Amennyiben van partnerünk, a maszturbációt gyakran félretesszük a szex vagy az egymásnak való örömszerzés javára. Akár van partnerünk, akár nincs, a maszturbáció kielégítő és kellemes tevékenység lehet, továbbá, ha a megfelelő technikát alkalmazzuk, még szexuális életünket is javíthatja. Sokak számára a maszturbáció az első szexuális élmény - és függetlenül attól, hogy mennyi tapasztalatunk van, mindig van lehetőség új dolgok elsajátítására. Olvassuk el a Durex legfontosabb tippjeit, hogy miként szerezhetünk örömet önmagunknak.

Az első maszturbáció

Az első alkalomhoz hasonlóan, az első maszturbálás is óriási dolognak tűnhet, és egy kicsit idegesek lehetünk előtte. A legfontosabb dolog, amit tehetünk, hogy lazítun kegy kicsit, amennyiben feszültnek és nyugtalannak érezzük magunkat. A maszturbálás olyasvalami, amit világszerte emberek milliói vagy milliárdjai tapasztaltak meg vagy fognak megtapasztalni a jövőben. Teljesen normális, hogy kicsit idegesek vagyunk, de ha ellazulunk, sokkal élvezetesebbé tehetjük az élményt. Érdemes a maszturbálás előtt meleg fürdőt venni, ami ellazítja az izmokat és jó hangulatba kerülünk tőle. Az élmény nyilvánvalóan más férfiak és nők esetén, de egy kis kísérletezéssel a maszturbáció rendkívül kielégítő és stresszoldó tevékenység lehet.

  • Tippek férfiaknak az első alkalomhoz:

Mivel gyakran titokban történik, első alkalommal vagy az első néhány alkalommal a maszturbáció kapkodós élmény lehet. Annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a maszturbációból, mindenképpen szükséges időt szánnunk rá és elvonulnunk egy privát helyre, ahol nem tartunk attól, hogy megzavarnak minket. Ezt viszont nehéz lehet kivitelezni, ha a szülőkkel élünk vagy másokkal együtt osztozunk az albérleten. Ha úgy érezzük, nem biztosított a privát szféránk, szereljünk zárat az ajtókra vagy válasszunk olyan napszakot, amikor tudjuk, hogy kevesen vannak otthon.

A pénisz sokkal kevésbé összetett szerv, mint a hüvely, ezért ha maszturbálásra kerül sor, csábító lehet a lehető leggyorsabban orgazmusra törekedni, de csak jót teszünk magunkkal, ha visszaveszünk a tempóból. Ahelyett, hogy a lehető leggyorsabban fel- és lefelé csúsztatnánk kezünket a péniszünkön, amíg el nem érjük a csúcspontot, lassítsunk le és próbáljuk meg a legtöbbet kihozni az élményből.

Használjunk síkosítót és vonjuk be mindkét kezünket a játékba. Helyezzük ez egyik kezünket a pénisz tövére, miközben a másik kezünk szabadon mozoghat fel-alá. Csak csináljuk azt, ami jól esik. Minél többet csináljuk, annál többet fogunk tudni arról, hogy mi a jó nekünk.

  • Tippek nőknek az első alkalomhoz:

Ugyanúgy, mint a férfiak esetében, a nőknek is tanácsos egy nyugalmas és csendes helyet keresni az első maszturbáláshoz. Akadnak azonban más okok is, amiért érdemes csendes helyet találnunk. A női anatómia miatt a maszturbáció hosszabb időt vehet igénybe, mint a férfiaknál. Ezért némi gyakorlásba telhet, hogy orgazmusunk legyen és teljes mértékben kiélvezhessük a maszturbáció örömeit. Emlékezzünk rá: tegyük azt, ami jól esik, és hamarosan eljutunk a csúcspontra.

Azonban léteznek olyan dolgok, amiktől hamarabb beinduljunk. Merüljünk el egy kád meleg vízben: ez jó kiindulási pont lehet önmagunk megismeréséhez, mivel a folyó víz remekül ingerli a vulvát és a klitoriszt. A víznyomás, a pulzálás és a nyomás megváltoztatásával merőben új érzéseket tapasztalhatunk meg.

A maszturbálás közbeni örömszerzés mértéke abban rejlik, hogy hogyan pozícionáljuk a testünket. Próbáljunk a hátunkra feküdni, hajlítsuk be a térdeket és helyezzük talpunkat a földre. Most pedig hagyjuk, hogy a kezünk elkalandozzon testünkön. Legyünk gyengédek önmagunkhoz; ha túlságosan nagy elánnal vágunk bele, nem lesz örömteljes a maszturbáció és akár fájdalmat is okozhatunk. Kezdjük óvatosan a vulva különböző részeinek simogatásával, koncentráljunk a csiklóra, valamint a szeméremajkakra. Ezt követően körkörös mozdulatokkal dörzsöljük és simogassuk a csiklót.2

Miután megtanultuk az alapokat, mint bármi más esetén, itt is a gyakorlat teszi a mestert. Még akkor is szó eshet olyan dolgokról, amit sosem próbáltunk, ha azt gondoljuk, hogy szakértők vagyunk a témában.

Tippek maszturbáláshoz

  • Férfiaknak:

Próbáljunk ejakuláció közelbe jutni, majd vegyünk vissza a tempóból. Ismételjük meg többször is, mielőtt a csúcspontra érnénk. Nagyon intenzív és rendkívül izgalmas élmény lesz. Ez a technika segíthet javítani szexuális életünket, mivel nagyobb kontrollt tudunk gyakorolni afelett, hogy mikor ejakulálunk. Készítsük elő a terepet, mivel az élmény robbanásszerű lehet.

A péniszgyűrű viselése extra izgalmat adhat a maszturbációhoz, és hosszabb ideig tartó erekciót biztosít.

A síkosítók szintén fokozzák a a maszturbáció során kiváltott érzéseket. A hüvely már eleve síkos, de egy síkosító hozzáadásával fokozhatjuk, és még valóságosabbá tehetjük az élményt.

  • Nőknek:

Néhány nő számára a G-pont megtalálása lehet az orgazmus kulcsa. A megtalálásához csúsztassuk be az ujjunkat a hüvelybe, majd hajlítsuk be, hogy elérjük a hüvely elülső falát. Húzzuk vissza az ujjunkat a méhnyak felé, majd csúsztassuk a hüvely elejéhez. Itt található a G-pont. A stimulálásához helyezzük az ujjunkat (vagy kettőt) a hüvelybe, és lassan haladjunk felé.

A Durex Intense Orgasmic Gel-t is kipróbálhatjuk, amely egy forradalmi klitorisz stimuláló zselé az intenzívebb orgazmusokhoz tervezve. Óvatosan masszírozzunk be néhány cseppet a csiklóba. A zselé különleges formulája érzéki hullámokban vált ki melegítő, hűtő vagy bizsergő érzéseket, amelyek növelhetik az intim területek érzékenységét a még intenzívebb élmény érdekében.

Ezekkel a tippekkel remélhetőleg jó úton járunk önmagunk megismerésében és annak kitapasztalásában, hogyan szerezhetünk örömet önmagunknak. Élvezzük ki a maszturbáció minden percét!

 

https://www.psychologytoday.com/blog/stress-and-sex/201101/masturbation-not-just-monkey-business

http://sexuality.about.com/od/anatomyresponse/ht/masturbatemen.htm

http://sexuality.about.com/od/anatomyresponse/ht/masturbatewomen.htm

http://www.huffingtonpost.co.uk/2015/09/09/sex-tips-how-to-stimulate-the-g-spot_n_8109052.html