Könnyű ezt gondolni, de a szexuális őszinteség nem csak arról szól, hogy hűségesek vagyunk partnerünkhöz és elmondjuk az igazat, hogy túl sokáig üldögéltünk a sörözőben, ahelyett, hogy azt hazudnánk, késő estig dolgoztunk. A valódi szexuális őszinteség ennél jóval mélyebb, és az egyik legjobb módja annak, hogy egészséges kapcsolatban élj – ezért kerüld el a füllentéseket.

  1. „Jól vagyok.” A legtöbb ember úgy kerüli el a konfliktusokat, hogy elrejti az érzéseit, mert azt hiszi, hogy a jó partnernek fel kell áldoznia saját igényeit. Míg időnként hasznos lehet a jótékony füllentés („nem, nem nagy benne a feneked”), ha folyamatosan a partneredet helyezed előtérbe, az nehezteléshez vezethet. Ez nem azt jelenti, hogy állandóan le kell szúrnod párodat valamiért, egyszerűen csak őszintén mondd meg, mit érzel. Ahelyett, hogy azt mondanád: „meggondolatlan vagy, hogy későn jössz haza”, mondd azt, hogy „úgy érzem, biztosra veszed, hogy itt vagyok neked, amikor az utolsó pillanatban változtatod meg a terveidet anélkül, hogy megbeszélnéd velem.” Így kevésbé kapsz védekező választ, és magadhoz is őszinte vagy.

  2. „Ooh, ooh, aah.” A férfiak és a nők egyaránt képesek hazudni az élvezetet, hogy ne bántsák meg egymás érzéseit (vagy azért, hogy véget vessenek egy hosszúra nyúlt szeretkezésnek). Ha megjátszod az örömöt, a párod azt hiheti, hogy jól csinálja – és valószínűleg legközelebb is ugyanígy fogja csinálni, mert az már „bevált”. Ehelyett inkább vezesd rá a partneredet arra, hogy mi okoz neked élvezetet, vagy mondd meg őszintén, ha túl fáradt/stresszes/részeg vagy ahhoz, hogy elmenj. A szexnek nem feltétlenül kell kölcsönös orgazmushoz vezetnie, és ha hazudod ezt, az hosszabb távon nem sok jót hoz.

  3. „Szívesen csinálom.” Minden embernek mások a vágyai, de csak azért, mert a partnered azt kéri tőled, hogy valami szexuális dolgot csinálj, nem feltétlenül kell igent mondanod. Ha nem tetszik a szex ötlete, legyél őszinte (anélkül, hogy ítélkeznél). Azt is fogadd el, ha partnered nem akar valamit kipróbálni veled. A kompromisszum minden kapcsolat része, de ha nem vagy valamiben biztos, jobb, ha ragaszkodsz az álláspontodhoz. Az igazi szexuális magabiztosság ugyanannyira szól a „nem”, mint az „igen” kimondásáról.
    Az egészséges, szeretetteli kapcsolat alapja a bizalom, a vonzalom és a tisztelet, ezért tiszteld meg párodat azzal, hogy az igazat mondod, és a bizalom, amivel viszonozza ezt, sokkal biztosabb alapokra épülhet így.

AZ IGAZI SZEXUÁLIS MAGABIZTOSSÁG UGYANANNYIRA SZÓL A „NEM”, MINT AZ „IGEN” KIMONDÁSÁRÓL.