Sokan esetében, amikor visszatekintenek az első alkalomra - az összes olyan lehetséges dolog, ami rosszul sülhetett volna el vagy a kínos pillanatok ellenére, melyek megelőzték az együttlétet - talán az egyetlen dolog, amire a legjobban emlékeznek, hogy közelebb kerültek olyasvalakihez, akit különlegesnek éreztek. Azok számára, akik az első alkalmat tervezik, segíthet rendet rakni a fejekben, ha átgondolják a dolgokat. Fontos, hogy biztosak legyünk abban, mit szeretnénk csinálni és a kérdéseinkre érkezett válasz segíthet a döntéshozatalban.

Q1. Miért érzed úgy, hogy készen állsz?

 1. Magabiztosnak érzem magam
 2. A barátaim azt mondják, készen állok rá
 3. A partnerem mondja, hogy készen vagyok rá

Amit a válaszod jelent:

Az egyetlen ember, aki tudja, hogy valóban készen állunk-e, mi magunk vagyunk és ha biztosak vagyunk benne, nem lesz szükségünk senkinek a jóváhagyására sem. De ha bátorítást várunk a barátoktól vagy partnerünktől, az arra utalhat, hogy talán mégsem állunk készen a dologra. Ha bizonytalanok vagyunk, beszéljük át a dolgokat partnerünkkel, és ne feledjük, hogy teljesen rendben van, ha még várnánk az együttléttel. Amennyiben rendben vagyunk önmagunkkal és bízunk benne, hogy, jól döntöttünk, akkor viszont hajrá!

Q2. Képzeld el, hogy meztelenül állsz a partnered előtt. így érzed magad:

 1. Magabiztosnak és öntudatosnak
 2. Egy picit idegesnek
 3. Kínosan, védtelenül és aggódsz, hogy partnered gúnyolódni fog rajtad

Amit a válaszod jelent:

Ha tudjuk, hogy a legszexisebb élő embernek fogjuk érezni magunkat, ha levetkőzünk pertnerünk előtt, igazán fantasztikus - de akkor se ijedjünk meg, ha még nem érezzük késznek magunkat, hogy a másik előtt sztriptízeljünk. Idegesnek lenni teljesen normális, de ha kiszolgáltatottnak érezzük magunkat, gondoljuk át, hogy valóban készen állunk-e, mivel a jó szexuális élet elengedhetetlen része, hogy megbízzunk partnerünkben.

Q3. Miért szeretnéd elveszteni a szűzességedet?

 1. Közel szeretném érezni magam a partneremhez és tudom, hogy készen állunk
 2. Csodálatos érzés lesz
 3. Mert a partnerem/barátaim megtették már

Amit a válaszod jelent:

A szex csodálatos élmény, mely összeköti az embereket, de ne aggódjunk, ha az első alkalom lenne nem tökéletes és világrengető, mint a filmekben. Ez teljesen normális, és mint sok más dolognál, itt is gyakorlat teszi a mestert. Ha pusztán azért szeretnénk átesni az első alkalmon, mert mindenki más megtette már, lépjünk vissza. Több tiszteletet kapunk pertnerünktől - és jobban tiszteljük önmagunkat - ha addig várunk, amíg úgy érezzük, készen nem állunk a szexre.

Q4. Mi a legfontosabb dolog, mielőtt elvesztenéd a szűzességedet?

 1. Gondoskodni a fogamzásgátlásról
 2. Semmilyen komoly témáról sem beszélni, nehogy eltántorítsam a partnerem
 3. A partnerem azt mondja, hogy szeret

Amit a válaszod jelent:

A legjobb, ha az 'A'-t választottuk, mivel ez azt jelenti, hogy gondoltunk a szexuális úton terjedő betegségek és a terhesség kivédésére. A dolgok átbeszélése és az együttlétre való felkészülés szintén növeli a várakozást és az izgalmat, illetve segít a partnereket közelebb hozni egymáshoz. Ha még nem tudtok beszélni a szexről és a vele járó felelősségről, akkor érdemes megvárni, amíg kialakul köztetek a bizalom és képesek lesztek rá. A legfontosabb dolog, hogy hogyan érezzük magunkat (még annál is fontosabb, hogy halljuk azt a szót), szóval bízzunk az ösztöneinkben.

Q5. Ha a dolgok nem a tervek szerint alakulnak...

 1. Tudom, hogy meg tudjuk beszélni a dolgokat
 2. Attól függ, bizonyos dolgokat jobb figyelmen kívül hagyni
 3. A problémákat a barátainkkal beszéljük meg, így könnyebb, mintha egymással beszélgetnénk

Amit a válaszod jelent:

A szex nem mindig úgy történik, ahogyan korábban elterveztük, de ha át tudjuk beszélni a dolgokat egy olyan személlyel, akiben megbízunk, nagy terhet vehet le a vállunkról. Ugyaakkor megerősítheti kapcsolatunkat, ha minden problémát együtt oldunk meg és ez a szexuális életünket is még jobbá teheti. De ha annak gondolata, hogy problémáinkat partnerünkkel vitassuk meg, zavarba ejtő vagy úgy gondoljuk, hogy könnyebb lenne a dolgot barátokkal megbeszélni, érdemes várnunk. Tartsunk ki addig, amíg elég magabiztosnak nem érezzük magunkat, hogy ilyen dolgokról beszéljünk partnerünkkel és ily módon felkészültebbek leszünk az első alkalomra.