Még a legjobb szexet is jó néha megfűszerezni. Egyes párok számára remek ötletnek bizonyulhat a különféle szexjátékok kipróbálása, hogy némi izgalmat és színt vigyenek a hálószobába. Ezen túlmenően több oka is lehet annak, amiért érdemes kipróbálni őket, bár elsőre úgy tűnhet, ez a téma minden határon túllép. Egy amerikai kutatás azt állítja, hogy a legtöbb nő, aki már használt szexjátékot, nagyobb valószínűséggel ért el a csúcsra, mint azok, akik még sosem próbáltak ki egyet sem[1]. Emellett sok nő (és néhány férfi) sosem tapasztal orgazmust, amikor önmagát kényeztetné. Pedig az intenzív csúcspont elérését több dolog is elősegítheti - a szexjátékok és az érintések kombinációja teljesen új szintre emelheti az izgalmat és érzéki módon segíthet felfedezni testünket. Gondoljuk át, hogyan vehetnénk hasznát a szexjátékoknak, illetve hogyan javíthatnánk szexuális életünkön, hiszen nyitottságunk és fantáziánk felfedésének jutalmaként közelebb kerülhetünk partnerünkhöz.

A játékok típusai

Több, különböző típusú játék létezik a piacon. Azok számára, akik most használnának először szexjátékot, ez kissé ijesztőnek tűnhet. Egy kicsit több tapasztalattal viszont már tudhatjuk, hogy mit akarunk és amennyiben partnerünket is szeretnénk bevonni a játékba, gondoljuk át, hogy elsőre mit érezhet, ha ilyen kényes témát feszegetünk. Beszéljünk az alábbi pontokról, mert ezek segítségével közös nevezőre juthatunk és könnyebben megvalósíthatjuk ötleteinket.

  • Sok olyan játék létezik, ami használható az összes testtájon, de vannak kifejezetten a csikló, a hüvely, a pénisz vagy a végbélnyílás izgatására készültek is. Van, ami mindkettőtöknek bejön, és van, ami nem, és ez így van rendjén.
  • A játékok különböző méretekben, különböző anyagokban és különböző formában léteznek, és mindnek az a célja, hogy különböző területeken stimuláljanak más és más módon.
  • Egyes vibrátorok állítható fokozattal rendelkeznek, míg más játékok bordázottak és pontozottak, néhány pedig a kettő ötvözetével rendelkezik.
  • Egyes szexuális játékokat kifejezetten arra terveztek, hogy a partnerek együtt használják őket, mint például a vibráló gyűrűket vagy műpéniszeket.
  • A bilincset vagy a selyem nyakkendőt lehetőleg felváltva használjuk, hogy partnerünk is részesedhessen az élvezetben!
  • Amennyiben síkosítóval vagy kényeztető zseléval használjuk a szexjátékokat, még nagyobb érzéki örömben lehet részünk.

Kis időbe telhet, mire megtaláljátok a megfelelő játékot, ugyanakkor szükséges lehet néhány tabu megdöntése, hogy megtudjátok, mi a legjobb mindkettőtök számára.

A játék bevezetése

Ha már tudjuk, melyik a megfelelő számunkra, érdemes átgondolnunk, hogyan lehetne jó partnerünk számára is. Izgató lehet mindkettőtök számára, ha rátaláltok egy új játékra, mely mindkettőtöket beindít és nagyszerű módja lehet még a leghosszabb szexuális kapcsolat megfűszerezésének is. Azonban ötleteink kommunikálása partnerünk felé több időt és beszélgetést igényelhet, míg nyitottá tesszük őt az újdonságokra.

Még a legnyitottabb gondolkodású ember számára is tabu lehet a szexuális játékszer. Mindkettőtök bizonytalanul érezheti magát, amennyiben valami újdonságot vinnétek a szexjátékok nélkül is szenvedélyes szexuális életetekbe. Először is nagyon fontos, hogy ne próbáljunk meg használni semmi újat anélkül, hogy ne beszélnénk róla. Másodszor pedig legyünk tekintettel a határokra, még akkor is, ha az ízlésünk nagyon eltérő. Bár egyesek saját magukban szeretnek kísérletezni, azonban ha partnereddel együtt fedezed fel az újdonságokat, a vele való kísérletezés csaknem ugyanolyan mókás lehet, ráadásul a beszélgetésre, valamint a vágyak és fantáziák megvitatására való nyitottság magasabb szintre emelheti a szexuális kapcsolatot.

[1] Debby Herbenick, et al Prevalence and Characteristics of Vibrator Use by Women in the United States: Results from a Nationally Representative Study. The Journal of Sexual Medicine 6(7):1857–1866.