A szemérmesebbeknek az ábécé hetedik betűje, míg másoknak a szexuális élvezet maximális gyönyöre. Kitaláltad! Ez a híres G-pont.

Amennyire híres, pont olyan nehéz megtalálni, ezért hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy inkább legenda, mintsem valóság.

Mi a helyzet a G-ponttal?

A Gräfenberg-pontként is ismert G-pontról Dr. Beverly Whipple publikált elsőként, miután felfedezte, hogy a hüvely belsejében végzett „ki-be” mozgás fizikai reakciót vált ki.

Így a G-pont a kulcs ahhoz, hogy megnyíljon a kapu a még nagyobb élvezethez, a hüvelyi orgazmushoz. Viszonylag ritka, hogy a nőknek kizárólag behatoláson keresztül lesz orgazmusa, mivel mindössze 18%-uk képes a csúcsra érni közösülés közben egyéb külső ingerek, például önkielégítés, orális szex vagy szexuális játékok nélkül.

Hol is helyezkedik el a G-pont?

Már biztosan elő is vetted a nagyítódat, hogy megkeresd azt a híres G-pontot, de a helyzet az, hogy a G-pont nem egy különálló testrész, hanem a klitorisz-hálózat része. Röviden, amikor a G-pontot stimulálod, akkor a csikló egy részét ingerled.

Mint ahogy annyi mindenben különbözőek vagyunk anatómiailag, ugyanúgy a G-pont elhelyezkedése is más és más lehet, ez pedig megnehezíti, hogy könnyen megtaláljuk.

Még nem létezik pontos térkép, de a G-pont nagyjából a hüvely elülső falán található, ha pedig hanyatt fekszel, akkor a felső falon keresd. Körülbelül a felső fal egyharmadánál fekszik, de lehet magasabban vagy alacsonyabban is. Tapintásra érdesebb, mint a hüvely többi része, olyasmi a textúrája, mint a narancshéjnak. Ugye milyen bonyolult?

Éppen ezért, mielőtt a partneredtől kérnéd, hogy megtalálja, jobb, ha saját magad próbálod meg felfedezni a G-pontodat. A következő képpen láss hozzá ennek a kincsnek a megtalálásához: először is lazíts, egy kicsit masszírozd át a hüvelynyílást, mielőtt behatolnál az ujjaiddal vagy egy szexjátékkal, majd amikor bent vagy, finoman kezdd el izgatni a hüvelyfalat a köldök irányába. Ne a varázsgombot keresd! Inkább arra koncentrálj, hogy mi esik igazán jól ezen a területen.

Lehet, hogy a G-pont ingerlése számodra nem jelent igazi örömöt, de ez teljesen normális, hiszen nem mindenkinek ugyanazok az erogén zónái.

Pozíciók a G-pont ingerléséhez

Ha felkeltettük az érdeklődésedet és mindenképpen szeretnéd kipróbálni, hogy számodra mit nyújt a G-pont, itt van néhány pozíció, ami segíthet:

  1. Lovagló póz

Ebben a helyzetben szuperül kézben tudod tartani a behatolás ütemét, mélységét és szögét is, így könnyebb lesz a G-pont megtalálására összpontosítanod. A fel-le mozdulatok helyett inkább oda-vissza mozdulatokkal próbáld meg stimulálni a hüvely belső falának G-pont területét.

  1. Kutyapóz

Másik nagyszerű módja, hogy szex közben mélyebb legyen a behatolás, a kutyapóz. Ebben a pózban addig kísérletezhettek a különböző szögekkel, míg meg nem találjátok a G-pontot. Támaszkodj meg az alkarodon, nyomd hátra a csípődet, hogy megváltoztasd a behatolás szögét és megtaláld a számodra legmegfelelőbb pozíciót.

  1. Misszionárius

Bár ez egy klasszikus póz, de egy kis csavarral jól működhet. Feküdj hanyatt anélkül, hogy széttárnád a lábaidat, a partnered nyomja a medencéjét a tiédhez, a combjaival pedig préselje össze a te combjaidat. Bár így nem annyira tud mélyen behatolni, mégis ez a típusú súrlódás erősen ingerelheti a G-pontot.

A szex egy olyan kaland, ahol a felfedezés a kulcs. A G-pont megismeréséhez elengedhetetlen a kommunikáció és hogy teljesen el tudjuk engedni magunkat. Ahhoz pedig, hogy a csúcsra jussunk, a szégyenkezést el kell engednünk.

A legegyszerűbb és a legbonyolultabb pozícióval is eljuthatunk arra a mitikus helyre, amelyről már mindannyian hallottunk, de még egyikünk sem igazán látta. A legfontosabb, hogy élvezzük és legyen bennünk kalandvágy!

Egyetlen fogamzásgátlási módszer sem nyújt 100%-os védelmet a terhesség, a HIV vagy a szexuális úton terjedő betegségek és fertőzések ellen.

Forrás:

https://www.healthline.com/health/g-spot-in-women#positions-to-stimulate

https://www.drjovanovic.com/blog/what-every-woman-should-know-about-her-g-spot