PÁRKAPCSOLATI TANÁCSADÁS: ROMANTIKA ÉS PÁRKAPCSOLAT

Tegyük romantikussá párkapcsolatunkat

A romantika természetes velejárója egy kapcsolat elejnek, de az idő múlásával könnyű egymás létezését készpénznek venni. Amikor a romantika elhalványul, gyakran követi őt a szex is - de ha a kapcsolatban eltöltött időtől függetlenül folyamatosan törekszünk rá, hogy elcsábítsuk partnerünket, sokkal nagyobb valószínűséggel életben tartható a szenvedély.

Szervezzünk esti randevút

Szakítsunk időt egymás számára, és fixáljuk le előre a randevú dátumát. Ha gyerekeink vannak, természetes, hogy minden időnket és energiánkat arra szenteljük, hogy jó embert faragjunk belőlük, de emlékeznünk kell rá, hogy anank idején miért jöttünk össze, illetve min mentünk keresztül, hogy úgy döntöttünk, gyerekeket szeretnénk.

Nem lehetetlen arar törekedni, hogy időt szakítsunk egymásra, csak kérjük meg a rokonságot, hogy vigyázzanak a gyerekekre. Válasszunk ki egy estét - például a keddi napokon - és ez legyen kőbe vésve. Néha a kapcsolatunknak kell elsőbbséget élveznie az életben. Jobb, ha egy havi dátumot tűzünk ki, amihez ragaszkodunk, mint egy hetit, amit nem tudunk betartani.

Bár ezt könnyebb mondani, mint megvalósítani, mégis rendkívüli fontosságú.

Hallgassuk meg a másikat

A párkapcsolat eleje rengeteg beszélgetéssel jár, felfedve a közös érdeklődési köröket. Az idő múlásával azonban könnyű elfeledkezni arról, hogy miért estünk szerelembe partnerünkkel. Szánjunk rá időt, hogy minden nap megkérdezzük a másikat, hogyan telt a napja, és fordtísunk különös figyelmet arra, amit partnerünk mond. Az emberek idővel változnak és fejlődnek, és csak akkor tudunk együtt fejlődni, ha valóban meghalljuk, amit a másik mond, így nem fogunk külön utakon járni.

Nevettessük meg a másikat

A jó szex nem minden a sikeres kapcsolat fenntartásában. Emlékeznünk kell partnerünk mindazon jó tulajdonságaira, ami miatt először ágyba akartunk bújni vele. Nagyon kevés dolog hasonlítható ahhoz az örömhöz és a sok nevetéshez, amit partnerünkkel élünk át. Bár az évek során valószínűleg már hallottuk egymás vicceit és történeteit, igyekezzünk megnevettetni a másikat. Kevés dolog jobb, mint azok az együtt töltött pillanatok, amikor partnerünkre nézve nevetésben törünk ki, és ki tudja - ez akár az ágyban is szexi lehet.

Töltsünk külön némi időt

Ez különösen fontos, ha együtt élünk. Ha csak együtt találkozunk a barátainkkal vagy csak egymás társaságában töltünk időt, sokkal nagyobb valószínűséggel megunjuk egymást, mert könnyű elhinni, hogy már mindent tudunk a partnerünkről. Egyensúlyozzunk ki társasági életünket, és töltsük időt a saját barátainkkal - és egyedül is -, így valószínűbb, hogy tíz év múlva még mindig izgalmasnak találjuk partnerünket.

Születésnapi szex

Kiváló nap arra, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz. Kívánjunk boldog születésnapot parnerünknek, készítsünk neki vacsorát szépen felöltözve vagy testesítsük meg legvadabb fantáziáját. A Valentin-naptól az évfordulókig bezárólag használjuk ki ezt a különleges napot a hálószobában is. Ha a születésnap csak partnerükről szól, mindeképp visszafizetődik, ha hagyományt csinálunk belőle, amelyet mindkét fél örömmel vár.

Tegyünk romantikussá minden napot

Bár a Durex a szülinapi szex rajongója, ne essünk abba a csapdába, hogy a romantikát kizárólag különleges alkalmakra tartogatjuk, mivel ez túl nagy nyomást gyakorolhat az adott napra, hogy minden "tökéletes" legyen. Ehelyett tegyünk valami apróságot minden nap, amitől partnerünk különlegesnek érzi magát. Függetlenül attól, hogy a párnán hagyunk egy kedves üzenetet, megfőzzük a kedvenc ételét vagy egyszerűen bókolunk neki, egy kis romantika minden nap életben tarthatja a szenvedélyt.

Tegyünk érte minden nap, hogy partnerünk különlegesnek érezze magát.

Élesszük újra a tüzet

Ha durva időszakon mentünk keresztül, a szexuális kémia újrateremtése kemény feladat lehet. Ez mindkét félen áll és mindkét félnek szenvedély kell mutatnia a másik iránt. Ezenkívül készen kell állnunk arra, hogy félretegyük a büszkeségünket, és dolgozzunk a kapcsolaton. A szexuális intimitás növekedni fog, ha mindkét partner azon dolgozik, hogy elfogadással és szeretettel felmelegítse a köztük lévő távolságot. Fontos továbbá elfogadni, hogy minél érettebb egy kapcsolat, annál jobban előfordulhat, hogy különböző dolgok iránt érdeklődünk a szexben. A szexuális érdeklődés változik és ez így van rendjén.

A romantika nem a rózsákról vagy a csokoládéról szól, és nem is arról, hogy mindig nekünk van igazunk. Ne hagyjuk, hogy a harc és a vita mindennapi életünk részévé váljon. Lehetséges, hogy nem értünk egyet anélkül, hogy heves vitát folytatnánk. Néha az a legromantikusabb megoldás, ha hagyjuk partnerünket a saját feje után menni anélkül, hogy neheztelnénk rá - de ennek kétoldalúnak kell lennie. Egy párkapcsolat munkát igényel, illetve egymás ösztönzését a jó cselekedetekre. A megpróbáltatások mindannyiunkat alázatossá teszik, amelyek hatására bölcsebbé válunk a párkapcsolatunkban.

"TEGYÉL MINDEN NAP VALAMIT, AMITŐL A PARTNERED KÜLÖNLEGESNEK ÉRZI MAGÁT."