Az óvszerek rendkívül jó védelmet kínálnak a nem tervezett terhesség és a szexuális úton terjedő fertőzések ellen, így nyugodtan koncentrálhatsz a szex élvezetére. Az óvszerek azonban javíthatnak is szexuális életeden: késleltethetik vagy felgyorsíthatják az orgazmust, mindemellett a különböző formák, méretek, a pontozott vagy bordázott felület és a síkosító extra stimulációt biztosítanak.

Tehát mi is az óvszer?

A péniszen viselt óvszer megakadályozza a spermák továbbjutását, és segít megelőzni a legtöbb szexuális úton terjedő betegséget a partnerek között. Az óvszereket különböző formában gyártják, lehet például vékony, vastag vagy bordázott (anyagtól függően), valamint úgy tervezték őket, hogy különböző méretükkel és formájukkal tökéletesen illeszkedjenek a pénisz köré. Az óvszerek javarészt latexből készülnek, de készülhetnek poliizoprénből is - egy nem latex anyagból, melyet általában azok részesítenek előnyben, akik allergiásak a latexre.

Terhesség elleni védelem

Az óvszer célja, hogy segítsen elkerülni a nem kívánt terhesség bekövetkeztét azáltal, hogy megakadályozza a sperma bejutását a vaginába. Az óvszerek rendkívül hatékonyak, tökéletes használatukkal[1] a terhesség kockázata 2%-ra csökken, így nincs miért aggódnod az együttlét során.

Fertőzések elleni védelem

Az óvszer használata jelentősen csökkenti a fertőzések kockázatát. Mivel a legtöbb nemi úton terjedő betegség tünetmentes, vizsgálat nélkül gyakran lehetetlen megmondani, ha valaki (vagy éppen mi magunk) fertőzött. Vagyis minél gyakrabban használsz óvszert, annál nagyobb biztonságban vagy.

Biztonságos óvszerek

Annak ellenére, hogy az óvszerek nagyon vékonyak (a Durex legvastagabb óvszere kevesebb, mint egytized milliméter vastag), kifejezetten erősek is. A Durex óvszerek elektronikusan teszteltek, ezenkívül minden gyártási sorozatot további rendszeres és szigorú teszteknek vetünk alá. A teszt menete a következő: kiveszünk pár mintadarabot egy nagyobb adag óvszerből, felfújjuk őket levegővel, majd megtöltjük vízzel, hogy lássuk, az adott gyártási tétel megfelel-e az általunk elvárt magas színvonalnak (ha gondolod, Te is kipróbáhatod otthon, hogy meggyőződj az óvszer biztonságosságáról). Ezzel mi már megtettük a magunkét, vagyis neked csak a nagyszerű szexre kell koncentrálnod.

Használnom kellene?

Igen! Ha közeli nemi érintkezésbe kerülsz valakivel, okos ötlet használni őket. Míg az óvszereket úgy tervezték, hogy segítsenek a fertőzések és a terhesség megelőzésében, abban is segíthetnek, hogy a szex jobb legyen. Amikor arról beszélgettek, hogy milyen óvszert szeretsz használni, a beszélgetés során az is felmerülhet, hogy milyen más, egyéb dolgokat kedveltek a szexben.

A bordázott vagy felmelegedő óvszer extra kéjes érzést nyújthat, egy vékony óvszer sokkal közelebb hozhat titeket egymáshoz, a késleltető óvszer pedig meghosszabbítja a közösülést. Ha máris belefognál, vess egy pillantást a Durex termékcsaládra, hogy ötletet meríts, melyik óvszert szeretnéd kipróbálni a következő együttlét alkalmával.

 

Forrás:

[1] http://www.contraceptivetechnology.org/wp-content/uploads/2013/09/CTFailureTable.pdf