ORGAZMUS TOP 3 GYIK


Dr. Adam Kay

Sok páciensemmel beszélek az orgazmusról. Gyakran tesznek fel kérdéseket, például: „Miért beszél az orgazmusról? Nekem a bokám tört el!” Itt megtalálod a válaszokat az egyéb gyakran ismételt kérdésekre.

Miért van orgazmusuk a nőknek?

Ez nem olyan furcsa kérdés, mint amilyennek elsőre látszik. Nyilvánvaló, hogy a férfiaknak miért van orgazmusuk - az evolúciós fejlődés azáltal biztatja a férfiakat a magömlésre, hogy örömtelivé teszi, elősegítve a civilizáció folytatását. Másrészt a nőknek nem kell eljutniuk a csúcsra (bár nyilván az a jó, ha eljutnak) ahhoz, hogy teherbe essenek – akár húsz gyereket is szülhetnek anélkül, hogy egyet sóhajtottak volna. A tudósok évtizedek óta tanulmányozzák ezt a rejtélyt, és sajnálatra méltóan, még mindig nem találták meg a megfelelő választ. A jelenlegi feltételezések szerint ennek ugyanaz az oka, mint amiért a férfiaknak is van mellbimbójuk - minden emberben ugyanazok az alapvető építőelemek alakulnak ki, így végül lesz néhány „felesleges alkotórészük”, amelyekre nincs feltétlenül szükségük. De mi nagyon örülünk ezeknek!

Minden nőnek van G-pontja?

Ha minden alkalommal fizetnének, amikor kérdéseket intéznek hozzám a G-pontról, hatalmas tudományos vizsgálatot tudnék finanszírozni a G-pontról. És minden korábbi vizsgálathoz hasonlóan valószínűleg az is teljesen eredménytelen lenne. A G-pont a szexológia Loch Ness-i szörnye - hosszú ideje kutatják, de eddig még senki sem mutatott fel döntő bizonyítékot a létezéséről. Annyit tudunk biztosan, hogy a nőknek körülbelül a fele tapasztalja, hogy a hüvelyük egy meghatározott területén fokozott gyönyört éreznek. Azonban ennek a területnek a helye minden nőnél más, döntően nem látszik ultrahangos felvételeken és a nők felénél egyáltalán nem található ilyen terület. Ezért mindig ugyanazt tanácsolom: ne izgasson, hogy „normális” vagy vagy sem: belülről mindenki más - szó szerint. Fedezd fel, hogy neked mi a jó. Ha találsz olyan területet, amely fantasztikus érzést nyújt, akkor élvezd (akár van hivatalos anatómiai neve, akár nincs), ha pedig nem, akkor ne aggódj, jó társaságban vagy - a földön élő nők felével.

Mi a női ejakuláció?

A nők körülbelül egynegyede lövell ki váladékot az orgazmus során. Világszerte kutatják a veszekedő, perlekedő tudósok, hogy valójában mi a női ejakuláció. Egyes kutatások hajthatatlanul azt állítják, hogy a nők vizeletet lövellnek ki, és ezt húgyhólyagról készített ultrahangos felvételekkel támasztják alá. Más kutatások laboratóriumban tesztelték a női ejakulációs váladékot, és úgy vélik, hogy a női prosztataként is ismert Skene-mirigyben termelődik a hüvelyen belül. Továbbá vannak olyan kutatások is, amelyek mind a két fenti eredményt elfogadják két teljesen különböző női ejakulációként. Nehéz eldönteni, hogy melyik igaz, és a további kutatások újabb eredményeket mutathatnak fel. A lényeg az, hogy ne akadjunk fenn azon, hogy mi történik: a hálószobában vagy, nem fiziológia órán. Ha ejakulálsz orgazmus során, ne elemezd, és semmiképpen se ejtsen zavarba.


Dr Adam Kay

Alix Fox többszörös díjnyertes újságíró, műsorvezető és szexológus. Alix vezeti a The Guardian napilap sikeres, ’Close Encounters’ című podcast sorozatát a szexről; ő a The Modern Mann szórakoztató műsor ’erotikus tanácsadója’; továbbá a Durex Szex és párkapcsolati szakértője. Alix írásai többek között a Marie Claire, Glamour, Cosmo, LOOK, Time Out, Vogue és a The Independent kiadványokban jelennek meg, továbbá gyakran működik együtt a Brook elnevezésű szexuális egészségügyi jótékonysági szervezettel is. Lelkes híve a nyílt, őszinte párbeszédnek a szexről, és úgy véli, hogy mindenki számára elérhetővé kell tenni a megbízható információkat, amelyek segítségével felszabadult, egészséges és boldog szexuális életet élhetnek.

Orgazmus Top 3 GYIK

Nők osztják meg személyes orgazmus történeteiket

Nők osztják meg személyes orgazmus történeteiket

Nőket kérdeztünk az orgazmussal kapcsolatos tapasztalataikról. Fedezd fel, hogy számukra mi jó és mi nem, mitől gerjednek be és mitől nem. Nikit...
A Durex #OrgasmsForAll - kérdőív

A Durex #OrgasmsForAll - kérdőív

A nemek közötti egyenlőség gyorsan fejlődik, és most eljött az ideje, hogy az orgazmus területén is követeljük az egyenlőséget. Ez a remek infograf...
Orgazmusrajz

Orgazmusrajz

Az orgazmus érzését szóban átadni meglehetősen furfangos lehet. És míg egyetértünk abban, hogy ezt az érzést folyamatosan megismételnénk, ha megpró...