Alix Fox szexológus és Dr. Adam Kay az elméletileg lehetséges női orgazmustípusokról beszélget - és olyan játékokról, amelyek segíthetnek az átélésükben

Hallottál már a ’kevert orgazmusról’? Nem, semmi köze sincs a koktélokhoz!

Ez több különféle orgazmustípus egyike, amelyet egyes specialista szerint élveznek a nők. Mindegyiket a test meghatározott részeinek a meghatározott módon történő stimulálásával lehet elérni, és sok hölgy szerint a különféle orgazmustípusok érzése is különböző.

- Az orvosok továbbra is vizsgálják az orgazmusban szerepet játszó idegpályákat, de úgy véljük, hogy a test különböző területeinek a stimulálása különféle jeleket küld az agynak - magyarázta Dr. Adam Kay.

- Az azonban ellentmondásos, hogy ezek fizikálisan is eltérő típusú ’zárójeleneteket’ idéznek-e elő - folytatta. - Ez tömegvitát váltott ki.

Annyit azonban biztosan tudunk, hogy nem árt, ha magadnak fedezed fel a különböző orgazmustípusokat, hátha új gyönyöröket sikerül felfedezned. Akármit is mond a tudomány, ha neked jó érzést nyújt, akkor jó dolog, és kész.

Vedd fel a laboratóriumi köpenyedet és kezdj kísérletezni...

Fedezd fel a klitorális orgazmust

Mit mond az elmélet?

Ha orgazmusra vágysz, a csikló a klasszikus ’forró pont’, amelynek a kényeztetése és izgatása előidézheti azt. Sőt, egyes kutatások szerint a nők 94%-a igényli a klitorális stimulációt az orgazmus eléréséhez.*

Mit mond a tudomány?

- Lehet, hogy kicsi, és az ország férfilakosságának a felének fogalma sincs róla, hogy hol van, [HIPERHIVATKOZÁS A 2. CIKKHEZ – DIAGRAM] de a klitorisz döntő szerepet játszik a női szexuális gyönyörben, mivel több mint 8000 idegvégződést tartalmaz, ami kétszer annyi, mint egy normális péniszé - mondja Dr. Kay. - Meglepődhetsz rajta, de a csikló hossza átlagosan 9 centiméter, bár pár milliméter kivételével mélyen a testfelszín alatt található, mint valami szexis jéghegy.

Hogyan tudhatom meg, hogy ez mosolyt varázsol-e az arcomra?

 • A Durex Intense masszázs zselé pontosan a csiklón fejti ki varázslatos hatását! Kezdetben 2-3 cseppet masszírozz a klitoriszra, majd később szükség szerint többet is használhatsz. A hűsítő, meleg és bizsergető érzések hatására az ujjak, játékszerek vagy partnered testének az érintése sokkal intenzívebb érzést vált ki.
 • Nem árt, ha tudod, hogy sok nő számára annyira erőteljes érzés a csikló közvetlen érintése, amit nehéz elviselni, szinte már fájdalmas. A csikló fitymán keresztül történő érintése sokkal kényelmesebb lehet.
 • A csiklón érzett rezgések előidézhetik a szükséges ingereket a nemi szervek vérellátásának a fokozásához és felébreszhetik a többezer idegvégződést, ami óriási orgazmushoz vezethet. Próbáld a klitoriszhoz érinteni vagy dörzsölni a Durex Intense Delight Bullet mini vibrátort vagy a partnereddel kísérletezzetek a Durex Intense vibrációs gyűrűvel, ami a pénisz tövében ülve a csiklóhoz nyomul, amikor partnered beléd hatol.

Fedezd fel a g-pont orgazmust

Mit mond az elmélet?

A feltételezések szerint a G-pont a hüvelybemenettől 3-5 centire található a hüvely első falán (a köldök és nem a gerinc irányában). A nők egy részének a beszámolója szerint ezen a helyen van egy kb. 1-2 cm átmérőjű terület, amelynek a felülete durvább vagy duzzadtabb a környékénél, különösen amikor fel vannak izgulva.

Ennek a zónának a kényeztetése csodálatos érzés lehet, és egyesek szerint orgazmust válthat ki. A nők kisebb része arról számol be, hogy a G-pont izgatása „női ejakulációhoz” is vezethet, amikor hirtelen váladék ömlik vagy lövell ki a hüvely területéről.

Egyes szexológusok szerint a pont dörzsölése valójában a klitorisz belső részét izgatja, amelyről Dr. Kay a fentiekben beszélt.

Mit mond a tudomány?

Dr. Kay azt mondja, hogy „Ne ess pánikba, ha nem találod a G-pontodat, mivel lehet, hogy nem is létezik - számos tudomány kétségbe vonta, hogy ez valódi anatómiai képződmény lenne. Senki sem vitatja, hogy a hüvelynek ez a része rendkívül érzékeny lehet egyes nőknél, de mindenkinek más a belső felépítése és másként érzékelik a dolgokat, úgyhogy kísérletezz és élvezd azt, ami neked beválik, és ne aggódj amiatt, hogy mi a ’normális’.”

A női ejakulációt illetően azt mondja, hogy: „Az orvosok nem értenek egyet abban, hogy valójában milyen váladék ömlik vagy lövell ki a nőkből ejakuláció során; egyesek szerint a váladékot Skene-mirigy termeli, míg mások szerint pusztán vizelet, megint mások úgy vélik, hogy a kettő keveréke.”

Szerintünk: mit számít, ha fantasztikus érzés?

Hogyan tudhatom meg, hogy ez mosolyt varázsol-e az arcomra?

