RÖVID ÚTMUTATÓ A NŐI ÖNKIELÉGÍTÉSHEZ, ÖNMAGAD FELFEDEZÉSÉHEZ ÉS MEGISMERÉSÉHEZ ALIX FOX SZEOXOLÓGUS TOLLÁBÓL

Tudni szeretnéd a titkot, amellyel minden nő feltárhatja a kaput a szex legjavához?

Ismerd meg önmagad.

Ismerd meg a tested, és érezd jól magad a bőrödben. Tanuld meg, hogy mely testrészek érintését kedveled, és milyen érintés adja a legjobb érzést. Legyél önmagad legjobb társa – saját tested legjobb barátja.

Nincs két nő, aki teljesen egyforma lenne. Az önkielégítés és az önfelfedezés lényeges abban, hogy megismerd, hogyan működik a tested - mit szeretsz és mit nem. Ha rájössz, hogyan szerezz örömet önmagadnak amikor egyedül vagy, könnyebben oszthatsz meg kielégítő, felvillanyzó szexuális élményeket partnereddel. 

Az önkielégítés nagyon fontos, mégsem tanítanak meg legtöbbünket arra, hogy miként fedezzük fel testünket. Ha rendszeresen maszturbálsz vagy fantasztikus a szexuális életed, akkor is egészséges az önkielégítés új módjait felfedezni, mivel testünk folyamatosan változik az idővel. Íme néhány javaslat, hogy elindítsunk a gyönyörök felfedezésének nagyon is személyre szabott útján...

Önvizsgálat

Nézd meg rendesen a nemi szervedet kézi tükörrel vagy teljes alakos tükör előtt ülve, hogy mindkét kezed szabad legyen a felfedezéshez. Ha szükséges, ábra segítségével azonosítsd, hogy mi micsoda.

Sok nő nem látta közelről egy másik nő nemi szervét. A pornografikus képeket gyakran digitálisan megváltoztatják, hogy minden teljesen ízléses és szimmetrikus legyen, ezért ezek nem képviselik a női részek teljesen változatos spektrumát, így nehéz tudni, hogy mi a „normális”. Mi az igazság? Minden normális! És mindegyikben ott rejlik a lehetőség, hogy csodálatos érzéseket keltsen. Minél inkább szereted a sajátodat, annál valószínűbb, hogy örömet szerezzen neked.

Érintkezz önmagaddal

Az ujjaiddal próbáld ki, hogy milyen érzés különféle módokon megérinteni önmagad kívül és belül is. Sok nő számára csodálatos érzés a csikló rézsútos simogatása vagy dörzsölése, azonban nem létezik helytelen mozdulat - próbálj ki mindenféle variációt, hogy megtaláld, mitől pörögsz be, mivel minden csajnak más a trükkje!

Kísérletezz paskoló mozdulatokkal a csiklódon vagy rajzolj köré kis köröket az ujjbegyeddel, közben néha intenzívebb pöccintéssel vagy összecsípéssel növeld az izgatását. Próbáld az ujjad hegyével csiklandozni a szeméremajkaidat, majd behajlított ujjakkal szorítsd a kezed a teljes területre és szorítsd meg, ezáltal növelve a terület vérellátását és érzékenységét. Váltogasd a gyengédebb és az erőteljesebb érintéseket. Játssz! Ami jó érzés, az a jó

Ha bámulatosan jó mozdulat és terület kombinációra találsz, csak folytasd. Sok nőnek ismételt, folytonos stimuláció szükséges az orgazmushoz, ezért ha olyan érintésre akadsz, amitől bepörögsz, figyeld meg mi lesz, ha tovább folytatod.

Ne siettesd a dolgokat

A vizsgálatok azt mutatják, hogy a nők általában egyedül hamarabb elélveznek, mint partnerükkel, de így is 20 percig eltarthat, mire eljutnak erre a pontra, és nem ritka, ha ennél is tovább tart.* Sok hölgy azt hiszi, hogy nem képes az orgazmusra, pedig egyszerűen nem adnak rá maguknak esélyt.

Ne az orgazmus legyen a fő cél

Ne azért kényeztesd önmagad, hogy elélvezz. Egyszerűen élvezd a felfedezés élményét, és merülj el bármiben, amitől jól érzed magad. Ez egy felfedezőút, nem hegymászó túra. Ne aggódj, ha nem érsz fel a csúcsra.

És ha azon izgulsz, hogy elmész-e, elkergetheted az orgazmusodat!

Örömet szerez, ha feszítesz?

