HOGYAN BESZÉLGESS A PARTNEREDDEL A SZEXRŐL

Ha olvastál már valaha szexuális tanácsadó rovatot vagy blogot, egy tanácsot egészen biztosan láttál: „kommunikálj”. Ez viszont nem mindig könnyű. A legtöbb embernek megvannak a maga bizonytalanságai, aggodalmai és félelmei, és a szex különösen érzékeny téma. Végtére is, senki nem akarja úgy érezni, hogy rossz az ágyban.

Ha jól csináljátok, a szexuális kommunikáció a legjobb módja annak, hogy kötődést alakítsatok ki egymás között a partnereddel. Ez egy olyan egyedi dolog, amit csak ti ketten osztotok meg egymással. Egy szexi titok, a szerelmi kapcsolat ajándéka. Még ha szégyenlős is vagy, ha annyira ismersz valakit, hogy szeretkezz vele, akkor ahhoz is elég jól ismered, hogy beszéljetek róla: ha egészen meg akarod osztani a tested a szerelmeddel, ahhoz az is hozzátartozik, hogy a gondolataidat is megosztod vele.

A szexuális kommunikáció gyakran csak a negatív tapasztalatok megosztásáról szól: „nem szeretem, ahogy a mellemhez érsz”, vagy „ma nem akarok szeretkezni”. Ha a szexről való beszélgetés a kapcsolatotok természetes része, a negatív dolgokat dicséretekkel ellensúlyozhatod, például mondd el a partnerednek, ha felizgat. Ha egy különösen jó szeretkezés jár még mindig a fejedben, meséld el a szerelmednek. Ha valami újat próbáltok ki az ágyban, kérdezd meg a párodtól, élvezte-e, és meséld el saját érzéseidet is az élménnyel kapcsolatban. Ha őszintén és rendszeresen dicséred partnered jó tulajdonságait, segítesz neki, hogy kevésbé érezze magát kellemetlenül, amikor a kevésbé élvezetes dolgairól beszélsz.

A szexuális beszélgetés vidám része lehet az előjátéknak is. Játsszatok felváltva „tanárt” és „diákot”, és a gyakorlatban mutassátok be egymásnak, hol és hogyan szeretnétek, ha a másik megérintene benneteket. Engedd a párodat gyakorolni, mutasd, mit hogyan csináljon, és ha úgy sikerült kényeztetnie, ahogyan leginkább élvezed, jutalmazd meg azzal, hogy szerepet cseréltek és odafigyelsz az ő tanításaira. Miért ne lehetne egy szexi óra heti rendszerességgel része az életeteknek? Vagy akár naponta is, ha nagyon lelkesek vagytok.

Ne gondold, hogy a kommunikációnak feltétlenül beszélgetésből kell állnia. Írhatsz is partnerednek egy erotikus történetet arról, hogy pontosan mit szeretnél (ne írj nagyon vad dolgokat, ha ez az első alkalom, amikor elmesélitek egymásnak, miről fantáziáltok – először figyeld meg a reakcióit). Küldhetsz neki egy szexi üzenetet, valami szaftos kérdéssel, amire választ vársz. Csempéssz a párod zsebébe egy régimódi szerelmeslevelet, vagy próbáljátok ki együtt az online szexet. Még ha csak a lakás két külön szobájába vonultok is el, a távolság segíthet, hogy könnyebben megnyíljatok egymás felé: és ki tudja, lehet, hogy valóra is válthatjátok egyből a fantáziáitokat, ha elég hatékony volt a kommunikáció.

Ne feledd, a szexuális kommunikáció kétirányú. Ugyanannyira oda is kell figyelned a partneredre, amennyire te akarod őt tanítani, és neked is ugyanolyan nyíltan el kell mondanod, mit szeretnél, amennyire ezt tőle várod. Legyél őszinte az igényeiddel és kívánságaiddal kapcsolatban, így nagyobb az esély rá, hogy olyan szexben és kapcsolatban lesz részed, amilyet valóban szeretnél.

"A SZEXUÁLIS BESZÉLGETÉS VIDÁM RÉSZE LEHET AZ ELŐJÁTÉKNAK IS."