 • A G-pontot nehezen tudod saját magad elérni. Próbáld hosszú vibrátorral, például Durex Intense Pure Fantasy vibrátorral felfedezni, vagy kérd meg a partneredet, hogy az ujjaival körkörös mozdulatokkal dörzsölje ezt a területet vagy végezzen ismételt ’hívogató’ ujjmozdulatot.
 • Közösülés során a „kutyapóz” segíthet a G-pont elérésében, különösen ha a nő felemeli a fejét, de lenyomja a hátát, a padló felé kitolva a hasát.
 • A szeméremdombra - a gömbölyded terület, ahol a szeméremszőrzet nőni kezd - leszorítása kívülről gyakorol nyomást a G-pontra, amíg belülről a hímvessző vagy egy játékszer izgatja.

Fedezd fel a kevert orgazmust

Mit mond az elmélet?

A kevert orgazmust a csikló és a G-pont párhuzamos stimulálása idézheti elő. Az orgazmusnak ennél a típusánál minél több, annál jobb!

Mit mond a tudomány?

Azoknak a dolgoknak a keveréke, amiket Dr. Kay már elmondott! Az a lényeg, hogy a lehető legtöbb idegvéződést érjék ingerek, így az orgazmus nagyon nagyot fog szólni.

Hogyan tudhatom meg, hogy ez mosolyt varázsol-e az arcomra?

 • A „nyuszi” vibrátorokat kifejezetten úgy tervezték, hogy egyesítsék a külső és a belső stimulálást, úgyhogy végezz nyúl-kísérleteket!
 • A partnerrel folytatott szex közben próbáld ki azt a pozíciót, ahol a nő van felül, hogy partnerednek jó hozzáférése legyen a csiklódhoz. Így akár az ujjaival, akár vibrátorral is izgathatja a csiklódat, miközben te hátrahajolsz, hogy a hímvessző a hüvely elülső falának ütközzön.

Fedezd fel a sorozatos orgazmust

Mit mond az elmélet?

Most őszintén! Ha te azok közé a nők közé tartozol, akiknek gondot okoz az elélvezés szex során vagy egyáltalán, akkor nagyon lehangoló az a hír, hogy néhány szerencsés nőszemélynek sorozatban jönnek az orgazmusok. Ezt nem tudja mindenki azonnal elérni, úgyhogy ne csüggedj, ha még nem tapasztald meg az orgazmusok vesszőfutását.

A nyílt hozzáállás azonban segít, mivel a nők számára 100%-osan nyitva áll a rövid időn belül bekövetkező sorozatos orgazmusok lehetősége - ezen a téren a nőké a biológiai előny a férfiakkal szemben.

Mit mond a tudomány?

-A férfiak az evolúciónak köszönhetik, hogy náluk ritkaságszámba megy a sorozatos orgazmus - magyarázza Dr. Kay. - A magömlést követően időbe telik az új sperma termelése, ezért a férfiak teste prolaktin elnevezésű hormont termel, ami egy időre lezárja a férfiak képességét az orgazmusra. Ennek köszönhetően nem ölik ki az emberi fajt vaklövésekkel! A nők nem termelnek annyi prolaktint, ezért számukra igazából nem is létezik az orgazmusok között szükséges idő.

Hogyan tudhatom meg, hogy ez mosolyt varázsol-e az arcomra?

 • Ha hosszú együttlétre vagy egyedüllétre készülsz, érdemes kéznél tartani a síkosítót, hogy ne váljon fájdalmassá a dolog, és ne horzsolódj fel! A vízalapú síkosítók, mint a Durex Play Feel termékek minden bőrtípusra alkalmasak.
 • A Kegel gyakorlatok [HIPERHIVATKOZÁS A 4. CIKKHEZ] segíthetnek a sorozatos kielégülést is feltenni a menüre, de azok szerint a nők szerint, akik számára ez már valóság, ez legtöbbször a hozzáálláson múlik. Az első orgazmust követően ne kapcsolj ki mentálisan és ne vedd úgy, hogy ezzel vége a meccsnek és eljött az alvás ideje. Próbálj a pillanatban maradni és őrizd meg a szexuális izgalom érzését. Hinned kell benne ahhoz, hogy elérd!
 • Az elélvezést követően általában szuper érzékeny a nemi szerved, ezért lehet, hogy rögtön nem akarod, hogy megérintsék. Játssz egy kicsit a melleddel vagy csókolózással tartsd fenn az erotikus érzéseket, majd ismét indulj lefelé a következő körre, amikor már megy a dolog.

 

*Feleletválasztós teszt 1500, szexuálisan aktív 16 és 64 év közötti felnőtt nő és férfi részvételével. Az Egyesült Királyságbeli Ginger Comms piackutató ügynökség készítette 2016-ban.

Alix fox

Alix Fox többszörös díjnyertes újságíró, műsorvezető és szexológus. Alix vezeti a The Guardian napilap sikeres, ’Close Encounters’ című podcast sorozatát a szexről; ő a The Modern Mann szórakoztató műsor ’erotikus tanácsadója’; továbbá a Durex Szex és párkapcsolati szakértője. Alix írásai többek között a Marie Claire, Glamour, Cosmo, LOOK, Time Out, Vogue és a The Independent kiadványokban jelennek meg, továbbá gyakran működik együtt a Brook elnevezésű szexuális egészségügyi jótékonysági szervezettel is. Lelkes híve a nyílt, őszinte párbeszédnek a szexről, és úgy véli, hogy mindenki számára elérhetővé kell tenni a megbízható információkat, amelyek segítségével felszabadult, egészséges és boldog szexuális életet élhetnek.