AZ ALKALMI SZEX ÍRATLAN SZABÁLYAI

Párkapcsolatban élni csodálatos, de lehet, hogy épp nincs komoly kapcsolatod. Talán a munkára, a hobbidra vagy a barátaidra akarsz koncentrálni. Esetleg még nem akarsz megállapodni, vagy egyszerűen csak egy nyári kalandot keresel. A szexhez nem feltétlenül kell kötöttségeket vállalnod – de egy kis körültekintéssel sokkal önfeledtebbé teheted.

Az orgazmus négy fázisa

  1. Gondoskodj a biztonságról! Minden új szexpartner egyúttal új egészségügyi kockázatot is jelent, és ha nem használsz óvszert, szinte keresed magadnak a bajt (esetlegesen egy nem kívánt terhességet). Ne feledd, hogy orális szex esetén is fennáll a szexuális úton terjedő fertőzések kockázata.
  2. Figyelj és tájékozódj! Nézz utána a szexuális úton terjedő fertőzések egyéb tüneteinek, mint például a gyulladás, kellemetlen bőrtünetek és fájdalmas közösülés: az óvszer nem biztosít védelmet minden szexuális úton terjedő fertőzés ellen, úgyhogy mielőtt a testedre hallgatnál, használd a fejedet. Ha kétségeid vannak, ne menj bele a dologba.
  3. Végeztess rendszeres vizsgálatokat: számos szexuális úton terjedő fertőzésnek nincsenek tünetei, így kizárólag vizsgálatok útján bizonyosodhatsz meg róla, hogy fertőzésmentes vagy-e.
  4. Használd az érzelmeidet óvszerként. Ha azért akarsz szexelni, mert szeretetre vágysz, vagy az önbizalmadat szeretnéd megerősíteni, nem valószínű, hogy az alkalmi szexuális kapcsolatokban kielégülést találsz. Akár saját magadat is orgazmushoz juttathatod, mindenféle felesleges szívfájdalom nélkül. Csak akkor menj bele alkalmi szexbe, ha nem veszed nagyon a lelkedre.
  5. Vigyázz a jó híredre! Ha hajlandó vagy alkalmi kapcsolatokba belevágni, mások elítélhetnek emiatt. Gondold meg jól, kinek beszélsz a személyes dolgaidról, de mindenképp vedd fontolóra, ha a barátaid aggódnak a viselkedésed miatt.
  6. Első a biztonság! Kockázatos lehet egy idegennel hazamenni. Mondd meg a barátaidnak, hogy hova mész és kivel, és mikor jössz vissza – ne hívj fel idegeneket magadhoz. Esetleg reggel arra ébredsz, hogy eltűnt a telefonod – és ez még messze nem a legrosszabb, ami történhet.
  7. Légy őszinte! Nem fair hazugsággal az ágyadba csalogatni valakit, és akár bajba is kerülhetsz miatta. Legyen szó akár a jó hírnévről, vagy egy könnyes szemű exről, a hazugsággal szerzett szexből semmi jó nem származik.
  8. Válassz körültekintően: Ha ismered a másikat, nagyobb esély van kölcsönös bizalomra, gyengédségre és tiszteletre – ez jót tesz a szexnek is. Ne kezdeményezz alkalmi szexuális kapcsolatot olyannal, aki szerelmes beléd – ez tisztességtelen a másikkal szemben.
  9. Tiszteld a partneredet: az alkalmi szex lényege, hogy mindkét fél számára örömteli legyen, ezért ügyelj rá, hogy a partnered is megkapja azt, amit szeretne.
  10. Tiszteld önmagadat: csak abban az esetben menj bele alkalmi szexbe, ha közben nem sérül az önérzeted. Az egészséges szex után nem maradnak rossz érzések: ha mégis ezzel küzdesz, gondold át, valóban neked való-e az ilyen szexuális kapcsolat.

"AZ ALKALMI SZEX LÉNYEGE, HOGY MINDKÉT FÉL SZÁMÁRA ÖRÖMTELI LEGYEN, EZÉRT ÜGYELJ RÁ, HOGY A PARTNERED IS AZT KAPJA, AMIT SZERETNE."