MELYIK AZ IDEÁLIS PÓZ A SZÜZESSÉG ELVESZTÉSÉHEZ?

Melyik az ideális póz a szüzesség elvesztéséhez?

Az első szerelem szinte mindenki számára emlékezetes – különösen akkor, ha a pár valamelyik tagja még sosem szeretkezett korábban. A szüzesség elvesztése kapcsán sok fiatal kér párkapcsolati tanácsokat, a szakemberek pedig leggyakrabban azt javasolják, hogy legyenek őszinték egymással. Fontos, hogy egy párkapcsolatban ne hallgassák el egymás elől a felek, ha egyikük – vagy épp mindkettejük - szűz.

Általában a nők azok, akik jobban tartanak a szüzességük elvesztésétől, és akik minden apró részletet megterveznek a nagy napra: ruhájuk mellett fehérneműjüket és az első szeretkezés testhelyzetét is előre kiválasztják. Ha a pár férfi tagja tapasztalt, akkor jó választás lehet a nők kedvenc pózai közül az úgynevezett „misszionárius”, amelyben a nő a hátán fekszik, partnere pedig szemből hatol be. A szerelmesek ilyenkor egymás szemébe tudnak nézni, ami az első szerelem esetén különlegesen bensőséges érzés.

A nők kedvenc pózai között szerepel még az úgynevezett „lovagló póz”, ami szintén ideális lehet a szüzesség elvesztésekor. Ha a férfi a hátán fekszik, a nő pedig lovaglóülésben helyezkedik fölé, akkor a nőnél van az irányítás: ő határozhatja meg a behatolás mélységét és ritmusát. Így nagyobb biztonságban érezheti magát a szűz nő az első szerelem beteljesülésekor, míg szűz férfi esetében azért jó választás, mert az irányítás lelki terhe kevésbé nehezedik a tapasztalatlan férfira.

Szintén nagy kedvenc az úgynevezett „kanál póz”, ami nemcsak a szüzesség elvesztésekor, de a párkapcsolat későbbi szakaszaiban is népszerű, és méltán szerepel a nők kedvenc pózainak listáján. Sőt, sokak szerint a szex gyakorisága akkor növekszik igazán, amikor a párok ráéreznek ennek a testhelyzetnek az előnyeire. Kanál pózban a pár mindkét tagja oldalt fekszik, a nőhöz hátulról szorosan simul férfi partnere, és ebben a kényelmes pozitúrában történik a behatolás. Mivel a kanál pózban az erőteljes mozgás mindkét fél számára nehézkes, ezért elsősorban a finom, szeretetteljes reggeli szeretkezésekhez szokták ezt választani a bensőséges párkapcsolatban élő párok.

Az első szerelem beteljesülésekor a szüzesség elvesztése egy csodálatos és életre szóló élmény lehet mindkét fél számára, amennyiben a megfelelő partnerrel a megfelelő időben és helyen történik. Sokan gondolják tévesen, hogy attól lesz emlékezetes az első alkalom, ha a zuhany alatt, eldugott közterületen vagy egyéb extrém helyszínen történik. Ez nagyon kevés esetben válik be; amellett, hogy zuhany alatt szeretkezéskor elég egy rossz mozdulat és máris komoly fizikai sérülés lehet a következmény, az extrém helyszín könnyen válhat veszélyessé vagy épp közszeméremsértővé.

A párkapcsolati tanácsok között nem véletlenül szerepel az, hogy a szüzesség elvesztésekor fokozott figyelmet kell fordítani a biztonságra és a nyugalomra, hiszen a gyertyafény, a lágy zene és a meghitt környezet elengedhetetlen az ellazuláshoz, amire a nő a legkevésbé a zuhany alatt vagy épp egy közterületen képes. Ráadásul a kellemes első szeretkezéshez fűződő élmények hozzájárulnak ahhoz, hogy a párkapcsolat során mindkét fél számára kielégítő legyen a szex gyakorisága.

Bár a kéretlen párkapcsolati tanácsok között leggyakrabban a védekezés fontossága szerepel témaként, ez nem véletlen. A szüzesség elvesztését követő első időszakban a szex gyakorisága intenzívebb lehet a párkapcsolat későbbi szakaszaihoz képest, így a nem kívánt terhesség megelőzéséről minden egyes alkalommal gondoskodni kell. Ha a párok megtalálják a legjobb védekezési módszert, amellyel mindketten biztonságban érzik magukat, akkor mindkét fél számára felejthetetlen emlék lesz a szüzesség elvesztése.