Mindenkinek megvan a kedvenc pozíciója, a legegyszerűbbtől a legakrobatikusabbig bezárólag. Azonban nincsenek olyan bűvös pozíciók, amik minden alkalommal működnek, és az orgazmust néha csak új dolgok kipróbálásával lehet elérni. Mindenki teste más, ebből adódóan nem mindenki élvezi ugyanazt a típusú szexet. Ezért az a "legjobb" pozíció, amit mindketten élveztek és együtt találtok meg, ugyanakkor az utazás gyakran legalább olyan szórakoztató, mint maga a végcél. Ennek során azt is megtudhatjátok, mi az, amit a másik akar, így a szex új és izgalmas területeit felfedezhetitek fel. A továbbiakban bemutatjuk az alapvető szexpozíciókat és azok előnyeit.

I. Szexpozíció: szemtől szemben

Ez az a póz, ahol a nő hanyatt fekszik, arca pedig közel van a partnere arcához. A férfi lábai a nő lábai között lehetnek vagy a partnerek akár össze is fonhatják a lábukat.

A pozíció előnyei:

 • A szemkontaktus fontos része a jó szexnek és a misszionárius póz biztosítja a lehető legjobb szöget ahhoz, hogy megosszuk egymással arcunk minden rezdülését, miközben levegőért kapkodunk.
 • Ebben a pozícióban könnyedén olvasni tudunk a másik arcáról, így partnerünk reakcióiból megtudhatjuk, hogy mi az, ami működik nála. Néha a metakommunikáció a legjobb kommunikáció.
 • Attól függően, hogy mit akar a másik, lassíthatunk vagy gyorsíthatunk a tempón a még intenzívebb szexért.

Tovább fokozhatjátok az izgalmakat, ha a behatoló partner a karjaira támaszkodik, ezáltal megváltoztatja a behatolás szögét és mélységét. Az alul lévő személy a partner köré fonhatja lábait vagy fel is emelheti őket a levegőbe a mélyebb behatolás érdekében.

II. Szexpozíció: lovaglóülés

Ebben a pozícióban a nő a hanyatt fekvő férfin foglal helyet széttett lábakkal és lába körülfonja a férfi alsó testét. A pózban a felül lévő személy irányíthatja a másikat, továbbá ahhoz is adott a helyzet, hogy kézzel kényeztethessük partnerünket.

A póz előnyei:

 • A felül lévő személy szabályozza a behatolás gyorsaságát és mélységét.
 • A mozgás feletti teljes ellenőrzés könnyebbé teheti a szexet, az alul lévő férfi pedig megcsodálhatja partnere testét.
 • A felül lévő nőnek garantálja a végső gyönyört, mert partnere könnyebben eléri a csiklót.
 • Ha egymás szemébe néztek, szorosabb érzelmi kapcsolat jöhet létre.
 • Egyszerűbb lesz egymás testének simogatása, mivel a karokat nem szükséges használnotok a póz kivitelezéséhez.

III. Szexpozíció: behatolás hátulról

A hátulról behatoló pozíció lehetővé teszi a mély behatolást, így különböző szögekből csodálhatod meg partnered testét. A póz intenzív, szinte robbanásszerű orgazmushoz vezethet. A pozíciót úgy vehetjük fel, ha a férfi az ágyon négykézlábra ereszkedő nőt térdelő helyzetből közelíti meg. Bár intenzív, ugyanakkor mégsem a szerteágazó variációs lehetőségek pozíciója ez, viszont önmagában is élvezetes lehet. Ezt a pózt gyakran nevezik "kutyapóznak" is.

A pozíció előnyei:

 • Sokkal mélyebb behatolást eredményez, ami elősegíti az orgazmust.
 • Könnyebb mozogni, így a közösülés sokkal gyorsabb és még intenzívebb lehet.
 • A behatolás szöge miatt a póz sokunk számára kényelmesebb lehet.
 • Energiát és színt vihet a szexuális életbe.
 • A pozíció egyes variációi könnyebbé teszik a különböző szögekből való behatolást.