TÖRJ A CSÚCSRA...


Alix Fox szexológus és Dr. Adam Kay az elméletileg lehetséges női orgazmustípusokról beszélget - és olyan játékokról, amelyek segíthetnek az átélésükben

Hallottál már a ’kevert orgazmusról’? Nem, semmi köze sincs a koktélokhoz!

Ez több különféle orgazmustípus egyike, amelyet egyes specialista szerint élveznek a nők. Mindegyiket a test meghatározott részeinek a meghatározott módon történő stimulálásával lehet elérni, és sok hölgy szerint a különféle orgazmustípusok érzése is különböző.

- Az orvosok továbbra is vizsgálják az orgazmusban szerepet játszó idegpályákat, de úgy véljük, hogy a test különböző területeinek a stimulálása különféle jeleket küld az agynak - magyarázta Dr. Adam Kay.

- Az azonban ellentmondásos, hogy ezek fizikálisan is eltérő típusú ’zárójeleneteket’ idéznek-e elő - folytatta. - Ez tömegvitát váltott ki.

Annyit azonban biztosan tudunk, hogy nem árt, ha magadnak fedezed fel a különböző orgazmustípusokat, hátha új gyönyöröket sikerül felfedezned. Akármit is mond a tudomány, ha neked jó érzést nyújt, akkor jó dolog, és kész.

Vedd fel a laboratóriumi köpenyedet és kezdj kísérletezni...

FEDEZD FEL A KLITORÁLIS ORGAZMUST

Mit mond az elmélet?

Ha orgazmusra vágysz, a csikló a klasszikus ’forró pont’, amelynek a kényeztetése és izgatása előidézheti azt. Sőt, egyes kutatások szerint a nők 94%-a igényli a klitorális stimulációt az orgazmus eléréséhez.*

Mit mond a tudomány?

- Lehet, hogy kicsi, és az ország férfilakosságának a felének fogalma sincs róla, hogy hol van, [HIPERHIVATKOZÁS A 2. CIKKHEZ – DIAGRAM] de a klitorisz döntő szerepet játszik a női szexuális gyönyörben, mivel több mint 8000 idegvégződést tartalmaz, ami kétszer annyi, mint egy normális péniszé - mondja Dr. Kay. - Meglepődhetsz rajta, de a csikló hossza átlagosan 9 centiméter, bár pár milliméter kivételével mélyen a testfelszín alatt található, mint valami szexis jéghegy.

Hogyan tudhatom meg, hogy ez mosolyt varázsol-e az arcomra?

 • A Durex Intense masszázs zselé pontosan a csiklón fejti ki varázslatos hatását! Kezdetben 2-3 cseppet masszírozz a klitoriszra, majd később szükség szerint többet is használhatsz. A hűsítő, meleg és bizsergető érzések hatására az ujjak, játékszerek vagy partnered testének az érintése sokkal intenzívebb érzést vált ki.
 • Nem árt, ha tudod, hogy sok nő számára annyira erőteljes érzés a csikló közvetlen érintése, amit nehéz elviselni, szinte már fájdalmas. A csikló fitymán keresztül történő érintése sokkal kényelmesebb lehet.
 • A csiklón érzett rezgések előidézhetik a szükséges ingereket a nemi szervek vérellátásának a fokozásához és felébreszhetik a többezer idegvégződést, ami óriási orgazmushoz vezethet. Próbáld a klitoriszhoz érinteni vagy dörzsölni a Durex Intense Delight Bullet mini vibrátort vagy a partnereddel kísérletezzetek a Durex Intense vibrációs gyűrűvel, ami a pénisz tövében ülve a csiklóhoz nyomul, amikor partnered beléd hatol.

FEDEZD FEL A G-PONT ORGAZMUST

Mit mond az elmélet?

A feltételezések szerint a G-pont a hüvelybemenettől 3-5 centire található a hüvely első falán (a köldök és nem a gerinc irányában). A nők egy részének a beszámolója szerint ezen a helyen van egy kb. 1-2 cm átmérőjű terület, amelynek a felülete durvább vagy duzzadtabb a környékénél, különösen amikor fel vannak izgulva.

