Elgondolkodtunk már valaha, hogy milyen a házasság utáni szex?

Dr. Laura Berman szexuális szakértő biztosít arról, hogy a házasok vagy a hosszú távú, elkötelezett kapcsolatban élők többet szexelnek, mint az egyedülállók, és a szexuális életük is változatosabb. Számos egyéb ok mellett megnyugtató és komfortos intim kapcsolatot létesíteni egy olyan emberrel, aki egész életünkben velünk marad, és közvetlen ellentétben áll az egyéjszakás kaland után jelentkező kellemetlen érzésekkel.

Bár nem szokatlan, ha egy szenvedélyes éjszakát kedvenc TV-sorozatunkra cserélünk, ennek nem szabad szokássá válnia, és a házaspárok továbbra is játékos és rendszeres szexuális életet élhetnek egy-egy előre beiktatott együttléttel.

Tippek az egészséges szexuális élethez

A házas élet más részéhez hasonlóan, a szexuális életünkön is dolgoznunk kell, ha azt szeretnénk, hogy a szex továbbra is kiemelt szerepet töltsön be életünkben. Ezért ha úgy érezzük, hogy szexuális életünk kezd ellaposodni, néhány hasznos ötlet segítségével újra felszíthatjuk az egymás közötti szenvedélyt, miután kimondtuk a "boldogító igent".

  • Kommunikáció

A libidónk nem állandó és idővel szexuális igényeink is fejlődnek. Vágyainkat rengeteg tényező befolyásolhatja, ezért fontos, hogy nyíltan beszéljünk házastársunkkal. Beszéljük meg, hogy mit szeretünk szexuális életünkben, és hogyan tehetnénk még jobbá. Ha tisztában vagyunk egymás vágyaival, erősödni fog a köztünk lévő kötelék és közelebb kerülhetünk egymáshoz.

  • Szakítsunk időt az együttlétre

A házasság utáni szexet pont az teszi élvezetessé, hogy jól ismerjük egymás testét, illetve mennyire vagyunk hajlandóak örömet szerezni partnerünknek. De a munkahelyi, pénzügyi és a gyerekekkel kapcsolatos aggodalmak mellett könnyen háttérbe szorulhat a szex, miután kimondtuk a boldogító igent. Ahelyett, hogy azt mondanánk magunknak, nincs rá időnk, vegyük elő a határidőnaplót és szánjunk időt az együttlétre. Lehet, hogy nem hangzik túl romantikusan, de az előre tervezett szex még izgalmasabbá teheti az együttlétet.

  • Fő a változatosság

A dolgok megfűszerezése elengedhetetlen a hálószobában eluralkodó unalom elkerülése érdekében. Próbáljunk ki új pózokat, szervezzünk egy spontán hétvégét, kísérletezzünk szerepjátékokkal vagy rázzuk fel a szokásos rutint és részesítsük partnerünket érzéki masszázsban. Bár az előre tervezés jól jöhet egyes esetekben, a változatosság gyönyörködtető lehet. Például, ha általában éjszaka szeretkezünk, próbáljuk meg reggel. Cselekedjünk az érzéseinknek megfelelően, és ne essünk a rutin csapdájába! Az újdonság varázsa, hogy valami újat próbálunk ki - legyen bármennyire apró a változtatás - jó hatással lehet a szex élvezetére és növeli a szenvedélyt.

  • Osszunk meg fantáziánkat

Adjunk új dimenziót szexuális életetünknek és fedezzük fel együtt fantáziánkban szereplő vágyainkat. Ha mindketten újak vagyunk a fantázia világában, kezdjük kicsiben, és lassan haladjunk a legvadabb kérések felé. Amennyiben úgy érezzük, hogy megkönnyíti a dolgot, írjuk le vágyainkat, tegyük őket egy dobozba, és onnan húzzuk ki őket.

  • Ne hasonlítgassunk

Minden házasság más, ezért ne hasonlítgassuk szexuális életünket házas barátainkéhoz. Az egyetlen dolog, ami számít, hogy mindketten elégedettek legyünk szexuális életünkkel.

A mítosz tehát megdőlt - a házasság utáni egészséges szexuális élet igenis létezhet, bár ez nem jelenti azt, hogy nem jár kihívásokkal. A házas élet stresszes lehet, gyerekekkel, költözéssel, valamint a jövő megtervezésével járhat.

A hosszú távú kapcsolat azonban egyedülálló lehetőséget biztosít arra, hogy alaposan megismerjük a másik testét, vágyait, valamint személyiségét, amely sokkal többet ad annál, amit egy egyéjszakás kaland nyújthat. A szexuális életünk mindkettőnké, és nem szabad kötelességnek éreznünk. Tehát kommunikáljunk egymással és ne féljünk sutba vágni a mindennapi rutint.

 

További tippekért és tanácsokért, hogyan fűszerezzük meg szexuális életünket, olvassuk el a Durex Explore Szex című .

 

[1] http://www.huffingtonpost.com/2012/04/13/marriage-sex_n_1422644.html

[2] http://www.nhs.uk/conditions/loss-of-libido/Pages/Introduction.aspx#causes