Maszturbáció. Úgy, ahogy mondtuk. Igen, kimondtuk. Míg a mai napig tabu témának számít, legtöbben mégis csináljuk - egy amerikai tanulmány szerint, a férfiak 94%-a elismeri, hogy maszturbál, akárcsak a nők 85%-a1. Talán nem is tudjuk, milyen hasznos lehet.

1. Hogyan ismerhetjük meg a saját testünket (és ez miért jó nekünk!)

Megtanulni, mit kedvelünk - és hogyan - fontos része szexuális önbizalmunk és tudatosságunk felépítésének. Ez lehetővé teszi, hogy megtudjuk, mi indít be minket és a bizalom, amit felépítettünk segítségünkre lesz a jó szex megtapasztalásában.

Hol kezdjük? Mindannyian különbözőek vagyunk, így a legjobb tanács az, hogy próbáljunk ki különböző dolgokat, és amikor rátalálunk valamire, ami nagyon bejön, gyakoroljuk, amíg tökéletesre nem csiszoljuk a tudásunkat. Akár a kezünket használjuk, akár egy szexjátékot (vagy mindkettőt!), adjunk magunknak időt a kísérletezésre. A síkosítók és kényeztető masszázs zselék jó kiegészítői lehetnek a maszturbációnak, mert lehetővé teszik, hogy megtapasztaljuk a különböző érzéseket és csúcsra járatják az izgalmat.

2. A szex előnyei

A maszturbáció segíthet megküzdeni a korai ejakulációval.2 Önmagunk tréningezése által a későbbiekben egy partnerrel is tovább fog tartani a szex. Próbáljunk meg minden egyes alkalommal egy kicsit tovább kitartani - ha egy percig bírjuk, legközelebb próbáljuk meg 10 másodperccel növelni ezt az időtartamot, hogy meglássuk, meddig jutunk. Az idő előtti magömlés sokkal valószínűbb, ha az orgazmusok között hosszú szünet van, gondoljunk hát úgy rá, mint egy edzési tervre, és próbáljuk feszegetni a határokat!

Nőknél a maszturbáció növeli a nedvességet, és több vér áramlik az adott területre, ami mind hozzájárul ahhoz, hogy a szex jobb legyen, és minél többet akarjunk belőle.

3. Előnyök, ha együtt csináljuk

Ha partnerünkkel együtt maszturbálunk, mindkettőnk számára fantasztikus betekintést nyújthat abba, hogy mi az igazán jó szex a másik számára. Figyeljük egymást, miközben örömet szerzünk önmagunknak (már az intenzív szemkontaktus is az őrületbe kergetheti a feleket), és hamarosan tanulni fogunk belőle. Gyakran könnyebb megmutatni, mint elmagyarázni partnerünknek (ez szintén nagyszerű módja annak, hogy szexjátékokat, síkosítót és kényeztető masszázs zselét használjunk, ha eddig nem tettük volna), hogy mit szeretünk és ha látjuk, hogy a másik mekkora extázisban van, kétségbeesetten szeretnénk majd mi is eljuttatni ide. Egymás figyelése mélyebb kapcsolatot és nagyobb fokú intimitást alakíthat ki köztetek, ami sokkal forróbbá varázsolhatja a szexet.