Valódi megváltást jelenthet egy-egy segédeszköz használata azoknak, akik szexuális együttlét, maszturbálás vagy orális szex közben nehezen érik el az orgazmus mindent elsöprő érzését. A szex kellékek között a legnépszerűbbek* a vibrátorok, vagy más néven dildók, azonban ezek vásárlása nem könnyű feladat. A legtöbben szemérmesen vágnak neki a keresésnek, és ebben a témakörben nem kérhetik ki ismerőseik véleményét, tapasztalatát sem.

Nagyon helyesen – ugyanis ahány ember, annyiféle igény. Egyesek a hosszabb, míg mások inkább a vastag dildó mellett teszik le a voksukat, ennek pedig nemcsak ízlésbeli, hanem anatómiai okai is vannak. Tény, hogy a jó minőségű vibrátor nem olcsó mulatság és higiéniai okokból – a legtöbb műszaki cikkel ellentétben - sem az üzletben kipróbálásra, sem pedig otthoni tesztelésre nincs lehetőség, így a megfelelőt kiválasztani is nehezebb.

Mégis mi segíthet a választásban? Az internetet érdemes segítségül hívni: nemcsak fórumokon, de szex kellékeket árusító webshopokban is számos névtelen tapasztalatot, véleményt lehet olvasni, amik közelebb vihetnek a jó döntéshez. Bár tény, hogy egy luxus vibrátor ára jóval magasabb, mint egy olcsó vibrátoré, használat közben azonban a kifizetett összeg az utolsó, ami az emberek eszébe jut, ezért vásárláskor is más szempontokat érdemes jobban megfontolni.

A legszembetűnőbb a forma: a keskeny hosszútól a rövid vaskoson át a külön fejjel rendelkezőig széles skálán mozognak a dildók, ezért érdemes mindegyikről minél több véleményt olvasni, esetleg animált tesztvideókat megnézni és úgy elképzelni, milyen érzés lehet a használatuk. Aztán ott a tapintás kérdése: jelenleg a legnépszerűbb a szilikon vibrátor, ami tapintásra a legközelebb áll a péniszhez, sőt! Még nagyobb választékot is kínál: lehet érdes vagy épp selymes, sikamlós vagy keményebb felületű, amiből mindenki saját igényei alapján választhatja ki a megfelelőt.

A szilikon vibrátor további előnye, hogy azok is biztonsággal használhatják, akik allergiásak valamilyen anyagra (pl. latex). A szín talán a legkevésbé fontos, de azért érdemes figyelembe venni: a luxus vibrátorok között hódítanak a fekete modellek, amik a sötét hálószobában észrevétlenek maradnak, de az olyan nőies színek, mint a pink vagy a lila szintén népszerűek; leginkább azok körében, akiket izgat a gondolat, hogy épp szex kellékeket használnak, és szívesen látják azt sötétben is. A szilikon vibrátorok többféle színben érhetők el, mint műanyag vagy fém társaik.

Funkciókat tekintve is széles a választék: különféle rezgésű vibrátorok mellett kaphatók klitorisz izgató változatok, szívó vagy dörzsölő mozdulatokat végzők és természetesen olyan olcsó vibrátorok is, amelyek egyáltalán nem rendelkeznek semmilyen elektromos funkcióval. Ez előny lehet, ha valaki fél egy esetleges balesettől vagy meghibásodástól, ugyanakkor fontos tudni, hogy a luxus vibrátor magas árának megvan az oka. Az ilyen dildó használata biztonságos, hiszen rengeteg tesztelésen megy keresztül a forgalomba kerülésig, ráadásul jobb minőségű anyagokból rakják össze, így nemcsak funkcióiban, de a megjelenésében, a tapintásában, a súlyát és a működési hangerejét illetően is sokkal barátságosabb, mint egy olcsó vibrátor. Nincs annál illúziórombolóbb, mint amikor csendes, erotikus ciripelés helyett hangos, kattogó-zúgó hangot adnak a szex kellékek, és ezzel elrontják a pillanat varázsát.

A luxus vibrátorok a hosszabb ideig tartó garanciával, a műszaki megbízhatósággal, a gazdag funkció-, szín- és dizájnválasztékkal hálálják meg a rájuk költött összeget, mely így valójában nem szex kellékek vagy dildó vásárlására fordított pénz lesz, hanem egy befektetés a szexuális örömök érdekében.