetnek, mint a hányinger, a pecsételő vérzés a menstruációs ciklusok között vagy éppen a hangulatingadozások. A különféle tabletták egyelőre kizárólag nők számára érhetőek el, azonban tudósok már tesztelnek egy férfiak számára is alkalmazható verziót.

Megegyezés

Habár nem fogamzásgátlási módszer, mégis a két partner közötti közös megegyezésnek kell képeznie minden szexuális együttlét alapját. Fontos, hogy mind a ketten kölcsönösen izgatottak legyetek és teljes mértékben kényelmesen érezzétek magatokat az adott szituációban.

Tartsd észben…

Az ivás és drogfogyasztás felboríthatják a partnerek közötti megegyezést. Mindig érdemes megvárni a megfelelő pillanatot, hogy mindkét fél átgondolt döntést tudjon hozni. Csak akkor mondj igent egy szexuális együttlétre, ha 100%-osan biztos vagy abban, hogy Te is szeretnéd!