Ennek a zónának a kényeztetése csodálatos érzés lehet, és egyesek szerint orgazmust válthat ki. A nők kisebb része arról számol be, hogy a G-pont izgatása „női ejakulációhoz” is vezethet, amikor hirtelen váladék ömlik vagy lövell ki a hüvely területéről.

Egyes szexológusok szerint a pont dörzsölése valójában a klitorisz belső részét izgatja, amelyről Dr. Kay a fentiekben beszélt.

Mit mond a tudomány?

Dr. Kay azt mondja, hogy „Ne ess pánikba, ha nem találod a G-pontodat, mivel lehet, hogy nem is létezik - számos tudomány kétségbe vonta, hogy ez valódi anatómiai képződmény lenne. Senki sem vitatja, hogy a hüvelynek ez a része rendkívül érzékeny lehet egyes nőknél, de mindenkinek más a belső felépítése és másként érzékelik a dolgokat, úgyhogy kísérletezz és élvezd azt, ami neked beválik, és ne aggódj amiatt, hogy mi a ’normális’.”

A női ejakulációt illetően azt mondja, hogy: „Az orvosok nem értenek egyet abban, hogy valójában milyen váladék ömlik vagy lövell ki a nőkből ejakuláció során; egyesek szerint a váladékot Skene-mirigy termeli, míg mások szerint pusztán vizelet, megint mások úgy vélik, hogy a kettő keveréke.”

Szerintünk: mit számít, ha fantasztikus érzés?

Hogyan tudhatom meg, hogy ez mosolyt varázsol-e az arcomra?

 • A G-pontot nehezen tudod saját magad elérni. Próbáld hosszú vibrátorral, például Durex Intense Pure Fantasy vibrátorral felfedezni, vagy kérd meg a partneredet, hogy az ujjaival körkörös mozdulatokkal dörzsölje ezt a területet vagy végezzen ismételt ’hívogató’ ujjmozdulatot.
 • Közösülés során a „kutyapóz” segíthet a G-pont elérésében, különösen ha a nő felemeli a fejét, de lenyomja a hátát, a padló felé kitolva a hasát.
 • A szeméremdombra - a gömbölyded terület, ahol a szeméremszőrzet nőni kezd - leszorítása kívülről gyakorol nyomást a G-pontra, amíg belülről a hímvessző vagy egy játékszer izgatja.

FEDEZD FEL A KEVERT ORGAZMUST

Mit mond az elmélet?

A kevert orgazmust a csikló és a G-pont párhuzamos stimulálása idézheti elő. Az orgazmusnak ennél a típusánál minél több, annál jobb!

Mit mond a tudomány?

Azoknak a dolgoknak a keveréke, amiket Dr. Kay már elmondott! Az a lényeg, hogy a lehető legtöbb idegvéződést érjék ingerek, így az orgazmus nagyon nagyot fog szólni.

Hogyan tudhatom meg, hogy ez mosolyt varázsol-e az arcomra?

 • A „nyuszi” vibrátorokat kifejezetten úgy tervezték, hogy egyesítsék a külső és a belső stimulálást, úgyhogy végezz nyúl-kísérleteket!
 • A partnerrel folytatott szex közben próbáld ki azt a pozíciót, ahol a nő van felül, hogy partnerednek jó hozzáférése legyen a csiklódhoz. Így akár az ujjaival, akár vibrátorral is izgathatja a csiklódat, miközben te hátrahajolsz, hogy a hímvessző a hüvely elülső falának ütközzön.

FEDEZD FEL A SOROZATOS ORGAZMUST

Mit mond az elmélet?

Most őszintén! Ha te azok közé a nők közé tartozol, akiknek gondot okoz az elélvezés szex során vagy egyáltalán, akkor nagyon lehangoló az a hír, hogy néhány szerencsés nőszemélynek sorozatban jönnek az orgazmusok. Ezt nem tudja mindenki azonnal elérni, úgyhogy ne csüggedj, ha még nem tapasztald meg az orgazmusok vesszőfutását.

