Az eltérő libidó az egyik leggyakoribb probléma, amiről a magazinok és a blogok írnak. Már az sem egyszerű, hogy egy olyan embert találjunk, akivel érzelmileg és életmód szempontjából összeillünk. Az egyforma szexuális étvágy kérdéséről gyakran megfeledkezünk – de ha problémás, az sem jelent megoldhatatlan gondot.

Az emberek különféle okok miatt vágynak a szexre: a gyengédség miatt, saját vonzerejük és kívánatosságuk igazolására, figyelemre vágynak, kikapcsolódásként, a stressz csökkentésére vagy egyszerűen csak az orgazmus miatt. Ezek egyike sem jó vagy rossz, és az is lehet, hogy hétfő este az egyik ok miatt kívánod a szexet, péntek este pedig egy egészen másikért. Ha megértitek, melyikőtöknek miért fontos a szex, könnyebben megbirkózhattok a libidókülönbséggel.

Ha szerelmed a stresszt szeretné csökkenteni a szex által, a masszázs olyan alternatívát jelenthet, ami mindkettőtöknek jólesik. Ha az orgazmus a fontos, számos lehetőség áll rendelkezésetekre akár a férfi, akár a  kielégítésére, ami nem igényel behatolós szexet. Ha a gyengédség hiányzik, egy este a kanapén összebújva kielégíthetitek egymás igényeit; ha pedig párod önértékelésén kell javítani, dicsérd többet.

Az ember könnyen azt gondolja, hogy párja nem találja vonzónak, ha nem akar szeretkezni vele, de sokkal valószínűbb, hogy vele van gond és nem veled. A stressz, a depresszió, bizonyos gyógyszerek (legális és illegális gyógyszerek egyaránt) és az egészségtelen életmód csak néhány a számos ok közül, ami elveheti valaki kedvét a szextől. Bár az is lehet, hogy partnered nem talál vonzónak, valószínűbb, hogy megvannak a maga problémái, és empátiával, odafigyeléssel sokkal többre mész, mint követelőzéssel vagy bizonytalankodással.

Bár a média gyakran szexéhesnek állítja be a férfiakat, a nőket pedig tartózkodónak, a valóságban a férfiaknak is vannak olyan időszakaik, amikor egyszerűen nincs kedvük hozzá. A nyílt kommunikáció és az őszinte beszélgetés megkönnyíti a libidókülönbség megoldását. Ha mélyreható gyökerei vannak a problémának, a tanácsadás segíthet.

Az önkielégítés növeli az ember szexuális étvágyát, ezért ha úgy érzed, csökken a vágyad és nincs egyéb olyan probléma, amit le kéne küzdened, szerezz magadnak gyakrabban örömet, ez segíthet fellendíteni a szexuális életedet is.

Sokan elveszítik érdeklődésüket a szex iránt, ahogy a kapcsolat előrehalad és a kezdeti vágy múlni kezd. Számos módja van annak, hogy a romantikát és az izgalmat visszacsempészd a kapcsolatotokba – és minél hamarabb foglalkozni kezdesz a problémával, annál gyorsabban visszatérhet a szexuális életetek a normál kerékvágásba.

"A NYÍLT KOMMUNIKÁCIÓ ÉS AZ ŐSZINTE BESZÉLGETÉS MEGKÖNNYÍTI A LIBIDÓKÜLÖNBSÉG MEGOLDÁSÁT."