Vissza Olvasd tovább

Az XXX-től a ZZZ-ig

Hogyan küzdjük le a szexuális unalmat?

Az egyik leggyakoribb kérdés, amit feltesznek a tanácsadó oldalakon, a következő: „Hogyan tartsam életben a tüzet a kapcsolatomban?” Bár a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” aranyos befejezés a mesékben, a valóságban a legtöbb pár megküzd azzal, hogy hosszú távon megőrizze a szenvedélyt. Próbáld ki az alábbi módszereket, hogy elűzd az unalmat.

  1. Saját igényeidre is figyelj oda. Sokan annyira elmerülnek egy kapcsolatban, hogy a partnerük igényeit mindenek elé helyezik. Ez az ösztöneink ellen való, masszívan csökkentheti a vágyat, és a partnerünk is kelepcébe zárva érzi magát tőle. Ha boldog vagy, független és magabiztos, sokkal kívánatosabb is leszel.
  2. Figyelj oda a partneredre. Az első napokban rajonganak egymásért a párok tagjai. Amikor már elnyerted a szívét, könnyű azt biztosra venni. Kényeztesd őt, akár dicsérettel, akár gondoskodó ajándékokkal, talpmasszázzsal, vagy bármi mással, amitől jól érzi magát.
  3. Legyél aktív. A vágy hiánya gyakran összefügg az életmóddal. A közös testedzés felgyorsítja a vérkeringésedet és fitt leszel a szeretkezéshez is.
  4. Elj egészségesen. A helytelen étkezés, az alkohol, a (legális vagy illegális) drogok, az alváshiány és a testedzés hiánya mind csökkentik a szexuális vágyat.
  5. Csókolózzatok. A legtöbb kapcsolat sok csókolózással kezdődik, de ez idővel gyakran elmarad. Amikor csókolózol, közel kerülsz a partnered feromonjaihoz, a szexuális vonzódásért felelős hormonjaihoz, ezek pedig növelik a vágyat.
  6. Mutogasd magad. Kényeztesd a tested, hogy ugyanolyan jól ápolt legyél, mint az első napokban – viselj csábító fehérneműket.
  7. Újíts. A párok az első időszakban sokat kísérleteznek, de ha már megtalálták, mi a jó nekik, könnyen beleragadhatnak a megszokottba. Próbáljatok ki új pozíciókatjátékszereket, különféle előjátékokat, vezessetek be pajkos játékokat; vagy akár ezek mindegyikét is.
  8.  Cseréld fel a szerepeket: a legtöbb ember vagy az aktív, vagy a passzív partner szerepét játssza a szexben. Cseréljetek helyet – ha általában te kezdeményezed a szeretkezést, vedd rá partneredet, hogy most ő tegye meg az első lépést. Ha ő az aktívabb, ezúttal te csábítsd el őt.
  9. Mondjátok el egymásnak, miről fantáziáltok. A jó szexnek az agy is része, nem csak a test, vesd be tehát a sajátodat!
  10. Legyél romantikus. A szex és a szerelem együtt járnak. Minél jobban ismered a szerelmedet, annál őszintébb tudsz lenni vele a szexszel kapcsolatban is. Ne feledd ezeket, és a szex napról napra jobb lehet köztetek.

"Próbáljatok ki új pozíciókat, különféle előjátékokat, vagy vezessetek be némi pajkosságot a szeretkezésekbe "