Hogyan tudassam a partneremmel, hogy mire van valójában szükségem az orgazmushoz?

Kérlek, kérlek tedd egyértelművé, hogy mire van szükséged az ágyban. Lehet, hogy ijesztőnek tűnik, de ha megosztod, hogy mik az igényeid, az nem csak az orgazmus elérésében segít, hanem a párkapcsolat megerősítésében is. (Tehát ez valójában az önzőség ellentéte!)

Miért kell ezt megbeszélni?

A gyönyör közelebb hoz egymáshoz benneteket. Az az igazság, hogy minél jobb a szexuális életetek, annál inkább szeretnétek együtt lenni. De ha nem kapod meg azt,amire szükséged van, nem juthatsz el a gyönyör csúcsára, és nem  kerülhettek olyan közel egymáshoz.

A szükségleteid közlése fokozza az érzelmeket Amikor megosztod az igényeidet, az azt mutatja, hogy eléggé megbízol a partneredben ahhoz, hogy kitárulkozz előtte. Azt mutatja, hogy szerinted képes kielégíteni a szükségleteidet és ezt meg is fogja tenni. És amikor eleget tesznek a kérésednek (és te elélvezel), az elősegíti annak az érzését, hogy ti igazipartnerek vagytok.

A kérések kétirányúak. Minél többet kérsz, a partnered is annál inkább képesnek érzi majd magát, hogy kérjen tőled dolgokat. (Lehet, hogy a partnered sem merte tudatni veled, hogy neki mi a jó!) Ha felveszed a vezető szerepet a kérések terén, a partnered is nagyobb valószínűséggel fog megnyílni előtted, hogy elmondja, ő mit szeretne. Tárd fel a lehetőségeket!

Mit kérjél?

Állíts össze kívánságlistát Minél inkább tisztában vagy azzal, hogy számodra mi szükséges, annál hatékonyabban kérheted ezt partneredtől. Először is játssz önmagaddal, amíg el nem élvezel, hogy emlékeztesd magad rá, hogy mi ad jó érzést, majd ebből állítsd össze a listát. Ennél is jobb, ha a partnered végignézi az orgazmusodat, így még világosabb lesz a számára, hogy mire van szükséged.

Melyik pozíció? Legtöbben tudjuk, hogy melyek a kedvenc pozícióink, és hogy melyek azok, amik egyáltalán nem jönnek be. És itt nem csak a közösülésről beszélünk, hanem a kézi és az orális örömszerzés legjobb pózairól is. Játszatok a pozíciókkal és próbáljatok ki sokféle pozíciót egy együttlét során, majd döntsétek el, hogy melyik három a legjobb.

Merülj el a részletekben Minél pontosabb meghatározod, hogy mire van szükséged, annál jobban fogja tudni a partnered. Melyik mozdulattól indulsz be igazán?  Milyen nyomással - erőteljes, lágy, gyengéd, durva? Ritmus - lassú vagy gyors, rendszeres vagy változékony?  Azt is fontos tudni, hogy milyen extrák segítenek elérni a csúcspontot: egy mély csók, trágár beszéd, esetleg a fülcimpád harapdálása?

Hogyan kérjed?

Találd meg a legjobb szavakat. Az a jó, ha mindketten elégedettek vagytok azokkal a szavakkal, amelyeket használtok. Játsszatok “Ezt minek hívod?” játékot, amely során a partnereddel különböző testrészekre mutattok  vagy különféle mozdulatokat mutattok be. Próbáljatok ki többféle szót és kifejezést, amíg megtaláljátok azokat, amelyekkel mindketten meg vagytok elégedve.

Figyelj az időzítésre. Az intim beszélgetések nehézkesek lehetnek, amikor nem megfelelő a hangulat. Ezért inkább várd meg, amíg mindketten készen álltok és már felizgultatok. Ekkor indítsd el a beszélgetést “Nagyon szeretném, ha ezt csinálnád velem…” , így a kérésed az előjáték részévé válhat

Megfelelő hangnemet használj. Ha cikisnek érzed hangosan kimondani a kérésedet, próbáld gyengéden a partnered fülébe suttogni. Irányítsd a partneredet: “Igen… igen, ott… igen, még”. Kódokat is használhatsz, ahol az 1 azt jelenti, hogy ‘elmegy” a 10 pedig azt, hogy“szuper’. De akár el is hagyhatod a szavakat és helyette nyögésekkel vagy sóhajokkal is irányíthatod a dolgok menetét.

Legyen pozitív a hangvétel.  Ha arra kéred a partnered, hogy *ne* csináljon valamit, az nem csak a hangulatot rontja el, abból nem fogja megtanulni, hogy miként csinálja helyesen a dolgokat. Úgyhogy a ‘Ne…” helyett próbáld a “Kérlek, így csináld…” kifejezést használni. Amikor eleget tesz a kérésednek, fokozd a válaszadást, hogy tudja, mikor csinálja jól.

Ne várj azonnali eredményt. Akármilyen jó a szeretőd, valószínűleg nem fogja azonnal megtanulni, hogy hogyan segíthet eljutni a csúcsra. Tekintsd a fentieket a folyamatos képzés részének - szükség szerint irányítsd, biztasd és nyilvánítsd ki tetszésedet.

Utóirat A kérések nem egyetlen alkalomra szólnak.   Mindig másféle gyönyörre lesz szükséged, például amikor szorongsz vagy amikor nyugodt vagy, a kor előrehaladtával vagy gyermekek születését követően.  Ha már egyszer összeszedted a bátorságod, hogy partnered tudomására hozd, hogy mire van szükséged, továbbra se titkold el a kéréseidet!

Susan quilliam

Susan Quilliam a szexuális intimitást tanítja, arról ír és ad tanácsadást. Susan a szerzője a New Joy of Sex (A szex új örömei) c. könyvnek, a Fabulous magazin szex és párkapcsolati tanácsadója, a Sexual Advice Association (Szexuális Tanács Szövetség) rezidens pszichológiai tanácsadója, valamint a Royal Society of Medicine Szexualitás és Szexuális Egészség Tanácsának a tagja.