Felejtsd el a gyémántot - egy nő számára a legjobb ajándék az orgazmus! Alix Fox szexológus megosztja legjobb javaslatait, hogy a férfiak a csúcsra juttathassák női partnerüket.

Nem csak a nők akarnak. Nem csak a nők hisznek a nemek közti egyenlőségben a jogok és az orgazmikus gyönyörök terén. Sok férfinak - azok, akik törődő, rendes és érdemes társak - szintén erős meggyőződése, hogy a szexnek a nők számára is éppen olyan fantasztikusan örömtelinek és kielégítőnek kell lennie, mint az urak számára, és számukra éppen olyan fontos a nő orgazmusa, mint a sajátjuk.

A férfiak motivációja a nők kielégítésére nem politikai indíttatású, nem csak a nemek közti egyenlőség nemes célja áll mögötte. Sok férfi jobban élvezi a szexuális játékokat, ha tudja, hogy a szeretője is élvezi az ágyban közösen eltöltött időt. Egy nő orgazmusának a látványa (és érzése) rendkívül intim és erotikus élmény, amely szorosabbra fűzi a köteléket a partnerek között. Ha a férfi tudja, hogy képes ilyen mesés érzések előidézésre, az jócskán megnövelheti az egóját.

Mit tehetsz annak érdekében, hogy a csúcsra juttasd női partneredet?

Sok nő jelezte, hogy az orgazmusra való képessége nem csak a testi, hanem a lelki állapotától is függ. Olyan hangulatot próbálj teremteni (és megőrizni), amelyben biztonságosan és kellemesen érzi magát, hogy valóban ki tudjon kapcsolni és el tudja engedni magát, amelyben szexinek és szabadnak érzi magát, nem idegeskedik, nem érzi úgy, hogy siettetik vagy bírálják.

Egyesek nem tudnak a gyönyörre koncentrálni ha rendetlenség veszi körül őket, ezért próbálj nyugodt, tiszta, derűs teret kialakítani a hálószobában. A hőmérséklete legyen kellemes (hogy ne a hidegtől legyen libabőrös, hanem a gyönyörtől!), és legyen kéznél egy pár párna, amivel alátámaszthatod a csipőjét - így jobban hozzáférhetsz a G-ponthoz [HIPERHIVATKOZÁS AZ ‘ORGAZMUS TÍPUSAI’ CIKKHEZ] azokban a pozíciókban, ahol a nő fekszik. A szatén vagy a bolyhos párnahuzat is szexis érzést kelthet a bőrén.

  • A zuhany ereje

A közös zuhany nagyszerű módja a szexuális játékok elindításának. Mindketten ellazulhattok, és növelheti a nők magabiztosságát, ha tisztán és frissen merülhetnek el a testközeli örömökben, mint az orális szex. Egy egészséges nő hüvelyváladékában nincsen semmi piszkos, szégyellnivaló vagy riasztó, de a közös meleg fürdő minden aggályát szétfoszlatja, ha esetleg megizzadt egy hosszú nap során.

  • A csókokról se feledkezz meg

Merüljetek el hosszú, kényeztető csókolózásban mielőtt a derék alatti régióba indulnál. A csókolózás bizonyítottan csökkenti a szorongást, és a kortizol nevű stresszhormon szintjét, miközben növeli az agy szerotonin (a ’boldogság hormon’) szintjét. Mindez ellazítja a hölgyet, és meghozza a kedvét a szeretkezéshez.

  • Szavakkal is kényeztesd az altesti régiót

Amikor mindketten készen álltok arra, hogy lefelé vegyétek az irányt, figyelj oda rá, hogy amikor eléred a nő nemi szervét, mondd ki, hogy mennyire tetszik neked. Próbálkozz ilyesmivel: „Tudod, milyen gyönyörű tested van?” A női részek különféle alakúak, méretűek és színűek, van amelyik csipkézettebb, van amelyik simább. Szívszorongató, hogy hány nő érzi úgy, hogy nem valami szép a nemi szerve. Ha egyértelművé teszed, hogy tetszik, amit látsz, és hogy megtisztelésnek érzed, hogy hozzáférhetsz az intim részeihez, az megszűnteti a nő aggodalmait, amit a feltárulkozás okozhat.

  • Az orális szexet párosítsd aurális szexszel

Ugyanígy dícsérd meg az illatát és az ízét is, amikor orális örömöket szerzel, mivel ez is szorongást kelthet, ami megakadályozhatja, hogy ellazuljon és jól érezze magát. Próbálkozz olyan kifejezésekkel, mint „Nagyon jó az ízed” vagy „Teljesen bepörgök az illatodtól”. Egy pár csepp ízesített síkosító, mint például a Durex Play Saucy Strawberry megnyugtathatja, ha továbbra is aggódik a természetes váladékai miatt (és játékosan ínycsiklandó!). Cukormentes és nagyon gyengéd, így nem okoz neki irritációt és megőrzi a hüvely pH-egyensúlyát.

