Szex és terhesség

Tények és téveszmék

A szexet és a terhességet gyakran tabutémának tekintik – ez elég ironikus, tekintve a tényt, hogy mitől is lesz terhes az ember… Semmi nem indokolja, hogy a terhesség a szexuális életed végét jelentse. Az alábbiakban olvashatod a leggyakoribb téveszméket.

  1. Nem szeretkezhetsz a terhesség alatt. Hacsak nincs valami egészségügyi problémád, egészen addig szerelmeskedhetsz, amíg a magzatvized el nem folyik (már ha szeretnél). Nézesd meg magad az orvosoddal vagy a szülésznőddel, hogy volt-e bármilyen vérzésed vagy olyan fizikai gondod, ami miatt veszélyes lehet, például gyenge méhszáj. Jobb félni, mint megijedni.

  2. A terhesség alatti szextől megsérülhet a baba: normál terhességben a szex semmiféle gondot nem okoz, még misszionárius pozícióban sem. A méhnyakban levő nyákdugó, a méh izomzata és a magzatburok mind a baba biztonságát védi. Bizonyos pozíciók kényelmesebbek lehetnek, és az is lehetséges, hogy orgazmus után a gyorsabb szívverésedtől a baba is többet mozog a megszokottnál. Ha vérzel, ha bármelyikőtöknek szexuális úton terjedő betegsége van, vagy aggodalomra okot adó egészségügyi problémád van, fordulj orvoshoz!

  3. A terhesség alatti szex fájdalmas: egészséges terhességben a szeretkezés nem fáj. Előfordulhat, hogy orgazmus után méhösszehúzódásaid lesznek, vagy bizonyos pozíciókat kényelmetlennek találsz. Válasszatok olyan pózokat, ahol a nő irányíthatja a behatolás mélységét, például legyen ő felül, és kerüljétek a mély behatolással járókat, például a kutyapózt.

  4. Terhesség alatt nincs kedved szexelni: a tested átalakulása miatti bizonytalanság, a hormonok változása és a reggeli rosszullét (ami a neve ellenére nem csak reggel törhet rád) elvehetik egy kicsit a kedved a szeretkezéstől, de ez egyáltalán nem biztos, hogy így lesz. Az is lehet, hogy életed legjobb szeretkezéseit éled majd át. Vannak nők, akik fokozott izgalomban vannak a terhesség alatt. Mások úgy találják, hogy testük érzékenyebb, megint mások kevésbé érzékenyek lesznek, és van olyan is, akinél ez időről időre változik. Hallgass a testedre, ne nyomaszd magad, tedd azt, amit jónak érzel. Ha nem is szeretkeztek, partneredet kényeztetheted a kezeddel vagy a száddal is, hogy megőrizzétek az intim kapcsolatot kettőtök közt – és ne feledd, hogy az önkielégítés is mindkettőtök számára jó alternatíva lehet.

"Semmi nem indokolja, hogy a terhesség a szexuális életed végét jelentse."

Szex terhesség alatt | Durex HU

Az óvszer eredete és evolúciója

Az óvszer eredete és evolúciója

Miért találták fel a bordázott, pontozott és texturált óvszereket? Miért lehetnek érdekesek számunkra és partnerünk számára? És mi az óvszer jövő...
Szex házasság után

Szex házasság után

Elgondolkodtunk már valaha, hogy milyen a házasság utáni szex? Dr. Laura Berman szexuális szakértő biztosít arról, hogy a házasok vagy a hosszú t...
Felkészülés az anális szexre

Felkészülés az anális szexre

Felkészülés az anális szexre A sokak fantáziájában jelen lévő, míg mások számára félelmetes anális szex az egyik legmegosztóbb és tabut jelentő s...