KANÁLPÓZ

A kanálpóz nagyszerű bevezetője vagy levezetője lehet az együttlétnek, de akkor is jól jön, ha a pár néhány intim pillanatot szeretne eltölteni egymással, mivel ebben a pózban nagyon közel érezhetjük magunkat a partnerünkhöz, mind fizikailag, mind érzelmileg. Ugyanakkor nincs rá semmi okunk, hogy a pózt háttérbe szorítsuk, mivel legalább olyan fontos, mint a többi, hiszen ugyancsak nagyszerű lehetőséget kínál a behatolásra. Valamilyen furcsa oknál fogva 2013-ban[1] a "spooning" kifejezés volt az egyik leggyakoribb Google keresés az Egyesült Királyságban, de senki sem tudja igazán, hogy miért.

Hogyan csináljuk?

A nő az oldalára fekszik lazán behajlított térdekkel, majd a férfi mögé fekszik és behajlított térdeit a nő térdei mögé helyezi. A férfi ezután megragadja a nő csípőjét és közelebb húzza magához, mielőtt behatolna.

A póz előnyei:

Ez a pozíció lehetővé teszi, hogy a férfi és a női test nagy felületen érintkezhessen és biztosítja a férfi számára, hogy a nő egész testét simogatni tudja. Ez a póz lassú, intenzív szexhez vezethet, mivel a behatolás szöge és mélysége pontosan szabályozható azáltal, hogy nyomást gyakorolunk a hüvely érzékeny, hátsó részére.

A póz hátrányai:

A csókolózás elég nehéz ebben a helyzetben, bár nem lehetetlen, továbbá a nő nehezen élheti meg a pillanatot és úgy érezheti, hogy csak fekszik az ágyon, mindenféle szemkontaktus nélkül.

Alternatíva:

A férfi a hátán fekszik, lábait egyenesen és összezárva tartja, karjai az oldalán fekszenek. A nő a férfira ül lovaglóülésben és finoman közrefogva mutatja neki az irányt. Majd teljes testsúlyát a férfira helyezi, karjai segítségével megtámasztja magát, összezárja a lábait és gyengéden fel-le mozog. Ez ugyanolyan intim pozíció, mint a kanálpóz, de megteremti a szemkontaktus lehetőségét, továbbá azáltal, hogy a nő összezárja a lábait, az összes izom aktiválódik a hüvely körül, ami előnyös lehet mindkét fél számára.

Öltánc

A póz neve a öltáncosok által alkalmazott mozdulatok hasonlóságából ered. Ezek mind az intimitást és a szexuális izgalmat hivatottak megteremteni, de tényleges testi kapcsolat nélkül. Amikor a mozdulatokat szexben alkalmazzuk a behatolás által nyújtott élvezetet extra intimitással egészíthetjük ki.

Hogyan csináljuk?

A férfi az ágy szélére ül, majd a nő az ágyra térdelve ül rá, miközben mindkét oldalról közrefogja a lábaival és átkarolja őt. Ezután a nő leereszkedik a férfi ölébe, megkönnyítve számára a behatolást.

A póz előnyei:

A nő szabályozza és diktálja a sebességet, illetve a behatolás szögét és mélységét. Mindkét fél keze szabadon marad a kézi stimulációhoz, így bármikor megérinthetik egymást (vagy akár önmagukat). Ez a póz nagyon intim, hiszen rengeteg lehetőséget kínál a csókolózásra, ölelkezésre és a szemkontaktus felvételéhez, így huzamosabb idő elteltével a szex még intenzívebbé válhat.

A póz hátrányai:

A póz erős izomzatot követel annak érdekében, hogy a nő képes legyen felemelkedni, illetve visszaereszkedni a férfi ölébe. A hosszan tartó szemkontaktus szintén túl intenzív lehet, amit idővel mindkét fél kényelmetlennek találhat.

Alternatíva:

Csavarjunk egyet rajta! A férfi azonos testhelyzetben van, de a nő picit előrehajolva ül bele az ölébe. Ez a pozíció a sztriptíz póz minden előnyét megtestesíti, de más izmok használatát követeli meg, és megtöri a szemkontaktust. A férfi is kevésbé lesz odakötve az ágyhoz, így sokkal aktívabb szerepe lehet a pózban, azaz a hüvely különböző részeire tud nyomást gyakorolni és könnyebben eléri a nő csiklóját a kézi stimulációhoz. Szóval keverjük bátran a különböző szexpózokat!

[1] http://www.google.co.uk/trends/topcharts#date=2013