A Durex a világ egyik legismertebb óvszermárkája. A bordázott és pontozott felületű óvszerektől a kissé vastagabb, Extra Safe óvszerekig a szakszerűen megtervezett óvszer termékcsalád célja a szexuális élmény fokozása.

A megfelelő óvszer kiválasztásakor sok dolgot kell mérlegelnünk, mivel minden emberi test más és más. Az alábbiakban bemutatunk néhány tényezőt, amelyeket érdemes figyelembe venni óvszer vásárláskor:

Anyag:

A Durex számos latex gumi óvszerrel rendelkezik, de latexmentes opciókat kínál azok számára, akiknek latex allergiája van vagy azoknak, akik egyszerűen valami másra vágynak. Az alternatív óvszerek poliizoprénből készülnek - egy technológiailag fejlett, nem latex anyagból.

Vastagság:

A Durex Extra Thin óvszerek nagyobb szenzitivitást biztosítanak szex közben, és úgy alakították ki őket, hogy közelebb érezzük magunkat partnerünkhöz, míg a Durex Extra Safe óvszerek kissé vastagabb és extrán síkosított óvszerek, és úgy tervezték őket, hogy nagyobb komfortérzetet biztosítsanak.

Textúra:

A Durex óvszerek különböző textúrával kaphatók, pontozott vagy bordázott felülettel. Néhány óvszer, mint például a Durex Pleasure Me, stimuláló bordákkal és kiemelkedő pontokkal is rendelkezik, így extra izgalmat és ingerlést nyújtanak a nő számára.

Síkosítás:

A Durex óvszerek segíthetnek a szexuális élvezet fokozásában, valamint a csúcspont elérésben is. A Durex Mutual Climax pontokat és Performa síkosítót használ, hogy felgyorsítsa a nőt és lelassítsa a férfit a közös orgazmus érdekében.

Méret:

A Durex különböző méretű óvszereket kínál; különböző hosszúságban és szélességben. Az óvszerek esetében nincs ideális szélesség, ennek eredményeképpen egyes óvszerek szűkebbek, míg más változatok szélesebbek lehetnek, hogy jobban illeszkedjenek.

Ízesítés:

A Durex színes és ízesített óvszereket kínál az extra izgalom érdekében. Ezek az óvszerek ízesített síkosítóval együtt is használhatók, például eper és cseresznye ízben. A Durex Taste Me védelmet és felejthetetlen élményt nyújt orális szex közben.

Stimuláció:

A Durex olyan óvszereket kínál, amelyek bizsergő, hűtű vagy fűtő hatást okozó zselével vannak bevonva, amely segít felforrósítani a hangulatot!

Meghosszabbított élvezet:

Ha hosszabb ideig tartó élvezetre vágyunk, ne keressünk tovább. A késleltetett hatású óvszerek enyhe érzéstelenítő zselét tartalmaznak, amely segítenek meghosszabbítani a férfiak élvezetét, így mindkét fél élvezheti az észbontó pillanatokat.

Ha bármilyen kérdésünk van az óvszerekkel kapcsolatban, tekintsük meg a Durex GYIK oldalát vagy ismerjük meg a leggyakoribb kérdéseket:

Mekkora védelmet nyújtanak az óvszerek a nem kívánt terhesség és az sti-k ellen?

Ha helyesen használják, az óvszer akár 98,6%-os hatékonysággal véd a terhességgel szemben. A szexuális úton terjedő fertőzések ellen (STI) is védelmet nyújthatnak, ha az utasításoknak megfelelően használják őket.

Biztonságosan használhatók a síkosítók az óvszerekkel?

Igen. A legtöbb Durex síkosító és kényeztető zselé - a Durex Play Tingle kivételével - minden Durex latex óvszerrel biztonságosan használható.

Az olaj alapú síkosítók kedvezőtlen hatással vannak a latexre, így vízbázisú vagy szilikon alapú síkosítókat kell használni az óvszerekkel.

A Durex óvszerek előre síkosítottak. Az extra élményért érdemes azonban még több síkosítót használni.

A vékonyabb óvszerek gyakrabban elszakadnak?

Nem. Az összes Durex óvszer ugyanolyan biztonsági követelményeknek tesz eleget, függetlenül attól, hogy vékony vagy vastag.

Használhatók az óvszerek anális szexhez?

Jelenleg nincsenek specifikus szabványok az anális szexhez előállított óvszerek esetén. A legtöbb Durex óvszer használható mind hüvelyi, mind anális szexhez.

Orális és vaginális szexhez is használhatók az óvszerek?

Ha helyesen használják, az óvszer biztonságosabbá teszi az anális szexet. A CE-jelöléssel vagy BSI kite jelzéssel ellátott óvszerek magas biztonsági követelményeknek felelnek meg, és orális szexhez is használhatók.

Igen, de minden hüvelyi és orális érintkezés között óvszert kell cserélni.

Újrahasználható az óvszer?

Nem, nem javasolt semmilyen óvszer újrafelhasználása. Használjon új óvszert minden szexuális együttlétnél.

 

[1] Weller SC, Davis-Beaty K. Condom effectiveness in reducing heterosexual HIV transmission. Cochrane Database of Systematic Reviews 2002, Issue 1. Art. No.: CD003255. DOI: 10.1002/14651858.CD003255.

[2] Carey RF, Herman WA, Retta SM, Rinaldi JE, Herman BA, Athey TW. Effectiveness of latex condoms as a barrier to human immunodeficiency virus-sized particles under conditions of simulated use. Sex Transm Dis 1992;19:230-4

[3] http://www.nhs.uk/Livewell/STIs/Pages/Sexualactivitiesandrisk.aspx