A nyílt hozzáállás azonban segít, mivel a nők számára 100%-osan nyitva áll a rövid időn belül bekövetkező sorozatos orgazmusok lehetősége - ezen a téren a nőké a biológiai előny a férfiakkal szemben.

Mit mond a tudomány?

-A férfiak az evolúciónak köszönhetik, hogy náluk ritkaságszámba megy a sorozatos orgazmus - magyarázza Dr. Kay. - A magömlést követően időbe telik az új sperma termelése, ezért a férfiak teste prolaktin elnevezésű hormont termel, ami egy időre lezárja a férfiak képességét az orgazmusra. Ennek köszönhetően nem ölik ki az emberi fajt vaklövésekkel! A nők nem termelnek annyi prolaktint, ezért számukra igazából nem is létezik az orgazmusok között szükséges idő.

Hogyan tudhatom meg, hogy ez mosolyt varázsol-e az arcomra?

 • Ha hosszú együttlétre vagy egyedüllétre készülsz, érdemes kéznél tartani a síkosítót, hogy ne váljon fájdalmassá a dolog, és ne horzsolódj fel! A vízalapú síkosítók, mint a Durex Play Feel termékek minden bőrtípusra alkalmasak.
 • A Kegel gyakorlatok [HIPERHIVATKOZÁS A 4. CIKKHEZ] segíthetnek a sorozatos kielégülést is feltenni a menüre, de azok szerint a nők szerint, akik számára ez már valóság, ez legtöbbször a hozzáálláson múlik. Az első orgazmust követően ne kapcsolj ki mentálisan és ne vedd úgy, hogy ezzel vége a meccsnek és eljött az alvás ideje. Próbálj a pillanatban maradni és őrizd meg a szexuális izgalom érzését. Hinned kell benne ahhoz, hogy elérd!
 • Az elélvezést követően általában szuper érzékeny a nemi szerved, ezért lehet, hogy rögtön nem akarod, hogy megérintsék. Játssz egy kicsit a melleddel vagy csókolózással tartsd fenn az erotikus érzéseket, majd ismét indulj lefelé a következő körre, amikor már megy a dolog.

 

*Feleletválasztós teszt 1500, szexuálisan aktív 16 és 64 év közötti felnőtt nő és férfi részvételével. Az Egyesült Királyságbeli Ginger Comms piackutató ügynökség készítette 2016-ban.


Alix Fox

Alix Fox többszörös díjnyertes újságíró, műsorvezető és szexológus. Alix vezeti a The Guardian napilap sikeres, ’Close Encounters’ című podcast sorozatát a szexről; ő a The Modern Mann szórakoztató műsor ’erotikus tanácsadója’; továbbá a Durex Szex és párkapcsolati szakértője. Alix írásai többek között a Marie Claire, Glamour, Cosmo, LOOK, Time Out, Vogue és a The Independent kiadványokban jelennek meg, továbbá gyakran működik együtt a Brook elnevezésű szexuális egészségügyi jótékonysági szervezettel is. Lelkes híve a nyílt, őszinte párbeszédnek a szexről, és úgy véli, hogy mindenki számára elérhetővé kell tenni a megbízható információkat, amelyek segítségével felszabadult, egészséges és boldog szexuális életet élhetnek.

 

Törj A Csúcsra...

Nők osztják meg személyes orgazmus történeteiket

Nők osztják meg személyes orgazmus történeteiket

Nőket kérdeztünk az orgazmussal kapcsolatos tapasztalataikról. Fedezd fel, hogy számukra mi jó és mi nem, mitől gerjednek be és mitől nem. Nikit...
A Durex #OrgasmsForAll - kérdőív

A Durex #OrgasmsForAll - kérdőív

A nemek közötti egyenlőség gyorsan fejlődik, és most eljött az ideje, hogy az orgazmus területén is követeljük az egyenlőséget. Ez a remek infograf...
Orgazmusrajz

Orgazmusrajz

Az orgazmus érzését szóban átadni meglehetősen furfangos lehet. És míg egyetértünk abban, hogy ezt az érzést folyamatosan megismételnénk, ha megpró...