LÉGY TISZTÁBAN AZ ORGAZMUSSAL

Az orgazmus a testünk ajándéka a szexért. Ha azonban álmosak vagy fáradtak vagyunk, helytelenül étkezünk, iszunk, cigarettázunk vagy kábítószerezünk, ezek mind befolyásolhatják orgazmuskészségünket. Egészséges testben egészséges orgazmust élhetünk át.

Akkor is nehezen mehet a kielégülés, ha nem vagy teljesen felkészülve a szexre, ha izgulsz azon, hogy terhes leszel (olvasd át a védekezésről szóló útmutatónkat), vagy ha rossz élményed volt ezzel kapcsolatban. Ha így van, menj el orvosodhoz, aki tovább tud küldeni a legjobb szakellátásra.

Ha nem is állsz készen az orgazmusra a partnereddel, lehetséges – sőt, gyakran könnyebb is -, hogy egyedül kielégülj. Minél jobban ismered a testedet, annál könnyebben eléred a beteljesülést a pároddal is.

Az orgazmus négy fázisa

  1. Izgalom

    A vér az ajkaidba, mellbimbóidba és nemi szervedbe tolul. A nemi szerved megduzzad, színe sötétebbé válik és érzékenyebb lesz. A nők elkezdenek nedvesedni, a férfiak péniszéből pedig előnedv távozhat; pulzusod és légzésed felgyorsul, és az is lehet, hogy elpirulsz.

    Ha nem nedvesedsz eléggé, a Durex Play síkosító segít, hogy ezen a fázison gyorsabban átlendülj, így kényelmesebb lesz az előjáték, és a tested is gyorsabban beindul.

  2. Tetőzés

    Nőknél a hüvely teteje kitágul, a méh pedig úgy helyezkedik, hogy felkészüljön a spermiumok befogadására. A vér a mellkasba áramlik, ettől a mellbimbók megmerevednek, a mellek pedig megduzzadnak. A csikló visszahúzódik a szeméremcsont irányába, az előbőr (a férfiak makkjának előbőréhez hasonlóan) visszacsúszik, és feltárul a csikló csúcsa. Férfiaknál a húgycső záróizma összehúzódik, hogy elállítsa a vizelet útját, és a pénisz tövénél levő izmok elkezdenek lüktetni. A herék összehúzódnak.

  3. Csúcspont

    A férfiak péniszéből ondó lövell ki, a nők hüvelyi izmai pedig görcsösen összehúzódnak és elernyednek (0,8 másodpercenként), a szívverés és a légzés felgyorsul, a végbélnyílás pedig összezáródik. A csúcspontot követően a csikló és a pénisz csúcsa fájdalmasan érzékeny lehet az érintésre.

  4. Elernyedés

    Orgazmus után a test elernyed és visszatér alapállapotba. A férfiak ilyenkor elszundítanak (és a nők egy része is), de akár egy jó ölelkezésre is vágyhatsz utána.

"EGÉSZSÉGES TESTBEN EGÉSZSÉGES ORGAZMUST ÉLHETÜNK ÁT."