  • Ne ígérd, hogy kielégíted, csak, hogy jól fogja érezni magát

Lehet, hogy a legjobb szándékok vezérelnek, de ha kijelented, hogy „ma pedig eljuttatlak a csúcsra” vagy valami hasonlót, azzal szándékolatlanul is azt válthatod ki, hogy nő nyomás alatt érzi magát, hogy teljesítsen, és úgy érzi, hogy ha nem sikerül elmennie, azzal csalódást okoz neked. Inkább próbálkozz olyasmivel, mint „ma este azt szeretném, ha lehető legjobb lenne neked, ezért mondd meg, hogy mit szeretnél és mi a jó neked.” Biztasd, hogy bátran ossza meg veled hangulatát, érzéseit és vágyait...

  • A jobb kommunikáció jobb érzésekhez vezet

...ha már a kommunikációról van szó, ne tegyél fel olyan kérdéseket, mint „Ez jó?” Nagyon ciki lehet a partnerednek, ha azt kellene felenie, hogy „Ö, igazából nem!”

Inkább építő jellegű kérdéseket tegyél fel, amelyekre nem igen vagy nem a válasz. Például: „Durvábban vagy gyengédebben?” „Gyorsabban vagy lassabban?” „Szeretnél más pozíciót kipróbálni vagy jó így?” Ha lehetőségeket kínálsz, azzal arra biztatod a partnered, hogy elárulja, valójában mit szeretne. Ha kéri, hogy változtass valamin, azt ne kritikaként fogd fel. Mondd, hogy „rendben, most ezt fogom csinálni, te pedig mondd el, hogy milyen érzés.” Ha folyamatos a visszajelzés, könnyebben felfedezheted, hogy mitől élvez el.

  • Használj zenét az időzítéshez

Míg a nőknél általában 20 percig is eltarthat az orgazmus elérése*, sajnos sok nő úgy érzi, hogy túl sokat követel azzal, ha elvárja, hogy a férfi ilyen hosszan izgassa. Kapcsold be a zenét, és mondd meg a partnerednek, hogy „legalább a következő hat szám végéig fogok örömöt szerezni neked” (ez kb. 20 perc). Így a nő ellazulhat, mivel tudja, hogy nem fog hirtelen véget érni a gyönyör, és ezáltal te is meggyőződhetsz arról, hogy megfelelő időn neki szenteled a teljes figyelmedet, úgy, hogy közben nem az órát bámulod (ami azt az érzést keltheti, hogy unatkozol, akkor is, ha csak alapos szeretnél lenni!).

  • Az okos kis hálószobai eszközök is segíthetnek

Az Durex Intense óvszerek külső felületének a kialakítása fokozza a nő élvezetét szeretkezés közben, az óvszert borító többhatású zselé pedig izgalmas hűsítő, meleg és bizsergető érzést ad, így növelve a véráramot a női nemi szervekbe, így minden lökés és simítás gyönyöre felerősödik. Természetesen a női orgazmus eléréséhez nem elég egy okos kis óvszer, de az ilyen újdonságok használata a megfelelő odafigyeléssel, hogy a nő ellazuljon és kikapcsolódjon, valamint a személyre szabott technikák és pozíciók felfedezése, amik nála beválnak, elérheti a kívánt hatást!

A Durex Intense Delight Bullet mini vibrátor is hasznos társad lehet, amikor ki szeretnéd elégíteni női partnered. A srácokat néha riasztják a szex játékszerek, mivel „potenciális pénisz helyettesként” vagy „vetélytársként” tekintenek rájuk, pedig a játékszerek nem ellenségek, hanem szövetségesek, amelyek segíthetnek abban, hogy jobb szeretővé válj. Próbáld ki a mini bullet vibrátort a csiklóján amikor orálisan kényezteted, így igazán felfokozhatod az izgalmakat!

Több tippet is meg szeretnél nézni? Lépj ideide vagy ide

 

* Masters, William H.; Johnson, Virginia E.; Reproductive Biology Research Foundation (U.S.) (1966). Human Sexual Response. Little, Brown.

Alix fox

Alix Fox többszörös díjnyertes újságíró, műsorvezető és szexológus. Alix vezeti a The Guardian napilap sikeres, ’Close Encounters’ című podcast sorozatát a szexről; ő a The Modern Mann szórakoztató műsor ’erotikus tanácsadója’; továbbá a Durex Szex és párkapcsolati szakértője. Alix írásai többek között a Marie Claire, Glamour, Cosmo, LOOK, Time Out, Vogue és a The Independent kiadványokban jelennek meg, továbbá gyakran működik együtt a Brook elnevezésű szexuális egészségügyi jótékonysági szervezettel is. Lelkes híve a nyílt, őszinte párbeszédnek a szexről, és úgy véli, hogy mindenki számára elérhetővé kell tenni a megbízható információkat, amelyek segítségével felszabadult, egészséges és boldog szexuális életet élhetnek.