ELOSZLATJUK AZ ÁLTALÁNOS KÖZHELYEKET

Sokaknak vannak feltételezései a szexről és a fogyatékosságról, amik eléggé távol állnak a valóságtól. Attól a ténytől, hogy valakinek testi vagy értelmi fogyatékossága van, önmagában még senki nem lesz kevésbé szexuális beállítottságú, és ettől függetlenül ugyanúgy lehetséges, hogy kielégítő szexuális életet éljen. Íme, a leggyakoribb mítoszok.

  1. A fogyatékos emberek nem vágynak a szexre. Bár a média ritkán mutatja úgy be a fogyatékos embereket, mint szexuálisan túlfűtött egyéneket, a valóságban mindenki ugyanúgy érez vágyat rá. Ne félj kimondani vágyaidat: ha támogatásra van szükséged, a megfelelő segítő/gondozó tudni fogja, hogyan segítsen neked.

  2. A fogyatékos emberek nem tudnak szexuális segédeszközöket használni: a legtöbb fogyatékosságra terveztek már segédeszközöket, például nagyobb nyomógombosat, amit könnyebb kezelni, vagy hosszabb fogantyúval és távirányítóval ellátott játékszereket.

  3. A fogyatékos ember nem szexi: bár az előítéletes hozzáállás megnehezíti, hogy találjunk valakit, az internet számos lehetőséget nyitott az ismerkedésre. Ha valakit eltántorít a fogyatékosságod, az sokkal többet mond róla, mint rólad: egyértelmű, hogy nem érdemes vele randizni.

  4. A fogyatékosság korlátoz az orgazmus elérésében: bár vannak olyan állapotok, amelyek meggátolják az ejakulációt vagy az orgazmust, nem csak egyféle csúcspontot élhetsz át. A tantrikus szex nagyszerű mód arra, hogy felfedezd az örömszerzés lehetőségeit, amelyek ugyanannyira – ha nem jobban – intenzívek lehetnek, mint a hagyományos megközelítés. Az erősebb vibrátorok és az elektromos stimuláló készülékek (amelyek elektromos impulzusokat bocsátanak ki, nem egyszerű vibrálást) segíthetnek, ha érzékelésed korlátozott.

  5. A szex nem lehet spontán, ha fogyatékos vagy: bár bizonyos fogyatékosságok korlátozhatnak egyes szexuális aktusokban, a lehetőségek és a korlátok megbeszélése sokkal kielégítőbb szexuális élményhez vezethet. Az előjáték sem mindig a testről szól: a pajzán beszéd és a fantáziák megosztása is igen izgató lehet és ami a legjobb, ezeket telefonon, online és személyesen is csinálhatod.

  6. A fogyatékos emberek túl ártatlanok a szexhez: sokan úgy gondolják, hogy egy fogyatékos emberrel szeretkezni olyan, mintha kihasználná őt. Valójában, ha valaki értelmileg érett, akkor tökéletesen képes arra, hogy felnőtt döntéseket hozzon. Amíg a szex biztonságos, józan és kölcsönös egyetértésen alapul, nincs min aggódni a társadalom előítéletes hozzáállását kivéve.

    Minden fogyatékosság más és más, de megfelelő támogató hálózatok állnak rendelkezésre, amelyek segítenek megoldani az adott fogyatékosság gyakorlati kérdéseit, ha szexre kerül sor. Ne félj segítséget kérni, ha szükséged van rá: mindenki megérdemli, hogy élvezze a szexuális örömöket.

"HA VALAKIT ELTÁNTORÍT A FOGYATÉKOSSÁGOD, AZ SOKKAL TÖBBET MOND RÓLA, MINT RÓLAD."