Annak is megvannak a maga előnyei, ha gyorsan letudjuk a munkát, de a szex esetében ez nem mindig van így. Amennyiben érdekel, hogyen lehetséges hosszabb ideig tartó erekciót és ezáltal hosszabb ideig tartó szexuális együttlétet elérni, nem vagy egyedül - egy több mint 11.000 emberrel végzett tanulmány kiderítette, hogy 21 százalékuk már egy percen belül ejakulált szex közben és 70 százalékuk arról számolt be, hogy az együttlét előbb befejeződött, mint szerették azt volna.1

De ne essünk kétségbe, mert léteznek olyan szexpozíciók, melyek segítségével a sprintet maratoni hosszúságúra nyújthatjuk, ha egy gyors menet helyett hosszabb együttlétre vágynánk.

Relaxáljunk

Azok a szexpozíciók, melyek több pihenést tesznek lehetővé - mint a cowboylány póz - nagyobb ellenőrzést biztosítanak az izgatottsági szintünk felett. Nem leszünk akkora nyomás alatt, és képesek leszünk arra koncentrálni, hogyan sakkban tartsuk az orgazmusunkat. Ha úgy érezzük, túlságosan izgatottak vagyunk, próbáljuk összeszorítani a medencefenék izmait, ezzel könnyedén újra az ellenőrzésünk alá vonhatjuk a dolgokat.

Ne féljünk szüneteltetni a dolgokat, ha úgy érezzük, hogy túlságosan közel vagyunk a csúcsponthoz - szakítsuk némi időt a csókolózásra vagy egy ideig csak a partnerünkre koncentráljunk, mielőtt újra készen állnánk. Ha szex előtt vagy szex során néhány percet lassú és mély lélegzéssel töltünk, tovább is kitarthatunk, mivel arra kényszerít minket, hogy lelassítsunk és ezzel ellenőrzés alatt tartsuk izgalmunkat a fontosabb pillanatokért.

Nők felül

Az olyan szexpozíciók, ahol a nő van felül, csodákat tesznek a férfi állóképességéért. Ezek a pózok nemcsak kevésbé stimulálják a férfit, de lehetővé teszik, hogy a súlyát se kelljen megtartania, így elég csak hátradőlni, pihenni és élvezni a női test látványát. Amennyiben a férfi arra kéri a nőt, hogy lassítson, a nő képes lesz kontrollálni a póz intenzitását és lehetséges, hogy emiatt több akaraterőnk marad, hogy az együttlétet lassan és egyenletes szinten tartsuk.

Üljünk fel

Próbáljunk ki olyan pozíciókat, ahol nehéz a gyors előrenyomulás. Például üljünk törökülésbe és vegyünk partnerünket az ölünkbe, így mindketten intenzíven élvezhetjük a mély behatolást, de könnyebb lesz lelassítani a dolgokat és még csókolózásra is jut idő. Még ha nagy is a kísértés, hogy túlfűtöttségünkben gyorsítsunk a tempón, ez a pozíció garantálja, hogy lassabbra vegyük a dolgokat.

A sekélyes befejezés

A legjobb, ha elkerüljük a olyan szexpozíciókat, amelyek mély behatolásra ösztönöznek, mivel ezek gyakran hamarabban taszítanak minket túlságos izgatottságba, mint azt szeretnénk. Szóval páldául a kutya pózra mondjunk inkább nemet. A lusta kutya (ahol úgy módosítjuk a kutya pózt, hogy lefekszünk, miután felvettük a pózt), azonban csodákra képes. Ez egy lassabb, pihentetőbb változat, és miközben izgalmunkat a csúcsponthoz közel tartja, ezzel egy időben csökkenti az intenzitást, mivel ebben a pózban a mély behatolás nem megy olyan könnyedén. Fókuszáljunk a kisebb, tompább mozdulatokra és először csak pár centiméternyire próbáljunk behatolni.