Te tudatosan tervezed a jövődet?

Sokan sajnos nem. Éppen ezért hívták életre 2007-ben nemzetközi egészségnevelési, egészségügyi intézmények kezdeményezésére a fogamzásgátlás világnapját.

Tudtad, hogy a világban megszülető gyerekek jelentős része nem tervezett? Egyes felmérések szerint a terhességek közel fele „csak úgy összejön”! Elképesztően magas számok ezek, amelyek mögött minden alkalommal emberi sorsok állnak számos későbbi tragédiával.

Az ezredforduló környékén ezt elégelték meg a felelős döntéshozók és széleskörű egészségnevelő kampányokba kezdtek, amelyek hatására mára már javuló tendenciák látszanak beindulni.

Valami tehát elkezdődött, de a valós céltól, a biztonságos és tudatos szexuális élet kultúrájának széleskörű elterjesztésétől még távol vagyunk, ami azért több mint meglepő a XXI. században. Ezért szeptember 26-án a szakemberek újra és újra felhívják a figyelmet a művi terhesség megszakítások, a nemi úton terjedő betegségek és a nem várt terhességek testi és lelki kockázataira.

Tudtad, hogy évente több millió fiatal, a szexuális életét éppen csak elkezdő fiatal kap el valamilyen szexuális úton terjedő fertőzést? Gondoltad volna, hogy a 25 év alatti, aktív szexuális életet élő népesség körében fordul elő az összes szexuálisan terjedő betegségek fele?

Szeptember 26. tökéletes alkalom arra, hogy végiggondold, vajon kellően elővigyázatos vagy-e? A múló élvezet reményében képes vagy komolyan kockára tenni az egészséged? Netán beáldoznád a jövőd, esetleg buknád a karriered? Biztosan nem… te tudatosan tervezed a jövődet.

Te tudatosan tervezed a jövődet? | Durex HU

Nyers tények a nemi betegségekről

Tudtad, hogy a szexuális úton terjedő fertőzések száma egyre inkább növekszik? Senki sem szeretne elkapni ilyen típusú betegségeket (ez teljesen eg...

Legjobb módszerek a biztonságos szexért

Az együttlét egy partnerrel mindenki számára más egy kicsit – ami téged beindít, az nem biztos, hogy egy másik ember számára is izgató. Előfordulha...

Hogyan maradj biztonságban

Mindnyájan szeretjük a jó szexet. Izgalmas, jó érzéssel tölt el, és segít közelebb kerülni partnerünkhöz.  Egyértelmű, hogy amikor szexről van szó,...