Nőket kérdeztünk az orgazmussal kapcsolatos tapasztalataikról. Fedezd fel, hogy számukra mi jó és mi nem, mitől gerjednek be és mitől nem.

Nikita, 22

Az önkielégítés fantasztikus. Segített felfedezni, hogy testem mely pontjai okoznak örömöt, bár ennek ellenére is volt néhány szörnyű szexuális tapasztalatom! Majdnem öt éve vagyunk együtt a partneremmel, és csak az utóbbi fél évben tudtam vele teljesen őszintén beszélni arról, hogy én mit szeretek. Azelőtt aggódtam, hogy azt gondolja majd, hogy nem tartom elég jónak, vagy hogy azt mondom, hogy nem tudja mit csinál és csak kritizálom. Könnyebb volt csendben maradni és jó, de nem elképesztő szexuális életet élni. Aztán különböző óvszerekkel és síkosítókkal kezdtünk kísérletezni, ami felnyitotta a kommunikáció kapuját, így természetes kiindulópontot nyújtott az építő, őszinte beszélgetésekhez. Én úgy tudtam elérni az orgazmust a partneremmel, hogy nagyon közel kerültem hozzá és kikapcsolódtam. A jól bevállt misszionárius pozíció nálam is bejött!

Katie, 31

A partneremet érdeklik a tudományok, így sokat olvas és kutat - hála az Égnek az internetért! Ha-ha! Ő az első, aki eljuttatott a csúcsra, így én is további kutatásokat végeztem, hogy megtudjam miként működik a testem. A tudás hatalom! Az orgazmus olyan, mint a földrengés. Néha csak kis rezgés, ami kellemes, de nem kerül be a hírekbe. Máskor letépi a képeket a falról, az egész testedet elbénítja, és egy időre még a nevedet is elfelejted.

Elizabeth, 30

„Régen azt hittem, hogy nekem sose lesz orgazmusom. Amikor fiatal voltam, azt mondták, hogy az önkielégítés mocskos és a nők sosem maszturbálnak. Évekig elhittem.

Később szex közben mindig megjátszottam az orgazmust, mivel azt hittem, hogy ezt várja el a partnerem. Teherbe estem és megszületett a kisfiam, úgy, hogy sosem volt orgazmusom.

Amikor egyedülálló szülőként a saját otthonomban volt egy kis időm magamra, kíváncsi lettem és megvettem az első játékszeremet. Egy nyuszi vibrátor volt. Őszintén mondhatom, hogy a használata megváltoztatta az életemet!

Mostanában már pontosan tudom, hogy mit szeretek és hogyan juthatok el a csúcsra, és már nem szégyellem magam, nem szégyellem a szexet és az önkielégítést.

Hillary, 37

Szóval: Én csak a hüvelyen keresztül élem át az orgazmust. Mindig azt hittem, hogy valami gond van velem, mert minden kézikönyv és szexuális útmutató azt hangsúlyozza, hogy a legtöbb lány nem jut el a csúcsra a csikló ingerlése nélkül. Szerintem fontos kiemelni, hogy minden nő más: nincsenek kőbe vésett szabályok arról, hogy mi működik és mi nem, saját magadnak kell felfedezned, hogy neked mi a jó.

Hannah, 35

„Először is, nem minden nő képes eljutni a csúcsra közösülés során. Véleményem szerint nagyon fontos, hogy a nőket tájékoztassuk erről, hogy arra összpontosíthassanak, amitől orgazmusuk lesz, ami legtöbb esetben (de nem mindig) a csikló ingerlése.

Amikor elvonja a figyelmedet az, hogy szexisen próbálsz viselkedni, eldugni a narancsbőrödet vagy jó pózban látszani megfelelő világításban, hogy jó technikát demonstrálsz a partnerednek és úgy nyögsz, mint egy pornósztár, nem vagy jelen a pillanatban, hogy átéld a gyönyöröket, ellazulj és a csúcsra érj.

Rosie, 21

„Számomra nem az orgazmus a szex fő célja, én az intimitást élvezem partneremmel. Lehet, hogy van egy orgazmusom vagy egy sem, attól még csodálatos élmény lehet a szex. Azt hiszem szerencsés vagyok, mivel a partneremnek fontos, hogy jól érezzem magam, így ha csak egyszer élvezek el, azt csalódásnak veszi! Viszont néha, ha egy férfi nagyon szeretné, hogy eljuss a csúcsra szeretkezés közben és nem megy, az nagyon stresszes lehet, akkor is, ha a lehető legjobbak a szándékai.

Számomra könnyebb, ha nem érzem magam nyomás alatt, hogy elélvezzek. Voltak olyan partnereim, akik néha annyira szerették volna, hogy elélvezzek, hogy kötelezőnek éreztem, így kemény munkának bizonyult a dolog. Néha egyszerűen csak nem következik be valamilyen oknál fogva - úgy tűnik, hogy az orgazmusra való hajlamom a helyzettől függően változik - és ezzel nincs is semmi gond, ettől még élvezem a szexet.

Sajnos nem biztatják a nőket arra, hogy maszturbáljanak és megismerjék a testüket, hogy mit szeretnek és mit nem, hogy mi fokozza számukra a gyönyört és mi nem. A női gyönyört övező mítoszok nagy része káros.”

Kirsty, 22

„Legutóbbi partneremmel végre sikerült felfedeznünk, hogy miként juthatunk el a csúcsra közösen, ami fantasztikus volt. Nagyon felizgatta őt, amikor elélveztem, ezért közösen maszturbáltunk. Amikor elkezdődött az orgazmusom az annyira felizgatta, hogy ő is elélvezett. Nem volt bennem, de attól még közös élmény volt.

Számomra az orgazmus a dolgok tökéletes egyensúlyán múlik - néha „elvesztek” egy orgazmust, amikor az elélvezés határán vagyok, de elmozdulok vagy a partnerem mozdul és és akkor egy pillanat alatt eltűnik!”

Samantha, 21

Azelőtt kényelmetlennek éreztem megbeszélni a partneremmel, hogy nekem mi a jó, de felismertem, hogy a jó szex a dolgok tisztázásával kezdődik.

Nálam az orgazmus érzése attól függ, hogy melyik testrészem ingerlik, a hónap szakaszától, és hogy egyedül vagyok vagy partnerrel.
Ha nagyon elélvezek, akkor remegnek a lábaim, nehezen tudok járni és utána nagyon békésen szinte egyből elalszok. Olyan mintha a boldogság hullámaiban fürödnék.

Számomra a jobb szex kulcsa a sajét testem megértése volt. Szerintem a magabiztosság és a nyugalom fontos tényezők az orgazmus elérésében.

A legjobb orgazmusokat partnerrel éltem át, nem egyedül. Egyedül viszonylag gyorsan el tudok élvezni, míg szex során hosszabb az élvezet, amíg eljutok a csúcsra. A gyönyör megosztása a partneremmel szintén sokkal intenzívebbé teheti az orgazmus átélését. Szeretem a szex párbeszédes aspektusát, és a nevetést és az ökörködést, amire sor kerülhet. Számomra nem csak az elélvezésről szól, hanem a teljes élményről.

A női orgazmus nagyon fontos. A nőket évekig elnyomták és nem tanították őket megfelelően a testünket illetően, sőt azt éreztették velük, hogy nem normálisak, ha élvezik a szexet. Amikor fiatalabb voltam, azt mondták, hogy a szex mocskos dolog. Csodálatos érzés volt megszabadulni a bűntudattól, ami korábban visszatartott, és felfedezni önmagamat.