Miért találták fel a bordázott, pontozott és texturált óvszereket? Miért lehetnek érdekesek számunkra és partnerünk számára? És mi az óvszer jövője?

Az óvszer történelme

Az óvszerek már évezredek óta léteznek valamilyen formában, és a feltalálásuk története igen érdekes. A férfi fogamzásgátlás első dokumetációja körülbelül az időszámításunk előtti 3000 évből származik. A tudósok úgy vélik, hogy a legrégebbi ismert bizonyítéka a "eltakart pénisznek" valóban néhány barlangfestményen látható Franciaországban. A történelem során az óvszereket különféle anyagokból készítették, amelyeket ma már elég furcsának találhatunk, beleértve a vásznat és az állati testrészeket is!

Az 1400-as években az ázsiai arisztokraták kezdték el használni a "glans óvszereket", amelyek, ahogy a nevük is sugallja, csak a pénisz hegyét fedték. Elsősorban terhesség elleni fogamzásgátlásként használták, de a fertőzések elleni védekezésben is jó szolgálatot tett. Kínában áttetsző anyagokat, például selymet vagy bárány intesztinumot használtak az óvszer készítéséhez. Japánban pedig olyan anyagokat használtak fel, mint a teknősbéka páncél vagy az állati szarvak. A szövetből készült óvszerek végül az 1400-as években tértek vissza, miután kezdetben kb. időszámításunk előtt 1000 körül voltak népszerűek.

A gumi vulkanizálást Charles Goodyear találta fel 1839-ben, de az első gumi óvszer megjelenésésre 1855-ig kellett várni. Az első gumióvszer "olyan vastag volt, mint a kerékpár belső gumija". A gumi óvszer találmánya forradalmasította az óvszerek világát, mivel most már sikeresen megvédték az emebereket a terhességgel és az STI-kkel szemben, és először voltak elérhetők a nagyközönség számára is.

Az óvszerek 1855-től az 1920-as évekig gumiból készültek. 1919-ben Fredrick Killian feltaláló talált egy latex helyettesítőt. Manapság már poliizoprén óvszerek is készülnek azok számára, akik allergiásak a latexre, vagyis bárki megtalálhatja a számára megfelelő védelmet.

Az óvszerek típusai

A bordázott, pontozott és egyéb textúrájú óvszereket úgy alakították ki, hogy fokozzák a szexuális élvezetet, és segítsenek a csúcspont elérésében. A Durex Tickle Me termékek ehhez gondosan elhelyezett, emelt bordákat és pontokat használnak.

Mindenki más, így a tökéletes óvszer csakis az egyéni preferenciánkon múlik. Vagyis érdemes folyamatosan próbálkoznunk, hogy megtaláljuk kedvencünket (és vegyük figyelembe, hogy a nőknél ez változhat a hónap folyamán).

Néhány óvszer, mint például a Durex Pleasure Me, egyedi bordázattal és pontokkal rendelkezik a maximális örömszerzés érdekében. A Durex Mutual Climax pontjai felgyorsítják a nőt, Performa síkosítója pedig egyidejűleg lelassítja a férfit, ezáltal növelve az egyidejű orgazmus esélyét. Választhatunk extra síkosított, nem síkosított, latex vagy nem latex óvszert is, - teljesen tőlünk függ, mire szavazunk, a termékcsalád kiterjedt és minden igényre kiterjedő.

A nem latex termékek közé tartozik a Real Feel óvszer is, amely poliizoprénből készült, és természetes bőr a bőrön érzést biztosít.

Egy másik lehetőség a benzokain-óvszer, mint például az Extended Pleasure. A benzocain egy helyi érzéstelenítő, melyet először a XIX. század végén használtak, és a pénisz idegvégződéseinek elzsibbasztása által hat. Ez lehetővé teszi, hogy a férfi hosszabb ideig kitartson, mielőtt elérné a csúcspontot és partnere vele egy időben érjen az öröm csúcsára.

Hallgassunk testünkre és partnerünkre, keressük meg a számunkra legjobb óvszert.

Az óvszerek új generációja

A Durex Invisible óvszerek az óvszerek új generációjához tartoznak. Rendkívül vékonyak és érzékenyek, egyben rendkívül biztonságosak is. Úgy tervezték őket, hogy rendkívül vékony legyenek és maximalizálják az érzékenységet, miközben továbbra is biztonságot és védelmet nyújtsanak.

Az óvszer évezredeken keresztüli evolúciója a Durex Invisible óvszerekben csúcsosodott ki, kísérletezzünk mi is bátran!

 

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3649591/

[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3649591/

[3] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1293956/pdf/jrsocmed00099-0056.pdf

[4] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1293956/pdf/jrsocmed00099-0056.pdf

[5] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3649591/

[6] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11895133

[7] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3199591/

[8]https://www.durex.ru/produkty/prezervativy/blizost-i-chuvstvitel-nost/durex-invisible-12/