Breadcrumbs

Éljetek nagy szerelemben

Vigyél egy kis romantikát a kapcsolatodba

Szerelmünk kényeztetése természetes a kapcsolat kezdetén, de ahogy múlik az idő, hajlamosak vagyunk készpénznek venni a másik jelenlétét. Amikor a romantika elhalványul, a szex is gyakran követi a példáját – de ha hajlandó vagy erőfeszítéseket tenni a párod elcsábításáért függetlenül attól, hogy milyen régóta vagytok együtt, nagyobb eséllyel tudjátok életben tartani a szenvedélyt.

  1. Beszéljetek meg egy randiestét: szánjatok időt kizárólag kettőtökre, és felváltva válasszátok ki az időpontot, hogy felfrissítsétek a dolgokat. Válasszatok ki egy napot, amikor rendszeresen randiztok – mondjuk a kedd estéket –, és ez legyen kőbe vésve. Néha a kapcsolatotoknak mindennél előbbre valónak kell lennie az életetekben. Jobb, ha havi egy randit beszéltek meg és azt be is tartjátok, mintha heti gyakoriságút, de nem veszitek komolyan.

  2. Figyeljetek egymásra: az első randevúkon általában sokat beszélgetünk, felfedezzük, milyen közös érdeklődéseink és szenvedélyeink vannak. Ahogy az idő múlik, jön a megszokás és könnyen elfelejtjük, miért is szerettünk bele partnerünkbe annak idején. Szánjatok időt arra, hogy minden nap lépést tartsatok egymással, és tiszteljétek meg egymást azzal, hogy odafigyeltek a másik mondanivalójára. Az emberek folyamatosan változnak és fejlődnek, és csak akkor tudtok együtt továbbmenni, ha valóban odafigyeltek egymásra.

  3. Töltsetek időt külön is: ez különösen fontos, ha együtt éltek. Ha a barátaitokkal is csak együtt találkoztok és minden időtöket együtt töltitek, nagyobb eséllyel fogjátok megunni egymást, mert könnyebben gondoljátok, hogy már mindent tudtok, amit a másik mondani akar. Szabadidőtökben töltsetek külön is időt a barátaitokkal – és egyedül is –, így valószínűbb, hogy akár tíz év múlva is izgalmasnak találjátok még egymást.

  4. Tegyetek minden napot romantikussá: a legtöbben Bálint napra, a születésnapokra és évfordulókra tartogatják a romantikát, de így ezeken a napokon túl nagy lesz a nyomás, hogy minden ’tökéletes’ legyen. Ehelyett tegyél minden nap valamit, amitől a partnered különlegesnek érzi magát. Hagyj egy szerelmes üzenetet a párnán, mielőtt munkába indulsz, főzd meg a kedvenc ételét, vagy egyszerűen csak szánj időt az elismerésre és egy kicsi romantikára minden nap, hogy nagy szerelemben éljetek.

  5. Köss kompromisszumokat: a romantika nem rózsákról és csokoládékról szól. Időnként az a legromantikusabb, ha hagyod, hogy minden úgy történjen, ahogy a partnered szeretné – feltéve, hogy ez időről időre kölcsönösen megtörténik.
Tegyél minden nap valamit, amitől a partnered különlegesnek érzi magát.