Gyakran vitatott, hogy a bolygó más faja érez-e oly módon örömet szex közben, mint az emberek. Ahogy egyre inkább szocializálódtunk és társadalmaink egyre bonyolultabbakká váltak, valószínűleg akkor alakult ki ez a válaszreakció, hogy ösztönözze a szaporodást az összes zavaró tényező ellenére. Ennek eredményeként a szexuális ingert egy sereg dolog kiválthatja a közvetlen nemi kapcsolaton kívül, mint például a rámutató magatartás, vizuális ingerek és érintések. Vagyis a jobb szexért az evolúciónak jár köszönet!

Annak érdekében, hogy partnerünk teljesen felfedezhesse és átélhesse szexualitását, fontos, hogy tudjuk kezelni az extra-szexuális vágyakat, vagyis ismerjük az erogén zónáit.

Reméljük, hogy a nyilvánvaló erogén zónákat már mindenki felfedezte önmagától, de akad néhány, melyet talán még nem ismerünk. Ezért az alábbiakban összeállítottunk egy listát jópár (de korántsem az összes) erogén zónáról néhány hasznos információval együtt, hogy miért olyan fontosak­; valamint néhány tippet is adunk, hogyan érintsük meg ezen testrészeket, hogy párunkat az őrületbe kergethessük. Nem számít, hogy azt gondoljuk, már jól ismerjük partnerünk testét, soha nem szabad abbahagynunk egymás felfedezését. Mindig jól jöhet, ha tudjuk, merre induljunk el!

Szeméremajkak

Ugye nem kell megmagyaráznunk? A nők szexuális örömforrásának központja nagy koncentrációban tartalmaz idegvégződéseket, melyet ha megfelelően stimulálunk, könnyedén gyönyörben részesíthetjük partnerünket.

Anusz

A végbélnyílás körül szintén sok idegvégződés található, ezért ez a rész és a környező terület is nagyon érzékeny. Ha a nő szereti vagy szeretné felfedezni az anális szexet, kezdjük az ismerkedést egy jól síkosított ujjal és így hatoljunk egyre beljebb. Ha a nő nem szereti ezt a fajta szexet, a területre helyezett kéz szintén stimulálhatja az idegvégződéseket, így a tabunak számító testrész mindkét felet izgalomba hozhatja.

Mellbimbók

Egy másik nyilvánvaló testrész, de emlékeztetünk, hogy szuper érzékenyek - nem azért mondjuk, hogy ne szenteljünk nekik több figyelmet, hanem azért, hogy mindig óvatosan bánjunk velük! Az intenzitás kis adagokban jó lehet, de ha úgy kezeljük őket, mintha egy rádiót próbálnánk behangolni, a fájdalomérzet sokáig megmaradhat, még azután is, ha a gyönyör már elhalványult.

Ajkak

A női arc közepén található ajkakról beszélünk, pillantsunk szépen föl. Az ajkak rendkívül érzékenyek minden érintésre és hőmérsékletváltozásra, szóval ne siessük el a csókolózást. Halogassuk addig, amíg már egyikünk se képes tovább tűrtőztetni önmagát. A csókolózás heve közben nyugodtan nyalogassuk, szopogassuk és rágcsáljuk egymás ajkait, így stimulálhatjuk az összes idegvégződést.

És néhány olyan testrész, amiről talán még csak nem is sejtettük...

Lábak

A comb az idegek melegágya, és mindazon idegeket tartalmazza, melyek az alsó lábszár és a lábfejek felé futnak. A belső comb nagyon érzékeny és már finom érintéssel is stimulálni lehet. Mivel olyan közel van a szeméremajkakhoz, önmagában is izgalmakat ígér. Amikor a finom érintések ideje lejár, ujjainkkal egyre mélyebbre dolgozhatjuk magunkat, hogy tűzbe hozzuk a női testet.

A fülek mögött

A fülek nagyon érzékenyek, és már egyszerűen egy finom belélegzés vagy fülek melletti levegővétel pszichológiai hatása is elég lehet, hogy izgalomba hozzuk a nőt. A fülek mögötti terület ugyancsak meglehetősen érzékeny, ezért ha gyengéden megfogjuk a nő fejét, miközben hüvelykujjunkkal a fülek mögötti területet dörzsölgetjük finoman, szintén pozícióba hozhat minket.

Gát

Amikor igyekszünk valahová, gyakran a célra összpontosítunk és elfelejtünk magára az útra figyelni. A hüvely és a végbélnyílás között található a gát, egy igen érzékeny zóna, mely a perineális területet fedi, ami barlangos szövetek tömege, mint a csikló. Ez a terület szintén ismert PS pontként és óvatosan megnyomva kívülről is stimulálható az észvesztően jobb szexért.

Alsó hát

Itt található a gerincvelő, az idegrendszer központja, mely olyan idegekre ágazik, ami a lábakhoz és a nemi szervekhez fut. A bőr maga szintén nagyon érzékeny és csiklandós érzést válthat ki, ha nem vagyunk óvatosak, ami egyben nagyon izgató is lehet. Ha erős nyomást fejtünk ki ezen a részen, a női test egészét robbanásszerű örömben részesíthetjük.