ORGAZMUSPROBLÉMÁK FÉRFIAKNÁL

Miközben az egy általánosan elfogadott tény, hogy a nőknek lehetnek orgazmussal kapcsolatos gondjaik, a férfiaktól gyakran azt várják, hogy bármikor képesek legyenek elmenni. Valójában a férfiaknak is ugyanolyan sok problémájuk lehet, mint a nőknek.

  1. Erekciós problémák: az, hogy merev és akcióra kész akarsz lenni, az nem azt jelenti, hogy rögtön így is lesz. A stressz és a teljesítménytől való félelem sokat ront a helyzeten, és akkor még nem beszéltünk a többiről, ami befolyásolhatja az erekciót: az alkoholról, az orvos által felírt és a szabadon vásárolható gyógyszerekről, valamint az egészségtelen életmódról. Néha azt is jelezheti a tested, hogy nem állsz készen arra, hogy a partnereddel szeretkezz.

  2. Korai magömlés. Lehet az oka tapasztalatlanság, bizonytalanság vagy egyszerűen csak túlzott izgalom. Nem kell aggódni miatta, hacsak nem minden alkalommal így történik. A késleltető óvszerek segíthetnek, vagy ha többször is el tudsz menni, várd ki, amíg a tested regenerálódik, és próbáld meg újra. A második erekció általában tovább tart, mint az első (ezért van, aki randi előtt önkielégítést végez – ez is egy jó megoldás). Partneredet számos módon kényeztetheted a kezeddel vagy a száddal is – egy péniszgyűrű pedig segíthet, hogy ő is gyorsabban eljusson az orgazmusig.

  3. Kései magömlés. A fentiekhez hasonlóan előfordulhat az is, hogy nagyon el akarsz menni, de nem sikerül. Ennek lehet az oka stressz, bizonyos gyógyszerek, alkohol, vagy számos egyéb indok. Ha nem fordul elő rendszeresen, ne aggódj miatta – bár a partnered megerősítést várhat, hogy vonzónak találod.

  4. Orgazmus utáni érzékenység: miután elmentél, a péniszed egy rövid ideig túl érzékeny lehet az érintésre. Ha adsz neki egy kis időt, az érzékenység elmúlik. Síkosító használatával elkerülheted, hogy a második alkalommal kidörzsölődj – a szexben az az aranyszabály, hogy ha bármi fájdalmat okoz, ne csináld.

    Bármelyik problémával is állsz szemben, egyiktől sem leszel kevésbé férfi! Ha a partnered keményen becsmérel, inkább azt gondold végig, biztosan a legjobbat akarja-e neked. Ne söpörd a problémákat a szőnyeg alá; mindig jobb, ha orvoshoz fordulsz, ha aggódsz bármi miatt odalent. Az erekciós problémák olyan egészségügyi gondokat is jelezhetnek, mint például a cukorbetegség, ezeket pedig jobb minél előbb kezelni.

"AZ, HOGY MEREV ÉS AKCIÓRA KÉSZ AKARSZ LENNI, AZ NEM AZT JELENTI, HOGY RÖGTÖN ÍGY IS LESZ."