ISMERKEDJÜNK A SZEXSZEL

Szinte mindannyian izgulunk az első szerelmeskedés előtt. Leggyakoribb félelmeink közé tartozik, hogy vajon fog-e fájni, kell-e vérzésre számítani, változnak-e a dolgok szex után, illetve hogy jól csináljuk-e.

Minél felszabadultabb és oldottabb vagy, illetve minél inkább biztonságban érzed magad a párod mellett, annál nagyobb élményt fog nyújtani az együttlét. Továbbá, a jó szexhez elengedhetetlenül fontos, hogy merj beszélni a partnereddel a félelmeidről és aggodalmaidról, illetve meg tudd húzni a határokat (szexelek veled, de csak ha védekezünk). Minél jobban ismersz valakit, annál kisebb az esélye, hogy szex után faképnél hagy: ha valaki nem hajlandó várni, amíg mindennek eljön az ideje, könnyen lehet, hogy csak egy dolog érdekli, annak ellenére is, ha állítólag szeret téged.

Az előjáték, például az orális szex vagy kedvesed hüvelyének izgatása mindkettőtök testét megfelelően felkészíti a szexre. Ha a nő izgalmi állapotba kerül, benedvesedik a hüvelye, és a behatolás megkönnyítése érdekében ellazulnak az izmai. Ha egy pasi azon aggodalmaskodik, hogy túl korán megy el, az előjáték alatti orgazmus segíthet a későbbi szex elnyújtásában (az óvszer felhelyezése előtt mindenképpen moss kezet, ha előtte sperma került a kezedre.)

Már az első alkalommal is teherbe eshetsz és/vagy megfertőződhetsz szexuális úton terjedő betegségekkel, ezért minden szerelmeskedés alkalmával használj óvszert - más fogamzásgátló eszközökkel kiegészítve, ideális esetben például fogamzásgátló tablettával. A biztonságos szex mindkettőtök felelőssége: inkább legyen nálatok két óvszer, mint egy sem. Ha gondot okoz a felhelyezése, mielőtt páros használatra kerülne a sor, gyakorold egyedül a műveletet, így könnyebben megszokod a viselését. Az óvszerek különböző méretben készülnek, keresd meg a számodra legmegfelelőbbet a még örömtelibb szexért.

Ne siess el semmit – talán a legjobb, ha a nő kerül felülre, így ő irányíthatja a dolgok menetét. Hagyd, hogy partnernőd teste a neki legmegfelelőbb tempóban fogadja be a hímvessződ – felejtsd el az erős lökéseket, legalábbis az elején. Ha lassan és finoman mozogsz, elkerülhető a fájdalomérzet és a vérzés.

A síkosítók szintén nagy segítséget jelenthetnek, de ha kedvesed hüvelye teljesen száraz, az azt is jelentheti, hogy még nem áll készen a szexre. Soha nem késő nemet mondani – még akkor sem, ha már szex közben vagytok – vagyis, ha úgy érzed, nem állsz készen a szexre, ne habozz ezt partnered tudtára adni. Az első alkalom emléke valószínűleg örökké megmarad benned. Ha szüzességedet a kölcsönös bizalom, szeretet és tisztelet légkörében veszíted el, életed egyik legszebb élményeként emlékezhetsz rá.

"HA SZÜZESSÉGEDET A KÖLCSÖNÖS BIZALOM, SZERETET ÉS TISZTELET LÉGKÖRÉBEN VESZÍTED EL, ÉLETED EGYIK LEGSZEBB ÉLMÉNYEKÉNT EMLÉKEZHETSZ RÁ."