Van még hal a vízben

Szex szakítás után

Majdnem mindenki megtapasztalja, milyen az, amikor összetörik a szívét. Van, aki úgy reagál erre, hogy egyből elkezdi keresni a következő szerelmet. Mások sírnak, és azt mondják: „soha többet”. Csak te tudhatod, neked mi a jó megoldás – ha nagyon magad alatt vagy, jó, ha a barátaid a közeledben vannak és odafigyelnek rád, mielőtt valami butaságot csinálnál.

A gyász kezdeti időszakában sokan nyúlnak az alkoholhoz vagy a kábítószerekhez a fájdalom csökkentése érdekében. Ha el akarod nyomni a bánatodat, nagy eséllyel felszínre fog törni valamikor, és könnyen hozhatsz később rossz döntéseket ennek hatása alatt.

Ha már hosszabb ideje vagy együtt a partnereddel, könnyű megfeledkezni a biztonságos szexről. Még a franciázásnál is fennáll a szexuális úton terjedő betegségek veszélye ezért tarts magadnál óvszert, ha ilyesmit tervezel. Legyen nálad ízesített és többféle méretű óvszer, ha nő vagy és szeretkezni akarsz, vagy egy rád illő óvszer, ha férfi vagy. A szakítás miatti szívfájdalom csak még súlyosabbá válik, ha még a szexuális úton terjedő betegségektől, vagy a terhességtől való félelemmel is meg kell küzdened.

Attól, hogy a szívedet összetörték, még nem kell másokat eldobhatónak tekintened. Ha éppen egy szakítás után vagy, legyél őszinte a következő jelölttel, mielőtt túlságosan közel kerülnétek egymáshoz. Hosszabb távon nem fogod jobban érezni magad attól, ha másvalakit is megbántasz a hazugságaiddal – és ez érzelmi bonyodalmakhoz is vezethet, amelyeket könnyen el is kerülhetnél.

Bár úgy érezheted, sosem fogsz többé olyan nagyszerű emberrel találkozni, mint a volt párod, ez sokkal inkább a test kémiájáról szól, mint bármi másról. Ha szeretsz valakit, szervezeted egy oxytocin nevű szeretet hormont termel, és ezt a kötést nehéz lehet elszakítani. Szerencsére az idő ebben is segít: ha nem találkozol a volt partnereddel és elég időt adsz magadnak, hogy magadban gyógyulgass (a barátaid és a családod segítségével), a (szó szerinti) kémia elmúlik majd.

Lehet, hogy ez most nem tűnik így, de lesz idő, amikor érzéseidet uralni tudod majd. Szeresd magad, csinálj olyan dolgokat, amiket szeretsz, és így sokkal jobb állapotban leszel, amikor készen állsz majd ismét a továbblépésre. Vagy ki tudja, lehet, hogy úgy döntesz, egyedül boldogabb vagy.

"Szeresd magad, csinálj olyan dolgokat, amiket szeretsz, és így sokkal jobb állapotban leszel ahhoz, hogy új partnert találj."

Három tipp az orgazmushoz | Durex

Az óvszer eredete és evolúciója

Az óvszer eredete és evolúciója

Miért találták fel a bordázott, pontozott és texturált óvszereket? Miért lehetnek érdekesek számunkra és partnerünk számára? És mi az óvszer jövő...
Szex házasság után

Szex házasság után

Elgondolkodtunk már valaha, hogy milyen a házasság utáni szex? Dr. Laura Berman szexuális szakértő biztosít arról, hogy a házasok vagy a hosszú t...
Felkészülés az anális szexre

Felkészülés az anális szexre

Felkészülés az anális szexre A sokak fantáziájában jelen lévő, míg mások számára félelmetes anális szex az egyik legmegosztóbb és tabut jelentő s...