A jó masszázs titka

Az erotikus masszázs alapjai

Az érzéki masszázs egy olyan készség, amit érdemes megtanulni, mert a kapcsolat bármely szakaszában jól alkalmazható. Egy fej- vagy lábmasszázs megnyugtatja a partnert, és intimebb kényeztetéshez is vezethet, ha ennek az alapjait már megteremtettük. A teljes testmasszázs pedig akkor esik jól, amikor a kapcsolat már lendületet vett. A masszázs valójában ugyanolyan mértékben tud nyugtatóan, mint izgatóan hatni.

Kezdd azzal, hogy a szobában meleg legyen – hiszen azt szeretnéd, ha csak egyféle borzongást váltanál ki a partneredből. Amikor az ember ellazul, testhőmérséklete csökken, ezért még ha rajtatok is marad a ruha, kellemesebb élményben lesz részetek, ha elég meleg van. Legyen kéznél meleg törölköző, hogy betakarhasd szerelmed azon testrészeit, amiket éppen nem masszírozol. Ha teljes testmasszázst végeztek, egy közös fürdés segíthet előtte ellazítani az izmokat és érzéki légkört teremt.

Ne használj masszázsolajat, ha szeretkezni is akartok, mert tönkreteheti az óvszert. Ehelyett használj masszázshoz tervezett síkosítót, amitől az ujjaid könnyebben siklanak végig partnered bőrén.

Ha nem tanultál masszírozást, ne nyomkodd erőteljesen a csontokat, mert veszélyes lehet. Összpontosíts inkább a hát, a comb és a fenék nagy izmaira. Kezdd finom, ’simító’ mozdulatokkal – körkörösen simogasd a bőrt az ujjaid hegyével vagy a tenyereddel. Ha igazán kemény területet találsz, vagy lassan masszírozd ki, vagy ha nagyon makacs a csomó, ’gyúrással’ lazítsd – erős mozdulatokkal nyomkodd az izmokat, öklödet használd a különösen kemény részeken. Óvatosan kezdd és fokozatosan növeld a nyomást, közben folyamatosan bizonyosodj meg róla, hogy partnered jól érzi-e magát.

A masszázs és az érzéki játékok váltogatása finom ingerlést jelenthet, ezért keverd a terápiás mozdulatokat erotikusabb simogatásokkal. Gyúrd át a vállizmokat, majd ujjaid hegyével simítsd végig szerelmed nyakának mindkét oldalát, vagy masszírozd meg a fenék külső részeit – ez nagyon sok feszültséget tud tárolni -, majd hagyd ujjaidat intimebb területek felé vándorolni. Ha igazán forró kényeztetést tervezel, kend be partneredet síkosítóval, majd csúsztasd végig testedet az ő testén (feltéve, hogy nem vagy nála sokkal nehezebb). Mindenekfelett azonban kommunikálj: kérdezd meg a szerelmedet, mi okoz neki örömet és teljesítsd a kívánságait.

Minél jobban ismered az emberi testet, annál hatékonyabb lesz a masszázsod, ezért tanulmányozd a férfi vagy női erogén zónák és az általános anatómia alapjait, hogy a legjobb kényeztetést tudd nyújtani partnerednek. Egy kevés új ismeret elsajátítása is nagy eredményeket hozhat.

"A masszázs és az érzéki játékok váltogatása finom ingerlést jelenthet"

Erotikus masszázs: Az alapok | Jobb szex | Durex HU

Az óvszer eredete és evolúciója

Az óvszer eredete és evolúciója

Miért találták fel a bordázott, pontozott és texturált óvszereket? Miért lehetnek érdekesek számunkra és partnerünk számára? És mi az óvszer jövő...
Szex házasság után

Szex házasság után

Elgondolkodtunk már valaha, hogy milyen a házasság utáni szex? Dr. Laura Berman szexuális szakértő biztosít arról, hogy a házasok vagy a hosszú t...
Felkészülés az anális szexre

Felkészülés az anális szexre

Felkészülés az anális szexre A sokak fantáziájában jelen lévő, míg mások számára félelmetes anális szex az egyik legmegosztóbb és tabut jelentő s...