Az izmok megfeszítése maszturbálás közben meglepően felerősítheti az érzéseket. Próbáld behajlítani majd kinyújtani a lábujjaidat, összeszorítani a feneked vagy feszesre kinyújtani a lábaidat. Jó érzés lehet megtartani a feszítést vagy ritmusosan megfeszíteni és kiengedni.

A medencefenék izmainak különösen erőteljes hatása lehet a szexuális gyönyörre. Ezeket az izomkat feszítjük meg pisilés közben a vizelet visszatartásához. Próbáld meg ugyanígy megfeszíteni önkielégítés közben. Ez feszülő, emelő érzést kelt a hüvelyben.

VÁLTOZTASS A TESTTARTÁSODON IS, NE CSAK AZON, HOGY HOL ÉS HOGYAN ÉRINTED MEG MAGAD...

Sok nő automatikusan a hátára fekszik önkielégítéskor, ám ahogy közösülés közben is más érzést nyújtanak a különböző pozíciók, a helyzet megváltoztatása a maszturbáció hatását is megváltoztathatja.

Kísérletezz a térdeléssel, mintha a partneredet lovagolnád meg, vagy négykézlábra is ereszkedhetsz. Hajolj egy bútorra. Tárd szét a lábaidat szélesen vagy zárd össze.

... és ne csak a lábaid között nyúlj magadhoz

Milyen érzés, ha meghúzod a mellbimbódat vagy a hajadat? Ha a belső combodat vagy gátadat, a hüvely és a végbélnyílás közötti bőrt simogatod? Ha a nyakadat vagy a térded hátulját cirógatod?

Egyes nőknek elképesztő élményt nyújt, ha a tenyerüket az alhasukra helyezik és felfelé húzzák, míg a másik kezükkel a csiklójukat érintik meg, mivel ezáltal további feszültséget és feszességet idéznek elő a hüvely területén.

Próbálkozz síkosítóval vagy stimuláló masszázs zselével

A síkosítótól minden érintés fenségesen bársonyos lesz. Meggátolják a bőrhúzódást, és hogy fájdalmasak legyenek a hosszas felfedezések! A síkosító egyszerű, könnyen használható termék, amely nagyszerű hatást kelthet. Az olyan gyengéd, vízalapú készítmények,  mint a Durex Play Feel nagyon jó kiindulópontot jelenthetnek.

Más síkosítók és masszázs zselék további érzéseket és hatásokat kelthetnek. A Durex Intense gél fokozza a klitorisz érzékenységét, egyszerre idézve elő pikánsan hűsítő, meleg és bizsergető érzéseket. Masszírozz be néhány cseppet, és figyeld meg, mennyire felerősít minden érintést...

Elveheti a lélegzetedet a légzés megváltoztatása?

Egyes nőknél a légzésminta megváltoztatása a csúcspontra jutás közelében eljuttathatja őket az orgazmushoz. Figyeld meg mi történik, ha mély lélegzeteket veszel, ha lihegsz vagy ha egy pillanatra benn tartod a levegőt önkielégítés közben. 

Örömet szereznek neked a játékszerek?

A vibráló játékszerek nemcsak gyönyörkeltően remegnek, de a nagyobbakkal olyan helyeket is elérhetsz belül, amelyeket nehéz lenne az ujjaiddal megérinteni. Fektess be egy Durex Intense Delight bullet vibrátorba, amelyet a csiklódon használhatsz és egy Durex Intense Pure Fantasy vibrátorba, amellyel a hüvelyen belül izgathatod fel önmagad.

AMI ODAFENT TÖRTÉNIK, AZ A LENTIEKRE IS KIHAT...

A szexuális gyönyör egyik legfontosabb szerve az agy. Ami a fejedben zajlik, az az ágyban zajló eseményekre is kihat. Minél nyugodtabb, magabiztosabb és izgatottabb vagy mentálisan, annál jobban érezheted magad fizikálisan.

Az erotikus képzeletektől a valóságban is felizgulhatsz, ezért engedd szabadjára a fantáziádat, amikor a kezed felfedezőútra indul... Az erotikus történetek olvasása, a zenehallgatás vagy a felnőtt témájú hangoskönyvek hallgatásától beindulhatsz te is és a fantáziád is.

Ugyanakkor a figyelemelterelő dolgok megtörhetik a varázst, és egy pillanat alatt elronthatják az élvezeteket! Tehát kapcsold ki a telefonodat. Minden figyelmeddel önmagadra összpontosíts.

* Masters, William H.; Johnson, Virginia E.; Reproductive Biology Research Foundation (U.S.) (1966). Human Sexual Response. Little, Brown.